Jump to content
say3er.

Hai sa pornim o revolutie in educatie!

Recommended Posts

E stupid, oamenii sunt saraci, nu ii intereseaza ca invata digital/atractiv, pe ei ii intereseaza ca toata munca depusa sa aiba un rezultat, rezultatul fiind loc de munca(bani,casa, familie, un trai decent), era mult mai bine daca in fiecare oras gasea cate o firma sa finanteze 1,2 copii pe parcursul studiilor si sa le asigure un loc de munca dupa terminarea cursurilor, asta ar fi fost folositor.

20 firme/oras * 2 copii = 40 de persoane intr-un singur oras ajutate

Sunt sigur ca doar intr-o saptamana ai aduna 20 de firme intr-un oras care ar fi dispuse sa ajute.

Link to comment
Share on other sites

Din punctul meu de vedere e buna si ideea lui benny_loppa si ideea celui din videoclip dar din pacate nu cred ca se va pune in practica niciuna din ele.

Eu ma intreb mereu:de ce exista un profesor pentru fiecare materie si fiecare dintre ei trebuie sa ne invete tot ce stie legat despre disciplina pe care o preda dar-de exemplu-profesorul de romana nu stie atata istorie cat stie profesorul de istorie si se presupune ca eu ar trebui sa stiu tot ceea ce ma invata ambii profesori.Ar trebui ca toata treaba asta cu scoala sa se rezume la lucruri cu adevarat importante si nu la toate cacariile.

Tara e condusa de oameni care nu (mai) stiu nimic din scoala...eu nu vreau sa conduc tara,eu vreau doar sa am un trai decent si trebuie sa stiu mai multe ca ei.As vrea tare mult ca toti cei care conduc tara sa mai dea odata bac-ul si cei care nu il iau sa mai piarda 12 ani din viata cu scoala.

Ce a spus cel din videoclip si ce a spus benny_loppa mi se pare chiar prea mult...dar macar ar trebui sa fie un profesor care sa stie ceva din toate disciplinele si sa ne predea.

Link to comment
Share on other sites

Personal, imi place initiativa grupului. Daca nu era nimeni cu asemenea idei, ne plangeam ca nu exista asa ceva in Romania si ca bine ca fac altii, si ca la romanii nu le debiteaza mintea asa ceva. Ceea ce a zis despre facultati este adevarat si modelul pe care aceste facultati il urmeaza, este invechit si ar trebui innoit sau imbunatatzit. De fapt am mai auzit de model pe Ted.com. Solutia nu este una simpla pentru ca s-a urmat modelul asta de sute de ani. Personal am fost la facultate si dupa 2 ani de zile am plecat din tzara, si mi-am dat seama cat de nefolositoare a fost. Stiu colegi de la colegiul de IT care deasemenea au emigrat si colegiul din Romania nu le-a fost de aproape nici o valoare. Au urmat un curs de retele de 2 ani de zile care are mai mare valoare decat 3 ani de colegiu' din Romania. Cei care urmeaza o facultate cred ca daca au hartia respectiva au toate cunostintele si ca pot ocupa orice post in IT (sau alte domenii), si asta nu este adevarat.

Personal, am invatzat mai mult despre calculatoare de unul singur si voi continua sa fac asta pentru ca recunosc valoarea in ceea ce fac si pot sa spun ca s-a meritat. Scoala si invatzatura nu se termina cu facultatea ci doar incepe. Omul care se poate invatza pe el orice doreste, este de nepretuit; acel om poate sa devina in viata lui tot ce-si doreste.

Link to comment
Share on other sites

Sunt 3 tipuri de invatamat

-Formal (acela cu statul in banci aliniati, profesoru vine, pleaca, vine altu.. cu tabla in fata,)

-Non-formal (acesta dupa parerea mea este cel mai tare, este tipul de invatamant care nu iti impune reguli decat pe cele standard pe bun simt, nu se pun absente, vi de placere, inveti prin joaca (multi dintre noi au uitat cum e sa te joci, si ca prin joaca iti dezvolti si descoperi anumite calitati/defecte) dupa un joc de 10 min, stai apoi in clasa sau afara, pe banci sau pe tavan, spanzurat sau impuscat, in maini sau in cap, si discutati despre joc.. un fel de feedback.

De exemplu mi`e nu imi place matematica din scoala... imi place matematica aplicata... sa vina cu obiectul in fata sa il masoare sa il futa.. si apoi sa ne dea sa facem noi.. (asa si la chimie, fizica) astia vin si iti prezinta 60 min niste mazgalituri pe tabla... dar nici un experiment...

Avantajele acestui invatamant sunt:

- Tot ce ti`se preda ramane in cap vrei nu vrei. Nu ai cum sa uiti.

- E distractiv, interactiv, toata lumea participa, dezvolta capacitatile de comunicare si acomodare.

- Este lipsit de reguli, daca nu ai bun simt esti poftit afara, nu iti duce nimeni lipsa...

Dezavantaje:

- Volumul de informatie este mai mic, adica matematica care o inveti intr`un an in invatamat formal, o inveti in 2 in non-formal dar nu o mai uiti niciodata.

- Profesori trebuie pregatiti (si sincer nu mai ai cum sa pregatesti toate babele si toti mosii).

-In-formal: Acesta este tipul de invatamant de care avem parte zi de zi, cel de pe strada, de acasa, din discutii cu prietenii. Afli ca e un film tare, ti`ai dat seama ca piatra aia e de un fel, ai realizat ca esti prost.. etc.

In alte tari se numesc profesori informali, care stiu tot ce misca in oras, daca vrei sa te duci sa canti la chitara, il suni, si vezi daca mai sunt si altii care fac acelasi lucru, daca vrei sa te dai cu parasuta il suni si vezi unde te`ai putea duce, daca vrei sa te arzi in fund, il suni si il intrebi daca mai sunt si altii care vor asta. Asta darama barierele pe care le avem toti, (grupurile, diferentele sociale, banii, etc.) Atunci sa vezi cati prieteni iti faci :)

In romania exista profesori formatori, cred ca sunt vre`o 50, care predau cursuri de formare,(non-formale) tinerilor(despre comunicare, leadership, piar, autocunoastere etc...)intereseaza`te la tine in liceu/facultate, macar sa vezi cum e.

Oricum reforma in invatamant a inceput, dar trebuie sa inceapa cu elevii, de liceu/generala.. daca ei sunt intr`un continuu razboi imaginar cu profesorii, acestia vor avea ce sa arata la minister, si vor putea sa va faca generatia de drogati si etc...

Daca nu incepem noi atunci cine? nu ai cum sa mai educi profesorii, iar cei tineri in invatamant sunt mancati de batrani...

Dar cat o sa mai tina si asta? oare cat? (speram ca nu mult)

-Cheers

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...