vabogsm Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Este o lucrare pt orice persoana de orice rang cu sculele potrivite si cu putina logica se poate face linistit.Eu am facut vreo doua si merita bate la o raza de 150 m gasiti tot aici:FM Transmitter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PassaMan Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Am impresia ca daca faci un astfel transmitator fm pe o raza mai mare si mai puternic, poti bruia celelalte frecvente, si te cauta politia pe acasa. Deci e periculos.Oricum multumesc, chiar vroiam sa fac asa ceva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vabogsm Posted July 7, 2012 Author Report Share Posted July 7, 2012 e adevarat dar cauti ce frecventa e libera si schimbi valoarea lui C5 da daca il modifici faci unu puternic.. el a fost facut pt distractie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PassaMan Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Dar in loc de microfon, pot sa bag un slot de jack 3.5 , sa bag muzica din ceva? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vabogsm Posted July 8, 2012 Author Report Share Posted July 8, 2012 nu se poate pt a transmite muzica prin fm iti trb placuta asta si inca un fel de emulator nu e asa de usor... iti dau o schema mai complexa daca vrei Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PassaMan Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Ia baga schema, si zi-mi cum as putea sa fac mai puternic semnalul, si exista masuri impotriva "dubei albe" care circula noaptea si cauta frecvente? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike_vio Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Nu exista contramasuri, pur si simplu se iau dupa undele radio prin cate tu iti trimiti muzica. Ori emiti, ori nu. Eu am facut emitatorul asta si merge ok, dar daca vrei putere mai mare sau semnal din exterior, nu mai e stabil. Putere mai mare obtii daca pui pe tranzistorul final un radiator si maresti tensiunea la 12-15-20V, dar nu mai e stabil atunci, cu toate ca aveam totul ecranat. Deci, asta merge perfect exact cu valorile din schema. Daca nu va trebuie putere prea mare, folositi un modulator auto pe care il modificati cum vreti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kame Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 sa sti ca nu e prea greu de facut o sa ma apuc maine:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vabogsm Posted July 9, 2012 Author Report Share Posted July 9, 2012 sa sti ca nu e prea greu de facut o sa ma apuc maine:D bafta la lucru distrativa;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daNNy.bv Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 eu am desfacut o chinezarie de modulator fm, am cautat antena si am legat una externa [ un cablu de 1,5 metri], l-am bagat la un transformator si hop cu cablu pe balcon. E misto ca are 3.5 imput; usb input si m-am jucat si cu microfonul. Pe o raza de 70-100 metri emite brici. Am testat si de la tara si prinde din curte pana in spatele gradinii... ceea ce reprezinta cam 100 de metri. asa ca HAVE FUN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LegioNRST Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Mersi. Am un prieten care cauta asa ceva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...