Ganav Posted July 1, 2014 Report Posted July 1, 2014 (edited) Am folosit base64 deoarece nu doresc ca aceasta pagina sa fie indexata de Google. Sunt si eu, asa cum probabil sunt multi de pe acest forum, un utilizator al site-ului d3d3LnN0YWNrb3ZlcmZsb3cuY29t. In urma cu cateva zile am citit un articol care sustinea ca un cont cu o reputatie de cinci cifre(>= 10K) poate fi un criteriu de angajare, cu valoare atat nationala cat si internationala. De aici se poate deduce ca un cont cu o astfel de reputatie are asociata o valoarea in capital. Intrebarea este cum se poate genera reputatia respectiva, intr-un timp cat mai scurt. Site-ul functioneaza pe baza de +voturi si -voturi, comunitatea fiind responsabila de calitatea/valoarea intrebarilor si a raspunsurilor, si in consecinta de reputatia utilizatorului. Principiul de functionare al site-ului este facut astfel incat utilizatorii sa nu poata vedea cine lasa +voturile sau -voturile. Se pare totusi ca super moderatorii pot vedea acest lucru. Pot vedea si IP-ul de pe care se logheaza utilizatorii si adresa lor de e-mail. Limita maxima a reputatiei pe care un utilizator o poate obtine in decursul unei zile este 275. Cunoscand aceste informatii am putea obtine puncte in felul urmator:Un utilizator creeaza un numar de conturi folosind adrese gmail diferite.Este de preferat ca logarea pe aceste conturi sa se faca prin proxy-uri pentru credibilitate(super moderatorii pot observa corelatiile in loguri intre IP-uri, conturi si voturi)Un element caracteristic al acestui site este strictetea cu care sunt abordate intrebarile/raspunsurile. Ne trebuiesc deci intrebari si raspunsuri "bune"Putem gasi astfel de intrebari si raspunsuri cautandu-le pe site(de exemplu aHR0cDovL3N0YWNrb3ZlcmZsb3cuY29tL3VuYW5zd2VyZWQvdGFnZ2VkL2phdmE= afiseaza toate intrebarile care se refera la java. Ulterior putem sorta intrebarile in functie de reputatie)Putem pune intrebari populare care au fost puse deja insa trebuie sa schimbam modul de formulare(pentru a evita diverse conflicte ce pot aparea cu intrebarile existente deja)Inainte de a posta intrebarea cream si raspunsul pentru aceasta intr-un mod similar:extragem un raspuns(de preferat nu cel mai popular(cu cele mai multe voturi) ci pe cel secundar ca si numar de voturi)Intrebarile postate pot fi si intrebari vechi din 2009/2010 de care comunitatea nu mai este interesataUn punct crucial ce trebuie respectat este faptul ca fiecare intrebare trebuie sa contina cod(din orice limbaj) pentru a nu fi inchisa/stearsaAcum putem imparti conturile create in doua multimi: Q - multimea conturilor de pe care se pun intrebari, A - multimea conturilor de pe care se posteaza raspunsurile la acele intrebari(rolurile acestor conturi vor fi interschimbate periodic)Fiecare intrebare postata de catre un cont din Q va primi voturi de la o submultime de conturi din A. Este de preferat ca alegerea conturilor care raspund si voteaza intrebarile sa fie facuta in mod arbitrar pentru a diminua corelatiile ce se pot observa in log-uriAcum fiecare cont din Q va accepta si va vota pozitiv raspunsul primit de catre un cont din A. Contul din Q va trebui sa voteze pozitiv si alte raspunsuri ce apar(lumea este destul de activa acolo), de asemenea pentru a reduce corelatiile intre Q si APentru disimulare este bine ca atat de pe conturile din A, cat si cele din Q sa se realizeze voturi pozitive si negative asupra altor intrebari/raspunsuri formulate de catre membrii comunitatiiUn alt lucru de care trebuie sa tinem cont este intervalul de timp dupa care postam intrebarile de pe conturile din A. Daca raspunsul ocupa o pagina A4 este putin probabil ca cel care a raspuns sa-l fi scris in treizeci de secunde sau un minut. Asteptam in jur de sase sau zece minute inainte de a posta raspunsulPutem sa formulam propriile perechi de intrebari si raspunsuri. Scriem o secventa de cod intentionat gresita, scriem alternativa corecta, cream intrebarea si raspunsul, in raspuns pe langa secventa corecta de cod mai putem adauga si un link catre o referinta ce ar putea fi de folos in viitor(acest lucru da foarte bine)In acest mod putem realiza in mai putin de o luna cantitatea de reputatie dorita. Site-ul functioneaza pe principiul "the rich get richer". Cu alte cuvinte, cu cat cantitatea creste cu atat creste si numarul de voturi din partea comunitatii.Dupa ce ne-am atins obiectivele putem vinde conturi din Q si A. Diferenta dintre Q si A este raportul dintre numarul de intrebari puse si raspunsuri: conturile Q au mai multe intrebari decat raspunsuri iar conturile din A au mai multe raspunsuri decat cele din Q. Un cont pentru a fi considerat valid trebuie sa contina atat raspunsuri cat si intrebari. Un cont este cu atat mai valoros cu cat are mai multe intrebari acceptate de comunitate(este util sa cunoastem acest lucru inainte de stabilirea pretului respectivului cont).Se poate face mult mai usor in echipa: un grup de membrii se ocupa de formularea intrebarilor iar altul de formularea raspunsurilor. Rolurile se pot interschimba dupa anumite intervale de timp. Sincronizarea intre echipe se poate face usor prin skype/messenger. Este recomandat totusi ca schimbul de mesaje sa nu ofere "hint-uri" relevante referitoare la ce se intampla.Eu nu am facut, personal, nimic din ce am scris mai sus pe respectivul site. Am avut aceasta idee dupa ce am citit in intregime regulile comunitatii. Edited July 1, 2014 by Ganav Quote