Jump to content
FiliBlox

Este bun acest sistem home cinema ?

Recommended Posts

123c.jpg

Link direct : http://postimg.org/image/nzflf8hst/

Salut.

Am dat comanda de pe internet de la firma samsung de un sistem home cinema.

Ce parere aveti de specificatiile lui, merita ?

Pentru mine la cat arata in cartea technica ca scoate mi se pare ok, de obicei samsung nu minte in privinta puterii watilor reali.

La ce ziceti ca ma pot astepta cand primesc coletul ?

E sistem complet, 5.1 cu dvd player pe care scrie 300w puterea maxima ca o poate scoate.

Ce arie audio credeti ca poate astupa ? Gen 2, 3 , 4 metri patrati..

Eu il voi folosi la calculator, si aici exista un amplificator.

Ii rog pe cei care nu si-au luat buletinul sa nu comenteze aiurea,cu cunostintele lor de strada.

banuiesc ca o sa se auda prost avand 3 ohm si 4 ohm cand o sal dai mai tare o sa devina o soba cu lemne este alegerea ta . faci tu ce vrei mai bine fara suparare e doar parerea mea. cheltui ceva mai mult si iti ei ceva mai de calitate cauta un sistem de la sony de la bosse

banuiesc ca o sa se auda prost avand 3 ohm si 4 ohm cand o sal dai mai tare o sa devina o soba cu lemne este alegerea ta . faci tu ce vrei mai bine fara suparare e doar parerea mea. cheltui ceva mai mult si iti ei ceva mai de calitate cauta un sistem de la sony de la bosse

sincer am mai auzit sistemul asta la cineva acum cativa ani si nu se aude ca in soba cand il dadea mai tare, are nustiu ce cacat scrie in cartea technica separat de ce am aratat si se aude clar.

O sa il filmez daca am timp si pun si un video sa vezi despre ce vorbesc.

Este ok pentru o camera de 20 metri patrati.

Nu te uita la sutele alea de watt, aia este puterea muzicala.

Watii reali (totali, adica bass+sateliti) sunt cam 60% din consumul din priza, la maxim, si ca sa se auda clar, sa nu distorsioneze, ia in calcul cam 40%. Deci, pe la 10W "adevarati" o sa-ti mearga ok, sunt destui pentru o camera.

O luam asa:Consum de energie 40W- scadem randamentul transformatorului aprox 1 la suta, daca dai la maxim efectul joule e mai pronuntat=pierdere mai mare, Porbabil ca are si ceva consumatori(DSP,motorase(cd). Consumul este intotdeauna un pic mai mare pt a nu fi la limita. Oricum ideea e ca nici 40W reali nu scoate.

2. SPL-ul 85. Este slab spre mediu. (la dublarea puterii intensitatea acustica creste cu 3 db)

3. Rezistenta boxelor:3 ohm... basul nu o sa se auda niciodata puternic,rotund. Diferenta dintre boxele de masina si cele de casa,in afara ca alea de masina sunt din materiale mai rezistente la caldura si stres in general(asta nu modifica nu absolut nimic auditia), este tocmai rezistenta 4 ohm vs 8 ohm casa.

Sfat:Ia un difuzor de 10 w 3ohm o melodie cu bass si pune degetul pe membrana si vezi ce putere de miscare are, apoi ia un dif de 10w 8ohm, si pune degetu in mijlocul membranei si vezi care are putere mai mare! Inca ceva! la rezistenta mai mica e nevoie de cabluri mult mai groase(nu cred ca e nevoie la aprox 33w reali)

ps:la spl ala , apoximativ 30w acopera o mica petrecere 20 m2. Cred ca stii de ex: ca o boxa cu spl 85 la 1600w se va auzi ca o boxa spl 97db/m la 100w.

ps2:"de ce am aratat si se aude clar" Nu stiu daca ai observat dar cele mai clare boxe/bune/cu fidelitate se fac in jurul rezistenei de 4 ohm. De ce? Pentru ca mediile/inaltele se vor auzi mult mai fin, neagresiv. Pe cand la un subwoofer e tocmai invers, nimanui nu-i place un sub care mai mult pocneste.

Edited by helllboyyy