bt.ionut Posted April 11, 2013 Report Posted April 11, 2013 Salut,Am instalat soft-ul, am ip static, cand ajung "Static IP Configuration" nustiu ce sa mai scriu.Thanks ! Quote
co4ie Posted April 11, 2013 Report Posted April 11, 2013 uitate pe contract ... ar trebui sa ai toate datele de conectare ! dns-urile le poti folosi pe cele de la google .. Quote
bt.ionut Posted April 11, 2013 Author Report Posted April 11, 2013 co4ie said: uitate pe contract ... ar trebui sa ai toate datele de conectare ! dns-urile le poti folosi pe cele de la google ..Pe contract am doar un IP Mac Si cum aflu dns-urile de la google ? Quote
co4ie Posted April 11, 2013 Report Posted April 11, 2013 pai ce ai? ip sau mac ??? cel mai probabil ai ip-ul...si langa mac-ul pt care a fost dat acel ip .. 1. verifica daca mac-ul de pe contract este acelasi cu cel de la placa ta de retea1.a. daca e acelasi intra in setarile routerului si cloneaza mac-ul 1.b daca nu e acelasi in loc sa il clonezi il scrii pe cel de pe contract !2. seteaza ip-ul respectiv in router cu subnet mask 255.255.255.03. mai uitate o data pe contract si vezi daca nu scrie si gateway pe acolo (daca nu baga 192.168.x.x unde x=ip-ul routerului adica 192.168.1.1 sau altul)4. dns-urile de la google ... google for them:| The Google Public DNS IP addresses (IPv4) are as follows:8.8.8.88.8.4.4The Google Public DNS IPv6 addresses are as follows:2001:4860:4860::88882001:4860:4860::8844 Quote
daatdraqq Posted April 11, 2013 Report Posted April 11, 2013 Mac-ul ?la e al unui pc din casa. Afla care e pc-ul, conecteaz? routerul la el ?i cloneaza mac-ul Quote
bt.ionut Posted April 11, 2013 Author Report Posted April 11, 2013 Am clonat MAC-ul, insa tot nu ma pot conecta la wireless, adaptorul nici nu gasesc router-ul, nici tableta, nici telul nimic. Quote
daatdraqq Posted April 11, 2013 Report Posted April 11, 2013 Wireless-ul trebuie sa-l vezi chiar daca e "chior", deci daca bagi router-ul in priza trebuie sa-l gasesti . Vezi pe spate ca e posibil sa aiba un buton pentru wireless on/off . Quote
Dr.Milf Posted April 11, 2013 Report Posted April 11, 2013 Scoate router-ul si conecteaza calculatorul cum l-ai avut inainte.Daca ai windows: Start -> Run -> cmd . Tastezi ipconfig/all, iti apar toate informatiile de care ai nevoie pentru a configura routerul: ip, subnet mask, gateway, dns, macDaca ai linux: terminal -> ifconfig . La fel iti apare tot ce ai nevoie pentru router. Quote
bt.ionut Posted April 11, 2013 Author Report Posted April 11, 2013 pir0manu said: Scoate router-ul si conecteaza calculatorul cum l-ai avut inainte.Daca ai windows: Start -> Run -> cmd . Tastezi ipconfig/all, iti apar toate informatiile de care ai nevoie pentru a configura routerul: ip, subnet mask, gateway, dns, macDaca ai linux: terminal -> ifconfig . La fel iti apare tot ce ai nevoie pentru router.Am facut asta, insa tot imi zice ca default gateway nu e bun. Quote
Dr.Milf Posted April 11, 2013 Report Posted April 11, 2013 (edited) bt.ionut said: Am facut asta, insa tot imi zice ca default gateway nu e bun.Ai spus ca ai IP static. Cloneaza MAC-ul de la calculator pe router si seteaza routerul sa-si ia automat IP-ul.Verifica pt wireless daca e ON, vezi sa nu ai Hidden SSID. Router-ul incerci sa-l configurezi prin wireless? Daca da, foloseste un cablu! Edited April 11, 2013 by Dr.Milf Quote
co4ie Posted April 11, 2013 Report Posted April 11, 2013 fa ce a zis pir0manu...pentru wireless tot din router trebuie sa ii dai drumul ... verifica in sectiune LAN si seteaza de acolo ! foloseste wpa/wpa2 si nu uita sa verifici daca ai wps activat ..daca este activat dezactiveazal! Quote
bt.ionut Posted April 11, 2013 Author Report Posted April 11, 2013 pir0manu said: Ai spus ca ai IP static. Cloneaza MAC-ul de la calculator pe router si seteaza routerul sa-si ia automat IP-ul.Verifica pt wireless daca e ON, vezi sa nu ai Hidden SSID. Router-ul incerci sa-l configurezi prin wireless? Daca da, foloseste un cablu!Cum clonez Mac-ul, din soft-ul routerului ? Mai ma lasa sa clonez acolo doar selectez IP Dynamic.Wireless-ul e ON, CUm aflu daca am Hidden SSID ?Am conectat router-ul prin cablu. Quote
Dr.Milf Posted April 11, 2013 Report Posted April 11, 2013 1. Cum clonez Mac-ul, din soft-ul routerului ? MAC Clone for the TP-Link TL-WR740N - PortForward.com2. Mai ma lasa sa clonez acolo doar selectez IP Dynamic. Selecteaza IP Dinamic3. Wireless-ul e ON, CUm aflu daca am Hidden SSID ? Te uiti in setarile WLAN, ai acolo ceva de genul Hde SSID: Yes/No4. Am conectat router-ul prin cablu.OK. Quote