Jump to content
SticKyWoX

[Windows 8] Microsoft isi spioneaza clientii

Recommended Posts

De multa vreme se banuie ca Microsoft cam stie ce faci tu la pc, ce programe ai instalate pe sistemul tau si nu numai. Mai pe romaneste se banuie ca Microsoft isi spioneaza clientii incalcandu-le flagrant intitmitatea si – din cate stiu eu – si legile. Nimic nu a fost dovedit insa, totul a ramas la nivel de scenariu posibil, plauzibil, in fond fara fum nu iese foc. Rusii au inlaturat produsele Microsoft din istitutiile sensibile si nu numai, mizand pe Linux. Stiu ei ce stiu! 5 % din detinatorii de pc-uri si laptop-uri la nivel moindial au trecut pe Ubuntu, Mint, Suse etc, si din cauza acestor banuieli nu doar pentru-ca aceste sisteme de operare bazate pe Linux sunt mai bune – si gratuite.

O acuzatie extrem de grava legata de spionajul pe care il face Micirosoft pe sistemul de operare Windows 8 este adusa de programatorul Nadim Kobeissi. Conform unei stiri pe care o citez din mobilissimo.ro dar pe care am mai gasit-o si pe alte site-uri, Windows 8 trimite informa?ii la Microsoft despre aplica?iile pe care le instalezi. Sa fie doar atat? Ma indoiesc!

Programatorul Nadim Kobeissi a descoperit o func?ie deranjant? a lui Windows 8, care permite acestui sistem de operare s? anun?e Microsoft de fiecare dat? când utilizatorul instaleaz? o aplica?ie nou?. Acest proces se realizeaz? cu ajutorul func?iei SmartScreen, care ofer? celor de la MS detalii complete despre aplica?iile pe care le instala?i. Culmea este ca Microsoft a recunoscut spunand ca acea functie a fost introdusa pentru asi proteja utilizatorii de programe malware! IMI PLACE CAND TOTUL SE FACE PENTRU BINELE NOSTRU! ESTE ASA DE DRAGUT SA AFLII CATI ITI VOR BINELE CU RISCUL DE ATI PIERDE VIATA LIBERA, ITIMITATEA ETC. Intentiile de bine ale Microsoft trebuiesc sanctionate. Voi ce credeti?!

Daca aceasta acuzatie se dovedeste a fi reala atunci lucrurile nu sunt deloc ok. Microsoft nu are voie sa faca acest lucru. Dupa cum au sublinat si cei de la mobilisimo.ro acest fapt este un inceput pentru abuzuri mai grave. Peste cativa ani, daca trendul continua, Microsoft s-ar putea baga cu troncalaii in viata ta verificand ce filme sau muzica ai pe pc (daca ai licenta sau nu pentru ele) sau accesand fara drept documentele tale. Posibilitatile sunt insa mult mai vaste. SPRER CA NU ATI UITAT DE ACTA!

Pc-ul este al meu sau a lui Microsoft?

Va recomand cu incredere Linux Mint, Ubuntu, sau Open Suse, si va garantezi ca o sa uitati de Windows 7, 8 , 9 sau zece.

Sursa:

WINDOWS 8 – MEGA SCANDAL! AFLA DE CE ESTE ACUZAT MICROSOFT. INCREDIBIL!!! | Proiect "Minti DESCHISE"

:)) Aoloo, ma fratolor daca nu va place nu folosti, windows 8 fara internet si touch e cam nimic pentru ca netul face totul la el.

Intradevar, unele date sunt trimise la microsoft live, dar asta nu inseamna ca esti spionat, mie sincer nu-mi pasa, folosesc os-uri(win) decat aveti unii dintre voi numere in agenda de telefon si nu o sa ma opresc dintr-o stire penala din sursa programatorului rus peste.

Stai tu linistit ca spre deosebire de facebook nu prea detine multe date microsoft, adica accepti sa ai fb dar nu win8...penibil cat despre furtul datelor e o companie mult mai mare ca fb care detin datele a mai mult de 1 miliard de oameni si aia nu e nici facebook nici microsoft.

Sursa ta ar trebui sa numai scrie cu caps cand e vorba de un titlu, e cocalar sau ce "INCREDIBIL??" ? Cat despre linux stai tu linistit ca sunt mai multe vulnerabilitati ca in windows, si nu cred ca toti sunteti mari coder sa schimbati asta.

iPhone salveaza coordonatele geografice ale voastre in fiecare poza pe care o faceti si nu va mai plangeti (au fost oameni arestati din cauza asta), dar ca Micorosft "stie" ca "tu" (nu stie cine esti tu de fapt, stie doar ce instalezi) instalezi Winamp si Yahoo! Messenger, da, intr-adevar, e un mare atac la intimitate.