PassaMan Posted August 24, 2012 Report Posted August 24, 2012 (edited) Prima data trebuie sa instalati Python pe care il descarcati de aici.Faceti un fisier bot.py sau ce nume vreti voi si copiati toate liniile pe care le-am scris mai jos. Iar dupa trebuie sa configurati variabilele HOST,PORT(daca este nevoie),NICK,IDENT,REALNAME,CHAN salvati si rulati bot.py cu dublu-click.#!/usr/bin/env pythonDupa vin Importurileimport sysimport socketimport stringVariabile , de exemplu HOST , aici treceti ip-ul serverului la care vreti ca bot-ul sa se conecteze.HOST=”irc.server”Portul, care default este 6667.PORT=6667Nick-ul bot-ului.NICK=”KraneBot”Aici tot Nick-ul vine.IDENT=”KraneBot”Si aici la fel...REALNAME=”KraneBot”Acum urmeaza sa puneti numele canalului pe care vreti ca bot-ul sa se conecteze.CHAN=”#channel”Acum vine un buffer, pe care nu il modificati.readbuffer=”"Bun, toate variabilele au fost definite mai sus, acum sa trecem la restul codului.s=socket.socket( )s.connect((HOST, PORT))s.send(”NICK %s\r\n” % NICK)s.send(”USER %s %s bla :%s\r\n” % (IDENT, HOST, REALNAME))s.send(”JOIN :%s\r\n” % CHAN)Aici vine partea in care setezi ce mesaje vrei sa scrie bot-ul pe canal.s.send(”PRIVMSG %s :%s\r\n” % (CHAN, “Hello There!”))s.send(”PRIVMSG %s :%s\r\n” % (CHAN, “I am a bot”))Iar aici este partea cu PING si PONG.while 1:readbuffer=readbuffer+s.recv(1024)temp=string.split(readbuffer, “\n”)readbuffer=temp.pop( )for line in temp:line=string.rstrip(line)line=string.split(line)if(line[0]==”PING”):s.send(”PONG %s\r\n” % line[1])Cam asta este tutorialul, mai jos o sa va pun tot codul facut.#!/usr/bin/env pythonimport sysimport socketimport stringHOST="irc.server"PORT=6667NICK="KraneBot"IDENT="KraneBot"REALNAME="KraneBot"CHAN="#channel"readbuffer=""s=socket.socket( )s.connect((HOST, PORT))s.send("NICK %s\r\n" % NICK)s.send("USER %s %s bla :%s\r\n" % (IDENT, HOST, REALNAME))s.send("JOIN :%s\r\n" % CHAN)s.send("PRIVMSG %s :%s\r\n" % (CHAN, "Hello There!"))s.send("PRIVMSG %s :%s\r\n" % (CHAN, "I am a bot"))while 1: readbuffer=readbuffer+s.recv(1024) temp=string.split(readbuffer, "\n") readbuffer=temp.pop( ) for line in temp: line=string.rstrip(line) line=string.split(line) if(line[0]=="PING"): s.send("PONG %s\r\n" % line[1])Eu am gasit acest tutorial aici doar l-am rescris aici.E posibil sa intelegeti mai bine de la sursa. Edited August 24, 2012 by PassaMan Quote
encrypted Posted August 24, 2012 Report Posted August 24, 2012 se mai foloseste irc-u in ziua de azi ? Quote
PassaMan Posted August 24, 2012 Author Report Posted August 24, 2012 se mai foloseste irc-u in ziua de azi ?Pfff, romanii folosesc IRC-ul foarte mult. Quote
bDyds Posted August 24, 2012 Report Posted August 24, 2012 Se poate implementa si folosirea unui proxy? Quote
PassaMan Posted August 24, 2012 Author Report Posted August 24, 2012 Se poate implementa si folosirea unui proxy?Probabil, ia vezi aici sau aici 1 Quote