Jump to content

crs12decoder

Active Members
  • Posts

    1563
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Everything posted by crs12decoder

  1. @em. Functia cacat are complexitate n*m. In cazul de fata va avea 4*4 output-uri. Nu.. O(n*m) are doua for-uri doar. Primul ar fi un j de la 0 la m si al 2-lea ar fi un i de la 0 la n m for-uri pentru vectori cu n elemente. Presupunem un vector cu 3 elemente. Daca il parcurgem cu un i de la 0 la 3 avem O(n) Daca il parcurgem cu un for cu un j tot de la 0 la 3 care cuprinde si for-ul cu un i de la 0 la 3 avem 3*3=3^2 deci e O(n^2) Daca le parcurgem pe cele dinainte cu inca un k avem 3*3*3=3^3 deci e O(n^3) ... Daca avem m for-uri de tipul acesta avem O(n^m). M-am uitat peste algoritmi cu complexitate 2^n, n^2(ca al lui em pentru cazul m=n), si superputeri(ackermann). Nu am reusit sa gasesc un exemplu pt n^m.
  2. As avea nevoie de un exemplu de algoritm recursiv cu o complexitate de O(n^m). Pentru iterativ se fac pur si simplu m for-uri pentru vectori cu n elemente.
  3. Domnilor filozofi, despre matematica ce se aude?
  4. Daca face cineva rost de subiectele de la M1 in timp util il rog frumos sa le posteze aici sau pe privat. Multumesc anticipat!
  5. In primul rand nu se face c++ se face C. Cel putin in primii 2 ani. Daca vrei sa inveti c++ pentru tine, e o idee foarte buna. In al doilea rand, materiile de programare(Programarea calculatoarelor si Programarea orientata pe obiecte <java>) o sa le treci pentru ca astea sunt cele mai usoare si te descurci lejer cu ce ti se da acolo chiar daca nu ai facut pana acum C sau java. Daca vrei sa inveti ceva care sa te ajute sa treci mai usor prin facultate invata notiuni de electronica, linux, retelistica, proiectare logica, diverse limbaje de programare functionala, treci prin cat mai multe probleme de algoritmica cu putinta, invata ASM, invata cum se lucreaza cu socket-uri in C, invata sa lucrezi cu pointeri in C si invata cum sa proiectezi/lucrezi cu diverse tipuri de structuri de date. Invata bine analiza matematica si algebra pentru ca te vor ajuta foarte mult sa treci peste materiile ce au legatura cu matematica(nu doar cele 3 matematici). Pentru admitere ai nevoie de mate la care iei 10 daca nu esti paralel si 9 daca esti. Fizica:mecanica,curent continuu,termodinamica. Iar pentru facultate iti vor folosi doar notiunile de la curentul continuu, deci incearca sa te concentrezi sa stii tot la CC.
  6. Oamenii sunt obisnuiti sa vada orice ca pe un blackbox in ziua de azi. Dar nu poti sa-i condamni daca nu au niciun fel de pregatire in domeniu. Ideea e ca altii se folosesc de naivitatea omului si de lipsa lui de cunostinte cat si de dorinta de a cheltui mai putin, pentru a face profit necuvenit.
  7. Stie cineva cum as putea sa fac rost de un inel ca acesta:http://www.beerclub.ro/images/poza_zilei/96.jpg Ma intereseaza in mod special sa aiba emblema heineken de acolo asa cum este. In rest, inelul poate sa arate oricum. Ornamentul ma intereseaza. Daca stie cineva de unde il pot achizitiona sau vreo firma de personalizare inele, as ramane dator. Multumesc!
  8. Stie cineva cu ce as putea citi informatia de pe banda magnetica a cartelelor de metrou sau de pe cardurile RATB?
  9. Aa si legat de admitere si de rata de promovabilitate la AC: -E una din facultatile cu cei mai putini studenti/loc la admitere(ceva de genul 1.5/loc). Spre deosebire de facultatile usoare din Politehnica unde sunt ceva de genul 11/loc. -E facultatea cu cea mai mare rata de promovabilitate: 75% 75% e o rata foarte mare de promovabilitate si parea cumva paradoxala aceasta rata avand in vedere gradul de dificultate. Mai ales ca la facultatile mai usoare(ex transporturi), era de doar 40% Motivul invocat de profesori a fost acela ca studentii chiar daca faceau timp de 7 ani facultatea, tot aveau ambitia necesara de a o termina. [LE] Cred ca am uitat sa precizez. Daca aveti restante, va costa 50 RON/punct credit. Cum mai toate materiile importante au 5 credite(si doar pe astea le veti pica), va costa 2.5 mil fiecare materie pe care o refaceti. Daca va hotarati sa mergeti aici trebuie sa va ganditi si la bani pentru ca restante sigur o sa aveti oricat de tocilari sunteti. Primele 2 prezentari (normal + toamna) sunt gratuite. Daca ramaneti cu restante pentru anul urmator veti scoate din buzunar 2.5 mil/fiecare.
