CrisTany Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 (edited) Sunt programator Web, lucrez in PHP, mai jos am o lista cu programa din care o sa dau un examen, e si in limba romana, si nu cunosc. Cu rezolvarea problemelor nu am treaba, sintaxa de la C o invat eu cat sa rezolv problemele, trebuie doar sa invat TEORIA. Deci are cineva un e-book de unde as putea incepe ? precizez ca o vreau in romana, pentru ca cerintele de la examen vor fi la fel.Algoritmi1.1. No?iunea de algoritm, caracteristici1.2. Date, variabile, expresii, opera?ii1.3. Structuri de baz? (liniar?, alternativ? ?i repetitiv?)1.4. Descrierea algoritmilor (programe pseudocod)Elementele de baz? ale unui limbaj de programare (Pascal sau C, la alegere)2.1. Vocabularul limbajului2.2. Constante. Identificatori2.3. No?iunea de tip de dat?. Operatori aritmetici, logici, rela?ionali2.4. Definirea tipurilor de date2.5. Variabile. Declararea variabilelor2.6. Definirea constantelor2.7. Structura programelor. Comentarii2.8. Expresii. Instruc?iunea de atribuire2.9. Citirea/scrierea datelor2.10. Structuri de control (instruc?iunea compus?, structuri alternative ?i repetitive)Subprograme predefinite3.1. Subprograme. Mecanisme de transfer prin intermediul parametrilor3.2. Proceduri ?i func?ii predefiniteTipuri structurate de date4.1. Tipul tablou4.2. Tipul ?ir de caractere– operatori, proceduri ?i func?ii predefinite pentru: citire, afi?are, concatenare, c?utare, extragere, inserare, eliminare ?i conversii (?ir ? valoare numeric?)4.3. Tipul înregistrareFi?iere text5.1. Fi?iere text. Tipuri de acces5.2. Proceduri ?i func?ii predefinite pentru fi?iere textAlgoritmi elementari6.1. Probleme care opereaz? asupra cifrelor unui num?r6.2. Divizibilitate. Numere prime. Algoritmul lui Euclid6.3. ?irul lui Fibonacci. Calculul unor sume cu termenul general dat6.4. Determinare minim/maxim6.5. Metode de ordonare (metoda bulelor, inser?iei, selec?iei, num?r?rii)6.6. Interclasare6.7. Metode de c?utare (secven?ial?, binar?)6.8. Analiza complexit??ii unui algoritm (considerând criteriile de eficien?? durata de executare ?i spa?iu de memorie utilizat)Subprograme definite de utilizator7.1. Proceduri ?i func?ii– declarare ?i apel– parametri formali ?i parametri efectivi– parametri transmi?i prin valoare, parametri transmi?i prin referin??– variabile globale ?i variabile locale, domeniu de vizibilitate7.2. Proiectarea modular? a rezolv?rii unei probleme Edited March 9, 2014 by CrisTany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Comunistul Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Eu am folosit urmatoarea carte pentru Algoritme si Structuri de Date - o gasesti pe net.C++ Data Structures and Algorithms - 2nd Edition - Adam DrozdekScopul meu principal a fost mai mult optimizarea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrisTany Posted March 9, 2014 Author Report Share Posted March 9, 2014 in romana va rog, ca ma incurc acolo la cerinte, ca nu se traduc calumea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Active Members SynTAX Posted March 9, 2014 Active Members Report Share Posted March 9, 2014 N-am mai intalnit pana acum "programator" care sa nu stie sa invete de pe carti in engleza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrisTany Posted March 9, 2014 Author Report Share Posted March 9, 2014 nu am probleme cu engleza, cititi primul post si cine ma poate ajuta sa lase reply. In rest nu ma intereseaza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...