ben20 Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 (edited) Invat python de cateva zile si nu reusesc sa ii dau de cap acestui exercitiu fabulos i = raw_input("The number : ")while i < 10: print "The count is: %r" % i i = i + 1 sau asa print "Please input a number: "number = raw_input()i = number + 1while i < 6: print "The count is %d" % i i = i + 1daca schimb raw_input cu 0 merge la prima bucata de cod, problema este ca in carte imi da o "tema" pe care chiar vreau sa o termin si imi cere sa puna userul o variabila 1,2,3,3,4 etc ce-o fi Edited October 24, 2014 by ben20 Quote
M2G Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 raw_input() iti returneaza un string, nu un intreg.trebuie sa convertesti rezultatul de la raw_input() la int.Vezi daca merge: i = raw_input("The number : ") i = int(i) # convertesti ce ai citit de la tastatura in int si il pui in acelasi i# Poate merge si asa: i = int(raw_input("The number : ")) Quote
NeedForSpeed Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 Explica ce vrei sa faci mai exact. Vrei sa ceri un numar si apoi sa faci o suma de la 0 pana la acel numar?Daca da, incearca asta:number=int(input("Please insert a number: "))i = 0while i < number: print("The count is {0}".format(i)) i = i + 1 Quote
Usr6 Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 raw_input() iti returneaza un string, nu un intreg.trebuie sa convertesti rezultatul de la raw_input() la int.Vezi daca merge: i = raw_input("The number : ") i = int(i) # convertesti ce ai citit de la tastatura in int si il pui in acelasi i# Poate merge si asa: i = int(raw_input("The number : "))un mic upgradei = raw_input("The number : ")try: i = int(i) # convertesti ce ai citit de la tastatura in int si il pui in acelasi iexcept: print "nu ai introdus un numar:(" # exit()daca introduci doar numere merge si direct cu inputi = input("The number : ")print i +1 Quote
ben20 Posted October 24, 2014 Author Report Posted October 24, 2014 (edited) Salut , multumesc de raspuns si de luminare, am ajuns la while-loops in cartea pe care o citesc , el de la bun inceput declara ca i = 0 si de acolo sa scrie toate valorile intr-o "lista" iar apoi sa printeze lista.Toate bune si frumoase pana aici , omu in carte iti da si mici teme pe care vreau sa le reusesc...aceasta fiind una dintre ele . Da imi cer scuze acum am belit si eu ochii mai bine imi cere sa schimb valoare unei constante stiind ca i este declarat ca 0 si toata treaba intr-o functie , scuze iar.Primul punct din study drill:Acu sa incercam sa ii dam de cap vedem cum e cu functia fara spoilers sa vad daca am inteles ceva... Edited October 24, 2014 by ben20 Quote
ben20 Posted October 27, 2014 Author Report Posted October 27, 2014 Salut din nou , am mai avansat si am am dat de alta problema amarata care nu o inteleg sau mai bine zis nu o vad. Din cate vad e exact ca in carte, de ce ? Quote
bcman Posted October 27, 2014 Report Posted October 27, 2014 E o gre?eal? în carte. Acela este un dic?ionar. La dic?ionare se folosesc acolade {}, nu paranteze drepte. Quote
ben20 Posted October 27, 2014 Author Report Posted October 27, 2014 Multumesc din suflet, trebuia sa fiu mai atent mai sus in carte foloseste arcadele . Quote