ovidelu47 Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Salut,mi-am achizitionat de la orange router-ul huawei b260a si nu prea am semnal decat o liniuta ,rar 2 lini pe modul de retea 3g/3g+ si as dori sa-i inbunatatesc semnalul,eu am acasa 2 antene yagi ramase de cand am avut zapp (din 2012) cu mufe,cablu tot ce le trebuie problema e ca nu prinde semnal cand o conectez la router care are si mod pentru antena externa (se potriveste mufa la fix doar ca nu prinde semnal deloc),cred ca nu-i buna frecventa.Ce pot face cum pot modifica sa functioneze pentru 3g/3g+,ce ar trebui sa fac antena pusa la dispozitie de cei de la orange e scumpa 150 ron si e foarte micuta (seamana cu o antena de la un radio-casetofon doar ca e putin mai groasa).Astept ceva detali,multumesc frumos o zi buna. Quote
Sithalkes Posted April 14, 2013 Report Posted April 14, 2013 Citeste:Constructie antena GSM 950MHz de tip yagi - Electronica - Forumul Softpedia despre cum o poti proiecta antena, si alte celea:YAGI 2mTrebuie sa recalculezi dimensiunile, in functie de frecventa GSM. Quote
Password007 Posted April 25, 2013 Report Posted April 25, 2013 Am incercat dar nu prea reusesc alte tutoriale ceva? Quote
bruttus139 Posted April 25, 2013 Report Posted April 25, 2013 Cind vreti ajutor,dati detalii clare,si veti primi raspunsuri pe masura,altfel puteti folosi google,mama omida,sau globul de cristal.Eu sincer nu cred ca exista modem 3G,dar poate este din cauza ca aici nu se gaseste asa ceva,si de aici trec mai departe,daca ai modem in 2,4 Ghz si vrei ca sa mearga in 3G,atunci nici o sansa.Nu confundati stickul 3G cu modemul statie in 2,4Ghz care lucreaza impreuna,dar fiecare separat,adica stickul face de ,,cablu" si modemul de restul. Quote
Password007 Posted April 25, 2013 Report Posted April 25, 2013 Bruttus139 cauta informati despre route-rulde la orange router-ul huawei b260a ca sa vezi despre ce este vorba.Si te rog tare mult lasa-mi un id de messenger sau skype ori icq sa vorbesc pe privat cu tine,daca e platesc. Quote
bruttus139 Posted April 26, 2013 Report Posted April 26, 2013 Da mai m-am lamurit,modem normal care are si banda 3G dar daca nu o ai in zona ta poti sa-ti iei adio.Oricum,voi vreti antena 3G,asta e simplu de construit,problema este sa imi spuneti in ce conditii sinteti,case,dealuri,blocuri,oras,cimp deschis,si va dau eu o schema pentru antena. Quote
Password007 Posted April 26, 2013 Report Posted April 26, 2013 bruttus139 eu am semnal cu modemul fara antena dar am 3g+ si am doar o liniuta,un vecin sta la 2 case distanta de mine prinde 4 lini cu antena cumparata de la orange.Eu pentru a avea semnal (3g+ si o liniuta) am scos modemul afara,am achizitionat un cablu utp mai lung si l-am scos afara dar problema e ca rar prind 2 lini din aceasta cauza doresc sa-mi confectionez o antena ceva ca sigur asi prinde mai mult ca routerul are mod pentru antena interna/externa. Quote