behave Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Abea astept sa imi ceara de la terasa buletinul si eu sa ii intreb ce nr de inregistrare are firma la Pagina principal conform legii 677/2001. Problema nu e la terase, ca doar asta le mai lipsea lor acum, sa mai faca un tip de munca sa mai dea niste bani.Aceste legi nu sunt indreptate din pacate impotriva raufacatorilor, sunt indreptate impotriva populatiei. Is 10000 de metode prin care un raufacator isi va putea face "treaba" si cu aceste metode. Dar ei vor obisnui oamenii ca sunt niste animale si tot ce fac trebuie sa declare, sa se supuna. E ca antrenamentul la box cand iti da antrenorul cu mingea medicinala la ficat si plex - cand iti vei lua un pumn nu va mai fi atat de dezastruos.Daca va uitati totul vine la timpul lui.1. A fost televizorul si a prostit lumea prin cenzura si prin "ziaristi" corupti2. A venit internetul, ne-a dat o sansa, acum au inceput sa apara legi de cenzura a lui sa fie folosit impotriva noastra3. Au aparut retelele de socializare, oamenii le-au folosit sa se uneasca impotriva guvernelor corupte, acum sunt folosite impotriva noastra4. Acum vor sa distruga si ce a mai ramas din internet si libertatea de exprimareChiar si cu legile actuale nu ai cum sa le respecti pe toate dar cu ce urmeaza sa vina..Oamenii au ajuns sa nu vada nimic anormal daca:1. Un sef de guvern este demonstrat ca a furat (fie si intelectual... ala e mai jegos oricum - se presupune ca ai o educatie sa fie capabil de asa ceva) si merg mai departe2. Li se iau libertatile si drepturile si nu fac nimic pentru a se apara3. Li se iau ce e a lor, impotriva vointei lor si lipseste solidaritatea (pungesti, rosia, etc)Nu sunt adetul teoriei conspiratiei, 80% sunt doar prostii dar vad cum se intuneca cerul.. iar cei care ar trebui sa-mi apare drepturile si libertatile mi le ascund si mi le terfelesc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doaler Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Nu stiu daca sunt cel mai in masura sa imi fac griji dar...Ca idee tatal meu este avocat. Specializarea lui este pe penal. Cand am auzit de aceasta lege, prin februarie, cand era in dezbatere in Camera Senatului, m-am asezat cu el la o mica discutie. Nu spun ca este cel mai bun profesionist, are si cazuri pe care le-a pierdut, dar stiu ca este integru si ca ma pot baza pe sfatul lui. Asa ca, impreuna, am dezbatut aceasta lege si dupa iesirea ei. Concluziile sunt destul de simple si le aveti mai jos.1 Legea este non-constitutionala. Ingradeste libertati esentiale garantate de contitutie.2 Este un element de control (?!). Este mult mai in regula sa folosesc o umbrela prin care sa monitorizez activitatile hacktivistilor de pe internet. 3 Nu se poate aplica. In ce calitate imi cere mie, un ospatar, sa ii ofer date personale? Sau o copie dupa buletin? Eu sunt minor, legal sunt reprezentat ca tutoring de cei doi parinti. Pentru cei majori se aplica acelasi lucru dar cu mentiunea ca se reprezinta singuri.4 In toate tarile europene, din cate stiu (eu am fost doar in Belgia si Turcia), nu mi s-a intamplat sa mi se ceara un act de identitate, vreodata, pentru ca folosesc in wap. Implicit pe tren exista wapuri, au acelasi regim ca cele publice.Eu cred ca, pana la urma, societatea civila (care si daca mia exista) va luat atitudine. Probabil se vor inainta mai multe petitii, haga, etc (cel putin asa sper...) pana cand se va ajunge la abandonarea legii.Sper sa va ajute. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...