bDyds Posted July 15, 2012 Report Posted July 15, 2012 Salut, am inceput sa lucrez in programul acesta si as vrea sa inteleg cum pot face ca atunci cand programul este deschis sa poata executa un proces. De exemplu, o instructiune de genul: daca hostnameul pcului este X, atunci sa arate ceva, altfel sa arate altceva. Imi trebuie pentru a face un program care atunci cand este deschis verifica daca fisierul exista si scrie intr-un fisier .txt hostname'ul pcului si dupa verifica daca hostname'ul pcului actual este egal cu hostname'ul pcului. As avea nevoie de suport pentru toata secventa daca se poate, daca nu, ma multumesc si cu niste sfaturi. Multumesc anticipat! Quote
remix_gppd Posted July 15, 2012 Report Posted July 15, 2012 iit trebe ceva de gneu?if my.computer.filesystem.fileexist() then msgbox (" exista") else msgbox("nu exista")sau parca era ceva de genu... Quote
PassaMan Posted July 15, 2012 Report Posted July 15, 2012 Vezi ca ti-am scris un program acolo, ai si sursa si tot, vezi daca te ajuta cumva.GirlShare - Download hostname.rarSau aiciPublic Class Form1 Private Sub BtnCheck_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BtnCheck.Click If My.Computer.Name = txtBox.Text Then MsgBox("Hostname-ul este corect.") Else MsgBox("Hostname-ul este incorect.") End If End Sub Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click Dim FILE_NAME As String = "C:\hostname.txt" If System.IO.File.Exists(FILE_NAME) = True Then Dim objWriter As New System.IO.StreamWriter(FILE_NAME) objWriter.Write(My.Computer.Name) objWriter.Close() MsgBox("Hostname-ul a fost scris cu succes.") Else MsgBox("Fisierul hostname.txt nu exista.") End If End SubEnd Class Quote
bDyds Posted July 20, 2012 Author Report Posted July 20, 2012 Vezi ca ti-am scris un program acolo, ai si sursa si tot, vezi daca te ajuta cumva.GirlShare - Download hostname.rarSau aiciPublic Class Form1 Private Sub BtnCheck_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BtnCheck.Click If My.Computer.Name = txtBox.Text Then MsgBox("Hostname-ul este corect.") Else MsgBox("Hostname-ul este incorect.") End If End Sub Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click Dim FILE_NAME As String = "C:\hostname.txt" If System.IO.File.Exists(FILE_NAME) = True Then Dim objWriter As New System.IO.StreamWriter(FILE_NAME) objWriter.Write(My.Computer.Name) objWriter.Close() MsgBox("Hostname-ul a fost scris cu succes.") Else MsgBox("Fisierul hostname.txt nu exista.") End If End SubEnd ClassMultumesc frumos pentru cod, mi-am facut o idee ce trebuie sa fac. Totusi, as dori ca verificarea sa se faca fara sa trebuiasca sa apas pe un buton. Pot face asta cu un progress bar + timer? Quote