Jump to content
relax93

Wireless Ip

Recommended Posts

IP-ul la reteaua wifi este mereu de genul 192.168.x.y asa ca ce vrei sa vezi?Daca vrei sa vezi ip-ul public,trebuie sa te conectezi,daca vrei sa vezi un ip din LAN trebuie sa te conectezi,daca vrei altceva trebuie sa apelezi la mama Omida,SRI,FBI,KGB,etc.

Inteleg ca unii sint incepatori in domeniul asta,dar macar invatati sa puneti intrebari inteligente,si incepeti intotdeauna prin a explica ce vreti sa faceti ca sa intelegem ce aveti nevoie.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca intrebarea pusa de relax93 se referea la urmatorul scenariu (a se vedea poza pentru o mai buna intelegere): atacatorul se afla intre unul sau mai multi clienti si access point (man in the middle din punct de vedere fizic).

Teoretic, atacatorul "vede" tot traficul ce are loc intre access point si client/clienti deoarece se afla in pozitia de a receptiona semnalul radio de la able parti implicate in comunicatie. Acum, daca inregistezi acel trafic 802.11 a/b/g/n/ac (sau ce alte standarde mai sunt) cu un program gen airodump-ng intr-un fisier pcap, apoi folosind alte programe adecvate pentru a traduce pachetele din format wireless in format ethernet, ai putea sa emiti teorii asupra formatului retelei: foloseste sau nu foloseste DHCP; daca nu foloseste DHCP clasa de ip-uri accepta router-ul (observand ce ip-uri folosesc clientii), etc.

WirelessAttack.png

Sincer nu am incercat vre-odata sa fac asa ceva, dar am gasit un thread in care se discuta asa ceva.

Edited by u0m3
Link to comment
Share on other sites

e simplu u0m3,folosesti ettercap si vezi si ce vorbeste pe messenger,si la ce pagini sa conectat,si ce user are,si ce parola are,si ce maninca la masa de seara,inclusiv poti sa-i modifici pagina pe care o vede,si in loc de poza cu base limbistul sa vezi pe udrea curista,adica sa-i schimbi pozele la care se uita pe un ziar online

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...