Jump to content
leaklife

Decriptare gresita

Recommended Posts

Posted

Se da urmatorul scenariu imposibil: esti prins de autoritati ca ai facut ceva legat de infractionalitate informatica, ceva care a afectat grav multe sisteme (suspect doar, sa zicem, nu e nimic concret). Iti confisca tot echipamentul si gasesc un stick USB criptat pe care e un fisier text. Textul din fisierul acela e criptat cu un algoritm cunoscut doar de tine, iar tu nu vrei sa il dezvalui. Daca nu se afla ce e pe stick-ul acela, pedeapsa ta se poate reduce la 0.

Vine si intrebarea: pot autoritatile sa inventeze un alt algoritm de decriptare astfel incat output-ul sa fie cu totul altceva decat ce ai criptat tu si sa te acuze pe nedrept? Gen ai textul "a5d53g52g63...", tu ai criptat mai stiu eu ce vulnerabilitati 0day, iar autoritatile decripteaza ala si le iasa ceva numere si carduri de credit sau mai stiu eu ce. :)

Posted (edited)

Nu m-am putut abtine , tu sa criptezi un text aleator si sa il pui pe un stick si nesimtitii aia sa decripteze si sa le iasa numere de carduri :))))))

@SynTAXEu ma refeream la faptul ca suna hilar sa mergi sa ii zici procurorului ca tu ai cryptat poezii de Eminescu pe stickul ala si "tampitii aia de la criminalitate informatica au decriptat cu alt algoritm" si le-au iesit carduri de credit.

Cat despre stick-uri , exista carduri de memorie cat o unghie pe care le poti ascunde nu-si imagineaza nimeni.

Edited by quadxenon
  • Active Members
Posted (edited)

In primul rand cand te vor ridica colindatorii, te ridica cu prezumtia de nevinovatie. Tocmai d-aia exista un proces. Altfel te-ar arunca la Jilava. In al doilea rand: poti sa spui ca stick-ul este de la un prieten, dar trebuie sa aduci prietenul. Acum... de ce nu le-ai zice cum se decripteaza? Adica nu vad rostul. Si da, te pot baga la racoare pe ce vor ei. Cred ca ai destule cazuri in zilele noastre.

@quadxenon: fiecare anchetator, procuror au si ei de indeplinit cateva targeturi. Cu ce i-ar incurca sau mai bine zis cine i-ar trage de par ca au scos un alt text decat cel care era acolo? Adica cum poate dovedi un jurnalist sau oricine ca textul era altul? Voi traiti intr-o lume roz.

PS: in caz ca ceea ce spui tu este real: gandeste-te de 5 ori si intreaba-te daca merita 29 de zile cel putin intr-o camera cu niste criminali, violatori. Gandeste-te daca o usa noua merita asta, o casa ravasita.

Edited by SynTAX
Posted
In primul rand cand te vor ridica colindatorii, te ridica cu prezumtia de nevinovatie. Tocmai d-aia exista un proces. Altfel te-ar arunca la Jilava. In al doilea rand: poti sa spui ca stick-ul este de la un prieten, dar trebuie sa aduci prietenul. Acum... de ce nu le-ai zice cum se decripteaza? Adica nu vad rostul. Si da, te pot baga la racoare pe ce vor ei. Cred ca ai destule cazuri in zilele noastre.

@quadxenon: fiecare anchetator, procuror au si ei de indeplinit cateva targeturi. Cu ce i-ar incurca sau mai bine zis cine i-ar trage de par ca au scos un alt text decat cel care era acolo? Adica cum poate dovedi un jurnalist sau oricine ca textul era altul? Voi traiti intr-o lume roz.

PS: in caz ca ceea ce spui tu este real: gandeste-te de 5 ori si intreaba-te daca merita 29 de zile cel putin intr-o camera cu niste criminali, violatori. Gandeste-te daca o usa noua merita asta, o casa ravasita.

In niciun caz nu e real cazul. Tosusi, eram curios. Au fost cazuri de genul asta? Ca de obicei nesimtirea n-are limite.