Sim Master

Active Members
 • Content count

  573
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sim Master last won the day on February 25 2013

Sim Master had the most liked content!

Community Reputation

103 Excellent

About Sim Master

 • Rank
  Registered user
 • Birthday

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Location
  Timisoara
 • Occupation
  Developer

Recent Profile Visitors

569 profile views
 1. ip info

  Dezactiveaza invartitul icoanelor din meniu. E groaznic. Cred ca ping, reverse ip si port checker sunt inutile pentru ca exista comenzi din terminal care fac asta. Iar pentru restul tool-urilor, majoritatea sigur folosesc primul site care apare pe google. Cea mai utila mi se pare pagina cu domeniile. Daca vreodata voi avea nevoie de unul din domeniile alea voi sti sa te contactez. Un tool smecher mi s-ar parea sa oferi tu un server proxy, iar eu sa vad intr-o interfata toate requesturile facute prin proxy-ul ala + informatiile aferente. Un fel de Fiddler online.
 2. Fara sa ai macar o data acces la unitate nu prea ai cum, intr-adevar. E ca si cum ai vrea sa schimbi ora oricarui calculator din lume stiind doar ip-ul, lucru imposibil de facut. Daca ai fi avut acces la calculator cat sa schimbi serverul NTP din time.windowsupdate.com cu cel al tau, din "cloud", cred ca ar fi mers. Nici macar nu te-ar mai interesa ip-ul modemului intrucat calculatorul se va conecta singur la serverul setat si va cere data si ora. Poate poti lua chiar din serverul ntp ip-ul modemului daca ai nevoie de el pentru altceva (aka sa vezi in serverul NTP clientii conectati). Nu stiu exact la ce te-ai referit cand ai zis ca unitatea o sa aleaga cea mai apropiata sursa. Din cate stiu alegi un singur server ntp si ala ramane, nu?
 3. N-am incercat vreodata, dar teoretic daca poti sa iti creezi un server NTP custom si sa pui calculatorul sa se sincronizeze cu el, ar trebui sa poti sa-i spui remote ce ora si data vrei sa aibe.
 4. Codul nu e acelasi la toate. Difera la fiecare bloc sau scara.
 5. Ca idee, nu poti bifa ca traficul sa nu treaca prin cloudflare ci sa duca direct catre ip-ul serverului? Teoretic, ar fi mai rapid pentru ca renunti la un server intermediar. Eventual restul resurselor sa le servesti de pe un subdomeniu care trece prin cloudflare, pentru edge caching.
 6. Finish: 2.30s DOMContentLoaded: 805ms Load: 2.07s Folosesti si php 7.1?
 7. Daca ai doar linkul catre blob, atunci va trebui sa faci un request ajax catre el ca sa-i iei continutul. Ai grija sa-i specifici obiectului xhr ca vrei inapoi raspunsul tot ca si blob. Dupa ce ai facut asta, poti sa te folosesti de clasa FormData ca sa urci blobul ca oricare alt fisier.
 8. Sunt sigur ca ai si in cursuri si laboratoare explicatii despre cum sa faci sau de unde sa incepi. De obicei nu ti se da teme cu ceva care nu s-a predat la ore.
 9. Pentru ca respecti munca unor oameni care timp de mai bine de 20 de ani iti ofera software pe care probabil il folosesti zilnic, si pentru ca te respecti pe tine folosind un produs pe care l-ai cumparat si nu l-ai furat.
 10. Daca faci fereastra browserului mai mica, sau daca intri de pe telefon pe situl tau vei vedea greselile de css, precum textul care iese din footer, sau logo-ul care se vede doar pe jumate de pe telefon. Fisierele le poti tine in AWS sau Azure, iar pentru SSL poti folosi Let's Encrypt.
 11. De ce l-ai facut in engleza daca are atatea greseli si litere mancate / adaugate in cuvinte? Prima impresie pe care mi-a facut-o este de neprofesionalism.
 12. Cea mai simpla ar fi un chmod 777 pe folderul /tmp folosind un user care are permisiuni pentru asta. chmod 777 /tmp
 13. CSS

  https://jsfiddle.net/x5pbL6zq/2/
 14. Pot crea o aplicatie de facebook prin care sa se logheze userii, iar apoi sa verifici daca au dat like paginii tale. Doua exemple, dintre multe: Exemplu 1, Exemplu 2
 15. Varianta cu js pica din start. Ar fi o problema de securitate daca siturile ar putea accesa continutul oricarui iframe. Cea cu screenshot si OCR e stupida. De ce nu zici exact sa faci si cu ce te ajuta daca afli ce scrie in buton? Poate sunt alternative mai simple pentru ce vrei sa obtii.