just-for-funn Posted October 16, 2012 Report Posted October 16, 2012 Salutare tuturor,Sa ma exprim mai bine, dupa ce m-am documentat putin dintr`o carte mi-am facut eu o metoda a mea de criptare dar ma interesa mai mult cum asi putea face un script care sa cripteze diverse cuvinte prin metoda mea!Sa va dau si un exemplu:Text: Hello World!Text Criptat: 00:c3g7d2d2f35e7f3d3d2g6g8+Si acel "00:" de la inceput si "+" de la sfarsit au rolul lor, poate la uni o sa le para o prostie , dar daca ma puteti ajuta orice idee e bine venita Quote
crs12decoder Posted October 16, 2012 Report Posted October 16, 2012 E interesanta intentia.E fain sa te joci. Presupunand ca vrei sa vorbesti ceva cu un prieten si sa-i dai pe un stick propriul tau algoritm, si presupunand ca ceea ce vorbiti nu e de importanta maxima, chiar poate fi folosit.Criptografia in schimb nu e doar un simplu scramble de cuvinte sau de biti asa cum considera unii.Cred ca e una din ramurile informaticii in care matematica este implicata cel mai mult.E si una din ramurile in care nu-i recomand unui inginer/programator sa se bage. Oricat de bine ar stapani vastul domeniu "computer science".E vorba de mult studiu, modele matematice complexe, multa gandire pusa in algoritm.. e o adevarata arta .Incepe cu idei simple luate de pe internet. Daca vrei sa intri in detaliu iti pot recomanda o carte. Quote
just-for-funn Posted October 17, 2012 Author Report Posted October 17, 2012 Nu ma dau in spate de la citit, ori ce carte e buna venita, iar despre "algoritm" m-am cam blocat acolo. Quote