helllboyyy Posted March 16, 2013 Report Posted March 16, 2013 Salut! as vrea sa dau internet unui "vecin" sau 2 la distanta de aproximativ 1,5-2km. Am cablu de acela cu sufa de la romtelecom telefonie,internet(adsl). Pot sa il mufez ca ethernet? sa sa-l pun direct in modemul meu?precizez ca cablul de la telefonie este destul de sanatos,firele sunt groase!4 in total. Cum pot distribui internet prin acel tip de cablu? De ce nu incerc prin wifi? fiindca am un mare obstacol in fata!Ma gandesc ca daca ei pot distribui internet prin acel cablu la multi km pot si eu la 2 km Quote
rimagheo Posted March 16, 2013 Report Posted March 16, 2013 (edited) Cablul pt telefonie nu este bun pt asa ceva. Ba e chiar mai prost decat UTP-ul. Romtelecom iti transmite tie de pe niste dispozitve speciale si semnalul este modulat de asa natura incat doar un modem ADSL stie sa-l "traduca" si sa-ti dea internet. Cablul pt telefon nu este nici macar torsadat (perechi de cate doua fire rasucite). Intru in termeni tehnici si ne pierdem in detalii... pe scurt - nu se poate ceea ce vrei tu, nici pe cateva zeci de metri. Edited March 16, 2013 by rimagheo Quote
helllboyyy Posted March 16, 2013 Author Report Posted March 16, 2013 (edited) Multumesc! Interesant e ca in tot google nu gasesti informatii la intrebari de genul astaedit: am gasit pe net solutia perfecta si o postez poate ii ajut si pe altii: http://www.ad-net.com.tw/index.php?id=582&gclid=CJL64rzCg7YCFcxDpgod-CcANQ Edited March 17, 2013 by helllboyyy Quote
Tribilizi Posted March 17, 2013 Report Posted March 17, 2013 daca tot vrei sa il ajuti cu net , dc nu-i dai mac-ul tau? bineinteles ca are nevoie de un cablu de net , da ma refer in caz ca ia taiat maica-sa netu ca a luat note mici la scoala, e buna chestia cu macu:D Quote
verde_888 Posted March 28, 2013 Report Posted March 28, 2013 Sau mai poti cauta echipamente de tip "Eternet over power". De exemplu bagi la tine in priza un echipament de genu ala si alalalt la prietenul tau da asa fel incit sa fiti alimentati amindoi din acelasi transformator. Echipamente de astea sunt des folosite in Anglia. Aci vreo doua tipuri dar sunt mai multi fabricanti.Ethernet over power lines: Netgear makes major improvements | TechRepublic Quote
IreneJ Posted March 25, 2022 Report Posted March 25, 2022 Oricum, atata timp cat ai unelte bune si echipamente sigure, tot este foarte usor de realizat, iti recomand acest produs, este foarte bun。https://www.e1-converter.com/ Quote
Lazloboss Posted March 25, 2022 Report Posted March 25, 2022 hai ca ai dezgropat morti daca e contactati @sibip profesor pe cablaje 1 Quote