Jump to content
bt.ionut

Cum sa instalez tp-link tl-wr740n

Recommended Posts

Posted
uitate pe contract ... ar trebui sa ai toate datele de conectare ! dns-urile le poti folosi pe cele de la google ..

Pe contract am doar un IP Mac :)

Si cum aflu dns-urile de la google ?

Posted

:| pai ce ai? ip sau mac ??? cel mai probabil ai ip-ul...si langa mac-ul pt care a fost dat acel ip ..

1. verifica daca mac-ul de pe contract este acelasi cu cel de la placa ta de retea

1.a. daca e acelasi intra in setarile routerului si cloneaza mac-ul

1.b daca nu e acelasi in loc sa il clonezi il scrii pe cel de pe contract !

2. seteaza ip-ul respectiv in router cu subnet mask 255.255.255.0

3. mai uitate o data pe contract si vezi daca nu scrie si gateway pe acolo (daca nu baga 192.168.x.x unde x=ip-ul routerului adica 192.168.1.1 sau altul)

4. dns-urile de la google ... google for them:|

The Google Public DNS IP addresses (IPv4) are as follows:

8.8.8.8
8.8.4.4
The Google Public DNS IPv6 addresses are as follows:

2001:4860:4860::8888
2001:4860:4860::8844

Posted

Scoate router-ul si conecteaza calculatorul cum l-ai avut inainte.

Daca ai windows: Start -> Run -> cmd . Tastezi ipconfig/all, iti apar toate informatiile de care ai nevoie pentru a configura routerul: ip, subnet mask, gateway, dns, mac

Daca ai linux: terminal -> ifconfig . La fel iti apare tot ce ai nevoie pentru router.

Posted
Scoate router-ul si conecteaza calculatorul cum l-ai avut inainte.

Daca ai windows: Start -> Run -> cmd . Tastezi ipconfig/all, iti apar toate informatiile de care ai nevoie pentru a configura routerul: ip, subnet mask, gateway, dns, mac

Daca ai linux: terminal -> ifconfig . La fel iti apare tot ce ai nevoie pentru router.

Am facut asta, insa tot imi zice ca default gateway nu e bun.

Posted (edited)
Am facut asta, insa tot imi zice ca default gateway nu e bun.

Ai spus ca ai IP static. Cloneaza MAC-ul de la calculator pe router si seteaza routerul sa-si ia automat IP-ul.

Verifica pt wireless daca e ON, vezi sa nu ai Hidden SSID. Router-ul incerci sa-l configurezi prin wireless? Daca da, foloseste un cablu!

Edited by Dr.Milf
Posted

fa ce a zis pir0manu...

pentru wireless tot din router trebuie sa ii dai drumul ... verifica in sectiune LAN si seteaza de acolo ! foloseste wpa/wpa2 si nu uita sa verifici daca ai wps activat ..daca este activat dezactiveazal!

Posted
Ai spus ca ai IP static. Cloneaza MAC-ul de la calculator pe router si seteaza routerul sa-si ia automat IP-ul.

Verifica pt wireless daca e ON, vezi sa nu ai Hidden SSID. Router-ul incerci sa-l configurezi prin wireless? Daca da, foloseste un cablu!

Cum clonez Mac-ul, din soft-ul routerului ? Mai ma lasa sa clonez acolo doar selectez IP Dynamic.

Wireless-ul e ON, CUm aflu daca am Hidden SSID ?

Am conectat router-ul prin cablu.