Jump to content

Patrunjel

Active Members
  • Posts

    744
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Patrunjel last won the day on April 19 2012

Patrunjel had the most liked content!

Converted

  • Location
    In your mom's room
  • Interests
    Getting laid
  • Occupation
    Pornstar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Patrunjel's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

99

Reputation

  1. Nu chiar. Cazul cu 23 de persoane e cunoscut in cadrul problemei, fiindca iti da o probabilitate de 50% (da, am trisat, m-am uitat pe google), dar daca o iei cu cazuri posibile/cazuri favorabile, iei la intamplare persoana x din grup ca reper si ai 22*1/356 probabilitatea ca oricare alt membru al grupului sa aiba aceeasi data a nasterii. Dupa din grupul de 22 iei unul ca reper si iti raman 21/356, dupa din restul iei altul si tot asa, deci probabilitatea ca oricare doi sa aiba aceeasi zi de nastere e (22+21+...+1)/356, adica (22*23/2)/356, doar ca am gandit prost fiindca da 0.7 probabilitate, revin dupa reclame.
  2. Nu e tocmai ontopic, dar e destul de important pentru studentii care nu sunt din Bucuresti: Se poate rezolva cumva la unibuc cu cazarea la camin pe perioada admiterii (adica minim 4 zile, cu tot cu inscrierea) ?
  3. Da nu-ti dau PM, prostanacule, iti spun intr-un reply ca ma-ta e frustrata, tu esti prost si degeaba ai fost la OJM ca tot prost ramai. Toate cele bune si pupici.
  4. In ce clase ai fost tu la OJM, mai, ala care recomanda gandirea logaritmica? ON : Concentreaza-te pe principii, nu pe implementare. Invata algoritmica inainte sa te concentrezi pe un limbaj de programare. Incepe cu C++, oricum ai sa-l faci si la scoala si crede-ma, ai un mini-orgasm de fiecare data cand i-o dai peste bot profului si ii demonstrezi cat de prost pregatit e. Cel mai si cel mai important, ia si pune mana pe o carte (downloadata sau cumparata), nu invata din tutoriale crescute la marginea gardului (nu ca n-ar exista tutoriale bune, dar exista un motiv bun pentru care o carte are si editor, si draci si laci, ca sa se asigure ca materialul e de calitate, pe cand gigel de vizavi isi da si el cu parerea in 2 tutoriale si ii mai invata si pe altii prost) O sa fie cativa care sa-mi dea dreptate si cativa care n-o sa fie de acord cu mine, dar iti spun din experienta proprie sa nu pierzi ocazia de a invata matematica acuma in liceu, mie mi-ar fi prins bine sa stiu asta intr-a 9a. Nu e utila in orice ramura a informaticii, de aia subliniez, in experienta mea (ma intereseaza mai mult partile teoretice ale informaticii, mai putin sa fac programe propriu-zis) matematica e foarte, foarte folositoare. @Syntax: Da, sa stii ca mi se pare ca ai si pula mica fiindca iti place The Hangover. Daca ma gandesc mai bine, cred ca am sa-mi cresc mustata sub nas, inventez un salut si infiintez un partid bazat pe suprematia celor carora nu le plac The Hangover si imediat dupa ce invadez Polonia venim sa te taiem, fii pregatit. M-am legat de tine fiindca gandirea algoritmica nu e a acelasi lucru cu gandirea logaritmica, matematicianul satului.
  5. Patrunjel

