Jump to content
TheTime

Microsoft Summit 2013

Recommended Posts

Microsoft Summit 2013 - Ziua a 2-a

Cod de acces: a' or '1'='1'--+

Locatie: Otopeni, Wilbrook Platinum

Codul se introduce in tabletele lor de la intrare. Jenant. Revin cu un review pe seara.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LE:

A fost interesanta conferinta. Desigur, mult bullshit despre cum cei de la Microsoft sunt centrul universului, dar asta gasesti la toate conferintele de acest gen.

In privinta prezentarilor, am fost placut surprins. Au fost destule chestii noi pentru mine, exemple destul de tehnice.

Sumar:

- Sql Server 2014 va oferi noi metode de encriptie a back-up-urilor, posibilitate de back-up in cloud, cativa algoritmi de back-up automat care sa tina cont de marimea logurilor, data ultimului back-up si load-ul de pe server, posibilitate de stocare a bazelor de date in cloud (bullshit, ineficient, scump), posibilitate de replicare a tabelelor in memoria ram, astfel incat select-urile pot rula si de 30, 100 de ori mai rapid.

- Noul Visual Studio aduce un nou MVC, au povestit cate ceva despre noi posibilitati de management al rutelor, despre xss prevention si csrf tokens (aceeasi prezentare slabuta de la OWASP); ReSharper va fi built-in Visual Studio, doar ca sub un alt nume si cu performante mai bune;

- Se investeste mult pentru o convergenta intre Windows si Windows Phone, desi mai au mult pana departe; Incet-incet vor renunta la XNA ca mediu de dezvoltare a jocurilor pentru telefoane. Se va incerca o uniformizare a diferitelor variatiuni ale XAML-ului;

- SkyDrive ne stie toate secretele, in limita a 7gb spatiu de stocare. Dar serios, toate parolele sunt acolo si ajung destul de rapid pe orice dispozitiv pe care ne logam cu credentialele noastre de la Microsoft. No secret here.

Spre sfarsitul zilei au avut si o prezentare pe teme de securitate, tinuta de un gogu care preda pe la intelprof cursurile celor de la EC Council. Ne-au aratat un demo despre cum functioneaza Windows Credentials Editor pe Windows 8, cate ceva despre BitLoker si BitLoker To Go, un mic demo pentru Power Spy 2013, cate ceva despre Virtual Smart Cards... Destul de ok zic eu.

Daca vreti sa intru mai mult in detalii pe un anumit subiect, dati un semn.

Edited by TheTime
Link to comment
Share on other sites

I'm just gonna leave this here: Internet & Mobile World 2014, Romexpo, Bucuresti.

Din pacate, nu prea se putea sta foarte mult la tablete pentru ca erau mereu in jur domnisoare dragute, dornice sa ajute. Asadar, nu s-a obtinut mai mult de un apostrof si o poza.

Mai e si maine o zi de prezentari si networking. Daca vreti cod moca de acces la eveniment, ping me.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...