Jump to content
microbu

intrebari script contact form.php

Recommended Posts

Posted

Am nevoie de un script pt o pagina de contact cu captcha si am gasit urmatorul ex:

HTML contact form with CAPTCHA

Legat de acesta, cine poate sa imi spuna cum pot sa fac in asa fel ca php sa nu fie in aceasi pagina cu formularu din html.. pt ca vreau ca pagina de contact sa ramana la extensia .html

este posibil si daca da. cum?

Daca nu merge pe acest exemplu, care poate sa ma ajute cu un astfel de script care sa faca acelasi lucru..

am de terminat un site si m-am blocat la 99.9% cu acest script..

aici aveti si pagina de contact sub care vreau sa il implementez:

http://www.picz.ro/show-image.php?id=4106cd8dd53a3ac99d760ab0aeb002a5

Multumesc

Posted

Poti folosi .htaccess pentru rewrite, astfel incat, in server ai fisierul .php iar pe web este accesat cu .html

RewriteRule ^contact.html contact.php

* Nota: contact.php este fisierul real la tine in server; In website, link-ul catre contact este cu href=/contact.html

Posted (edited)

In afara de chestia cu extensia si multumesc pt sugestia ta, m-ar interesa sa stiu daca merge separat.. am vazut ca pe fiecare field, exista un cod legatura cu php-ul, <?php echo htmlentities($name) ?>, si de aici si cu intrebarea mea, pt ca nu merge pagina daca nu este incadrata in <?php

ex:

<form action="contact.php" method="post">

<table bgcolor="#FFFFFF" width="500px" cellpadding="4" style="margin:30px 100px;">

<tr>...

si acolo sa fie php-ul respectiv

Edited by microbu
Posted

O sa iti dau un exempku pentru jQuery cu care sa faci `submisia` din contact.html in contact.php fara sa se schimbe pagina cand se face $_POST:

jQuery(function() {
jQuery(".submit-email").click(function() {
jQuery.ajax ({
type: "POST",
url: "contact.php",
data: dataString
});
return false; });
});

Pune scriptul asta in contact.html sau intr-un js si il incluzi.

Apoi folosesti un input cu clasa 'submit-email' (poti sa o schimbi daca vrei) in fisierul contact.html.

De aici mai faci legaturile intr-e variabile ca sa iti mearga scriptul si gata.