    Intrebare C

    . are prioritate mai mare decat *, deci compilatorul intai iti trateaza .-ul, dupa iti dereferentiaza (sper ca am tradus in romglish corect) pointerul. -> face trimitere la un camp al unui tip de date spre care indica un pointer pentru doua -> urmezi logica pointer1->pointer2->date , pointer2 fiind fiind un camp de date inclus in structura spre care indica pointer1, iar "date" e un camp de date al tipului spre care indica pointer2 LE: Muie! 10 topicuri sau mars pe cppreference si pune mana pe carte
  6. "Mindreading Animals: The Debate over What Animals Know about Other Minds" de Robert W. Lurz Amazon : Mindreading Animals: The Debate over What Animals Know about Other Minds (A Bradford Book): Robert W. Lurz: 9780262016056: Amazon.com: Books Stiti unde o pot gasi la download? Nu conteaza formatul, doar sa o gasesc.
  7. Asta da stire legata de securitatea IT. Recomand, foarte bun pentru sniffing !
  8. Hecari hecari, da stiti vreunul povestea cu drobul de sare? Va plangeti ca pizdele, da cati dintre voi ati vi dispusi sa puneti piciorul in prag ca niste agenti-dupa-care-piata-ar-trebui-sa-se-muleze ce sunteti, si sa nu mai folositi telefonul? Muie. (si da, articolul e sf, reiese de-acolo ca sunt stocate convorbirile in sine, daca nu stii ca defapt sunt stocate doar metadatele) @elchief ma indoiesc (dar daca ai vreo sursa sau ceva posteaz-o, ar fi interesant sa ai dreptate), uite de exemplu noi, romanii, suntem vreo 10 milioane. Presupun ca e corect sa aproximez ca fiecare vorbeste la telefon 10 minute insumat pe zi. Asta inseamna ca sunt vreo 70.000 de oameni care vorbesc la telefon in fiecare secunda (am generalizat si-am presupus ca toate convorbirile se fac in afara tarii, daca presupun ca toate convorbirile se fac in tara, ajungi la 35000). Am cautat de-am ametiti si n-am reusit sa gasesc o aproximare in FLOPs a puterii de calcul de care ai avea nevoie pentru recunoastere vocala in timp real, dar am gasit asta, chiar daca nu-i asa relevant, tot e mai bun decat nimic. Si tine cont ca are o precizie de 87%, mult prea mica ca sa fie practica pentru supraveghere automata, pe langa faptul ca si costurile ar fi destul de marisoare. Deci sunt cam basme treburile de genul "toata lumea e ascultata", dar se practica mai mult ca sigur modalitati de screening automat.
  9. Daca ceva se intampla, are un motiv pentru care s-a intamplat, deci, o explicatie. LE: Daca nu s-au gasit raspunsuri pentru unele chestii nu inseamna ca raspunsurile nu exista. Si pentru astia care or sa spuna "Da si daca niciodata nu gasim?", muie, era un timp in care oamenii credeau ca fulgerele sunt zei care se besesc in zeitatea lor absoluta, acuma sper eu ca nimeni nu mai crede asta. LLE: @aaa1, aia e doar o teorie, din multe altele (are implicatii si prin filosofie, si in psihologie, si prin alte zone), pacat ca nu-mi vine acuma numele, dar stiu sigur ca e deja stabilita ca teorie in cercurile in care are relevanta. Si dupa logica ta, daca un calculator nu poate reprezenta decat 0 si 1, asta inseamna ca nu se pot reprezenta numere mai mari sau egale cu 2 (nu ma refer la biti, ma refer la numere in sine), ori asta se poate. Cum? Folosesti o secventa de valori binare ca sa reprezinti valoarea care te intereseaza.
  10. Ai fi surprins cata nevoie ai de "codul binar" cand te vezi in curul gol, fara nivelele de abstractizare ale limbajelor de nivel relativ inalt. Un incepator ar trebui sa caute si sa ras-caute, sa-si bage nasul si in fedora 2 daca asta ii provoaca lui erectie la mastodont, si sa incerce sa vada ce ii place. Vrei un punct de pornire? Uita-te pe curricumul oricarei facultati de informatica serioase, vezi ce domenii exista, te interesezi pe ele si inveti sanatos, sunt n militrilicadrilibaziliarde de surse, daca nu astepti sa-ti vina mura-n gura. Si mergem pe curiozitate, nu pe primit mura-n gura, ca de-aia suntem hecari, nu, ce micu' masii? LE: Coursera, pretenas, sa fie-n bafta ta. ON: Misto pack, kudos!
  11. @passfig, daca te intereseaza cat ne-ar lua cu tehnologia actuala sa decriptam mesaje criptate cu enigma, stiu ca era intr-o vreme cel putin (e posibil sa fie gata, dar ma indoiesc) proiect BOINC care se ocupa fix cu asta @the_red probabilisticule draga, ce l-ar fi impiedicat sa trateze spatiile ca pe un caracter oarecare si sa le cripteze si pe ele?
  12. @player81 N-o fi avand turing o distinctie numita in cinstea lui de pomana (chiar daca nu pentru asta), dar nu e chiar imposibil, depinde de caz. Vezi Flaw in the Enigma Code - Numberphile - YouTube si 158,962,555,217,826,360,000 - Numberphile - YouTube
  13. Stefanel, nu astepta sa-ti faca sistemul de operare treaba ca n-o sa ti-o faca. Citeste o carte pentru certificarea Linux+, preferabil dupa standardele curente, si dupa apuca-te de butonat, stricat si reparat pe cont propriu. Si daca chiar vrei sa folosesti linux, subscriu la ce-a zis totti, instaleaza arch si incearca sa-l transformi in sistem de operare pe care il folosesti zi de zi, macar pentru o perioada.(n-am avut de-a face cu prea multe distributii deci nu prea am termeni cu care sa compar, , dar pot sa spun ca daca esti dispus sa cauti ce-ti trebuie si sa citesti ce ti se da mura in gura, informatiile de pe wiki si forum sunt mai mult decat suficiente)
  14. The annotated C++ reference manual Autori : Margaret A. Ellis, Bjarne Stroustrup Amazon : amazon.com/The-Annotated-C-Reference-Manual/dp/0201514591
  15. "The Oresteia" de Aeschylus , ideal ar fi traducerea de Fagles, da oricare alta merge, atata timp cat e in romana/engleza
×
×
  • Create New...