tracky Posted July 6, 2012 Report Posted July 6, 2012 Imi puteti spune ce as putea face ca sa transmit internet wireless pe o distanta de aprox 300m ? Dispun de un buget modic de 500 de ron. Se poate face ceva ? Quote
caramea Posted July 6, 2012 Report Posted July 6, 2012 Ceva de genu' te-ar ajuta: ProCell GRD-001 - Antene Wireless GRD-001 Quote
Undeath Posted July 6, 2012 Report Posted July 6, 2012 Cele mai bune antene pentru asa ceva se pot realiza de obicei la scara mare , DIY (do it yourself).Cauta pe Wikipedia diferite informatii referitoare la Wireless.Vizioneaza pe Youtube mai multe videou-'uri sa-ti faci o idee despre ce ai nevoie. Quote
wildchild Posted July 6, 2012 Report Posted July 6, 2012 Cu un firmware costumizat Linksys de la Cisco am reusit pe o raza de 1 km si nu l-am dat la maxim. Ideea este ca daca stai prin preajma, ai dat de dracu din cauza nivelului mare de radiatii. Quote
begood Posted July 6, 2012 Report Posted July 6, 2012 (edited) Cu un firmware costumizat Linksys de la Cisco am reusit pe o raza de 1 km si nu l-am dat la maxim. Ideea este ca daca stai prin preajma, ai dat de dracu din cauza nivelului mare de radiatii. n-ai dat de dracu. Celularele sunt de zeci de ori mai puternice.De exemplu router-ul meu linksys wrt54gl by default merge pe 71 mW. Am pus dd-wrt si l-am dat la 100 mW.Are range mare, cu antena omnidirectionala de 9dbi. List of GSM cell phone frequencies in use by countryMergi la romania si vezi gsm 900 si gsm 1800Sony Ericsson Xperia ray - Full phone specificationsGSM Power Control and Power Class [8] :: Radio-Electronics.ComDaca mergi la power level poti sa vezi ca maximum e 36 dbm36 dbm e aproximativ 4000 mW !!!Deci celularul meu, poate radia de pana la 40 de ori mai multa energie decat un router !!!--------------Ontopic : recomand antena parabolica pe ambele capete ale legaturii.Poate te ajuta : http://www.tp-link.com/en/support/calculator/Daca vrei mai multe detalii despre antene, posteaza aici. Edited July 6, 2012 by begood Quote
wildchild Posted July 7, 2012 Report Posted July 7, 2012 Ai dreptate. Daca ma uit la bine la cat emite fiecare, e o nimica toata fata de telefonul mobil. Mai ales ca il tii si aproape de ureche des cand vorbesti. Quote