  10. Faptul ca tu ai raportat o vulnerabilitate nu iti garanteaza obtinerea unei recompense in cazul in care site-urile nu au anuntat ca ofera in mod expres ceva pentru munca de cautare depusa de tine. Tu ai gasit o vulnerabilitate si ai vrut sa le indici locatia in cazul in care iti convine recompensa propusa de ei. Ei au preferat sa-si puna echipa sa caute singura problema si sa faca abstractie de ajutorul oferit de tine. Aveai doua variante: -Sa incerci sa exploatezi situatia in mod ilegal, asumandu-ti toate riscurile; -Sa faci ce ai facut cu riscul de a nu primi nimic; Ai preferat varianta 2. Trebuia sa constientizezi ca nu e nimeni obligat sa-ti ofere nimic pentru un astfel de serviciu. Daca oamenii lor au fost capabili singuri sa depisteze problema, atunci nu vad de ce ar fi trebuit sa-ti ofere tie ceva.
  11. Si va mai intrebati de ce sunt interzise shop-urile de legale...
  12. Da. @yoyois - Reciteste intrebarea pusa de mine. Am intrebat de ce trebuie egalata cu 0. Nu am pus la indoiala faptul ca asa se face. Topic Closed.
  13. Nu ai raspuns totusi la intrebarea "De ce derivata trebuie egalata cu 0?" Adica de ce 0 si nu orice alta valoare. (Evident ca daca am pune alta valoare in afara de 0 nu ne-ar mai indica maximul sau minimul) Dar de ce?
  14. Ma bucur sa vad ca s-a postat asta. Stiu ca demult am pus si eu o varianta a problemei pe forum numai ca in locul raspunsului 60% am pus 0%. Ar fi interesant sa revedeti raspunsurile date si aici https://rstforums.com/forum/57766-probabilitatea-raspunsului.rst Aa si cu privire la topic. In cazul de fata si eu as tinde sa aleg varianta 0%. Motivul e acela ca in intrebare nu se specifica in mod expres faptul ca trebuie sa aleg neaparat o varianta din cele 4 prezentate. Variantele sunt evidentiate dar nu scrie "din urmatoarele variante". Stiu ca era la mintea cocosului faptul ca poate ca se dorea sa se aleaga de acolo. Dar fiind o problema de logica incerc sa gasesc solutia in functie de ce mi se cere in problema fara sa violez intr-un fel ceva ce este prezent in context. Faptul ca nu mi se cere in concret sa aleg de acolo imi da in mod clar posibilitatea de a da un raspuns. In cazul in care ma punea sa aleg neaparat de acolo atunci era un paradox.
  15. 2. Cunosc pe cineva apropiat care se ocupa cu asa ceva de 12 ani. Faci bani cat sa traiesti nu te gandi ca e extraordinar. Despre 1 si 3 nu stiu mare lucru. Cat despre ideea cu barul in orasel mic: Stau intr-un oras cu 18.000 locuitori (Statistica 2011), unde venitul mediu este de 2.200 RON/luna. Aici sunt: -3 bodegi -2 localuri selecte -2 restaurante -1 club -3 localuri normale(baruri) Am un prieten foarte apropiat care si-a deschis acum un an un local aici si ii merge bine. Mai ales vara. Cu toate astea suma de 8.000 eur e una foarte mica daca vrei sa faci ceva de calitate ca sa ai clienti. Gandeste-te ca doar un espressor illy costa 1.975$ In afara de cladirea in sine, te costa sistemul de aerisire, camerele de supraveghere, canapele, scaune, mese, etc. Ca sa nu mai vorbim ca daca vrei sa faci si mancare trebuie sa-ti vinzi 4-5 rinichi ca sa achiti factura pentru echipamente. Daca vrei sa faci o bodega, inchiriezi un spatiu si de banii aia cumperi pahare, scrumiere, si bauturile in sine(ca avans). Si la o sticla de cola mai pui 50 de bani adaos comercial ca altfel nu vine nimeni. Masinutele se inchiriaza de la cineva care are licenta pt asa ceva si cu asta se ocupa. Daca le iei cu chirie, acel cineva de la care le iei de obicei iti lasa tie 30% din profit. Restul ii revin lui. Intr-adevar e negociabil dar cam pe acolo se invarte treaba. Ca sa ai tu propriile masinute e aproape imposibil fara sa ai foarte foarte multi bani. Stiu pe cineva care are licenta si imi povestea ca taxele pe care ti le percepe statul sunt imposibil de mari. Acea persoana s-a bagat in afacerea asta prin 2002 cand era mai usor. De castigat se castiga foarte bine din ambele parti atata timp cat lumea baga. In mod clar cel mai bine castigi daca ai licenta si le dai cu chirie + sa ai un spatiu comercial unde mai bagi chiar tu din propriile masinute. Despre ruleta nu stiu... Ideea e ca pentru afacerile clasice trebuie mereu sa ai multi bani pentru ca ai presiuni asupra ta si din partea statului si din partea concurentei.
