ciup Posted May 19, 2007 Report Posted May 19, 2007 Am incercat sa instalez mai multe variante de Linux (dupa ce am instalat WinXp) , in final am ajuns sa incerc Kubuntu 7 si la fel imi da error" CRC error==System halted "nu ii i singuru care imi da eroare alte variante ma puneau in linia de comanda cred ca in shell ca si cum as fi fost in directoru "/bin/sh" si nu stiu ce sa fac mai departe si nu cred ca toate variantele de CD-uri is prost facute.Acum cateva zile inainte sa imi reinstalez Win am incercat Kubuntu si a mers .Stie cineva care ar fi problema sa imi dea vreo sugestie ? Quote
dizzy Posted May 19, 2007 Report Posted May 19, 2007 ma problema nush care e, dar eu folosesc ubuntu de cand era breezy badger si am tot instalat la ele, nu am avut probleme. eu le-am instalat dupa imaginea luata de pe site-ul oficial. si mi-au mers de fiecare data. altceva nu pot sa iti zic. Quote
mario23 Posted May 20, 2007 Report Posted May 20, 2007 problema ta ar putea fi partitionarea, pentru linux iti trebuiesc 2 partitii speciale una de swap si una (ext32) pe care pui sistemul, in cazul in care ai incercat sa instalezi pe aceasi partitie cu windowsu este posibil sa fi fu**t NTFS_ul care nu e compatibil cu linux. daca nu asta e cauza incearca sa dai mai multe detalii in legatura cu problema ta, dar la prima vedere eu asa zic. Ca sugestie iti zic sa citesti putina documentatie in ce priveste instalarea linuxului inainte de a te mai baga la "creatie" Quote
PsYKid Posted May 20, 2007 Report Posted May 20, 2007 Daca incerci sa instalezi de pe cd`urile lor ...n`o sa mearga cred, mie nu mi`a mers nici un cd.Ia o imagine de pe net si fa`ti u cd`ul tau. Incearca asa. 8) Quote
ciup Posted May 20, 2007 Author Report Posted May 20, 2007 Mario23 , nu aia ii problema partitiile alea leam facut dinainte de plictiseala una de 500 swap si una de 5 GB ext2 si Win ii separat pe NTFS stiu ca nui compatibil in sensu ca nu poti instala pe el dar poti citi partitie de NTFS de pe ext2 .Am aflat pana la urma era CD zgariat ca era RW refacut de 10 de ori.Ia o imagine de pe net si fa`ti u cd`ul tau. Poti sa fi mai explicit te rog nu inteleg la ce te referi cum adica sa imi fac CD meu ? Am luat imagine de pe pagina lor oficiala si de 4 ori la rand in timp ca imi scria CD Windows o dat erroare de sistem deci irecuperabil , am stricat 4 CDuri , pana la urma am luat i imaginea de la Kubuntu 7 am puso pe un CD nou iam dat Start or install si la un moment dat imi da urmatoarea eroare :Busy Box v1.1.3(Debian 1:1.1.1.3-3ubuntu3) Built-In Shell (ash)Enter (Help for a list of built-In commands./bin/sh: can't access tty:job control turned off)(inittramfs) si dupa aia ma lasa in linia de comanda . Care ar putea fi problema ? Quote