bxx Posted June 10, 2013 Report Posted June 10, 2013 Salut, am un examen la SDA (Structuri de Date si Algoritmi) si toate bune si frumoase, doar ca nu inteleg o chestie.Am urmatoarea linie:elementCurent->pointerAnteriorElement->pointerUrmatorulElement = elementCurent->pointerUrmatorulElement;Pointerii sunt definiti in structura:typedef int info;typedef struct element{ info informatie; element *pointerUrmatorulElement; element *pointerAnteriorElement;} pelement;Nu inteleg ce inseamna linia respectiva, adica de ce sunt doua "->" si ce reprezinta acest lucru.Ma poate lamuri cineva? Multumesc! Quote
Patrunjel Posted June 10, 2013 Report Posted June 10, 2013 (edited) . are prioritate mai mare decat *, deci compilatorul intai iti trateaza .-ul, dupa iti dereferentiaza (sper ca am tradus in romglish corect) pointerul. -> face trimitere la un camp al unui tip de date spre care indica un pointerpentru doua -> urmezi logica pointer1->pointer2->date , pointer2 fiind fiind un camp de date inclus in structura spre care indica pointer1, iar "date" e un camp de date al tipului spre care indica pointer2LE: Muie! 10 topicuri sau mars pe cppreference si pune mana pe carte Edited June 10, 2013 by Patrunjel Quote
Sim Master Posted June 10, 2013 Report Posted June 10, 2013 elementCurent->pointerAnteriorElement->pointerUrmatorulElement se refera la variabila pointerUrmatorulElement din pointerul care se afla la adresa din variabila pointerAnteriorElement a pointerului elementCurentpointerception Quote
cybervu Posted June 10, 2013 Report Posted June 10, 2013 elementCurent->pointerAnteriorElement este de fapt adresa luielementAnteriordeci:elementCurent->pointerAnteriorElement->pointerUrmatorulElement e tot una cu elementulAnterior->pointerUrmatorulElementPractic schimbi pointerul spre urmatorul element din elementulAnterior SPRE elementul urmator al elementului curent ... cu alte cuvinte: elementul anterior va indica spre elementul urmator, iar elementul curent va fi exclus din lista astaAstfel de structuri se pot intelege foarte usor daca iti faci un mic desen pe perete Quote