  16. Exista niste masuri minime de securitate(Art. 3 alin. 3) care sunt enumerate aici: http://www.legi-internet.ro/legislatie-itc/date-cu-caracter-personal/ordinul-522002-privind-aprobarea-cerintelor-minime-de-securitate-a-prelucrarilor-de-date-cu-caracter-personal.html Reguli care nu fac referire la penetrarea/exploatarea sistemului. E vorba de niste reguli simple care oricum daca ar fi respectate nu ar preveni SQLI-ul si atata timp cat acele reguli sunt respectate, nu exista motiv pentru care detinatorul site-ului sa fie tras la raspundere. Ideea e ca situatia e destul de intuitiva. Site-ul a pierdut acele date nu din cauza unor greseli minore(considerate la nivel juridic si nu tehnic), ci din cauza ca a fost exploatat. Sunt de acord ca trebuie acordata mai multa atentie cand stochezi date cu caracter personal. Insa daca site-ul respectiv a respectat procedura(simpla) expusa mai sus, nu poate fi tras la raspundere. El a aplicat reteta scrisa in lege. Daca exista o afirmatie, trebuie sa existe si un numar de dosar care poate fi verificat pe portalul instantelor de judecata. Nu? Sunt curios sa-l aflu.
  17. D.p.d.v. legal nu este vina site-ului ca nu a fost securizat. Este vina prietenului tau. In majoritatea cazurilor cei care fac site-uri fie uita sa filtreze datele de intrare fie nu o fac fiindca nu stiu ca asta ajuta la securizare. In orice caz, cel care face site-ul nu il face vulnerabil in mod intentionat. Vinovat este cel care gaseste o vulnerabilitate si o exploateaza.
  18. Sunt rare situatiile in care cei de la cu taxa reusesc sa se descurce atat de bine incat sa ajunga la fara taxa. Ideea e ca depinde foarte mult de tine. Dar in 90% din situatii, daca ai intrat la CTIX ori mergi la IS ori ramai la CTIX. Sansele sa intri de la CTIX la CTI pe parcurs sunt mici. Sfatul meu e ca daca nu intri la CTI, mai bine mergi in alta parte decat sa mergi la cu taxa(CTIX).
  19. Mai sunt oameni care merg degeaba la bac si cand ies, ies cu subiectele si le dau la altii
  20. Ar putea cineva sa incerce sa-mi faca rost maine de subiectele de la istorie in timp util? As ramane profund indatorat. Multumesc!
  21. O descriere simpla pentru cei care erau in necunostinta de cauza.
  22. Aparent, legea lu Moore se aplica in multe arii tehnologice. Initial el a facut "legea" doar pentru numarul de tranzistori in circuitele integrate. Acesta dublandu-se o data la 1.5 ani. Daca ar fi sa aplicam legea, ar insemna ca in 2045 numarul ar fi de 2^21 ori mai mare decat cel din ziua de azi. Mai exact de 2.097.152 ori. Oricum legea a inceput sa devina instabila. Plus ca nu poti micsora tranzistorii foarte mult. La un moment dat dimensiunea ar trebui sa fie de marimea unui atom. Si de aici incepe teoria cu computerele cuantice. In orice caz, se observa un trend al evolutiei tehnologice ce creste exponential in raport cu timpul. E greu de zis daca va exista sau nu asa ceva pana in 2045, cam scurta perioada. Ganditi-va ca sunt unele probleme mult mai importante decat nemurirea oamenilor. Acelea ar fi cele energetice. Daca oamenii de stiinta estimeaza ca abia in 2050 ar putea fi pusa in practica fuziunea nucleara e destul de nasol... Societatea are nevoie de energie ca sa traiasca si sa evolueze. Multa energie... Cu toate astea acum 50 de ani daca le spuneai oamenilor ca in viitor vei ajunge sa ai in mana un dispozitiv cu touchscreen cu care te poti conecta la internet aproape oriunde ai fi si poti sa comunici cu prietenii pe site-uri de socializare, iar cu acelasi dispozitiv poti sa vorbesti cu prietenii si sa ii vezi, de asemenea te poti juca jocuri foarte sofisticate pe respectivul dispozitiv, iar acel dispozitiv, pe care il poti tine in mana, va avea o putere de procesare mai mare decat toate computerele de pe glob la un loc, puteai fi considerat putin nebun.
  23. A.. am uitat sa va zic. Destul de important: La poli e 30 ron creditul la restanta si doar prima restanta e gratuita. Oricum nu o sa aveti restante decat la materii cu 5 credite deci 1.5 mil/restanta. Am inteles ca s-ar fi facut 50 ron creditul dar nu m-am uitat pe politica interna. Cine e interesat poate sa citeasca pe site-ul facultatii.
×
×
  • Create New...