Caracal Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 Salutare. Am o dilema in alegerea unui procesor. Doua optiuni am, acestea fiind AMD FX 8350 sau Intel I7-4771.Placa de baza va avea chipset 990FX pentru AMD, respectiv Z87 pentru Intel.Ce voi face cu PC-ul nu necesita multa putere de procesare, dar vreau sa stau fara griji cativa ani. Un photoshop, ceva jocuri (cat poate duce un GTX 650), un "home made" server linux (din cand in cand) cu apache, postfix, bind, ftp...un vmware.Ma gandesc ca socketul AM3+ este destul de vechi la AMD, dar asta nu stiu ce limitari implica.In banchmark-urile gasite pe internet, Intel-ul nu e cu mult peste AMD. Deci, ceva pareri? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seboo00111 Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 I-ati I7-ele, din propria experienta intel-urile se misca mai bine pe linux, cu atata mai mult cand vrei virtualizare;Benchmark-urile nu-ti streseaza stabilitatea pe care vrei sa o ai tu pe un server home-made linux;Pana la urma e decizia ta, bafta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1337 Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 (edited) Evita AMD, eu am un i5 3570k si imi ajunge.Cat despre gaming placa aia e deja fumata pe rezolutii full hd.Z87 e alegerea perfecta, eu am Z77 sunt multumit, eu zic sa-ti iei un i5 si un SSD pentru rapiditate.Cat despre putere de procesare GPU > CPU. Edited October 25, 2013 by 1337 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caracal Posted October 25, 2013 Author Report Share Posted October 25, 2013 Nu ma bazez prea tare pe placa video, nu sunt gamer inrait (ce ma joc e doar DoTA 2). Nici nu am de gand sa cumpar alta.Da, e decizia mea, dar cred ca aveam nevoie de niste sfaturi (mai mult discutii de genul pro/contra) pentru a nu ezita. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...