Jump to content
Gonzalez

Intrebare despre creierul uman

Recommended Posts

In timp ce stateam pe "tron" am citit o chestie interesanta, m-am gandit sa postez.

I: De ce numai 10% din creierul uman contine cod executabil?

R: Sa descoperit recent ca restul sunt comentarii!

-Gonzalez

sunt persoane care il folosesc chiar si 20-30%...cei cu afectiuni exemple: oamenii care nu au cerebel, functiile cerebelului fiind preluate de scoarta..

si un alt exemplu ar fi chiar in prison brake tipul suferea de inhibitie latenta scazuta, adica creierul nu putea sa "filtreze" anumiti stimuli..creierul fiind peste 20% folosit

Sutn diverse teorii despre creierul uman si toate duc: niciunde.

Cand vom afla cum s-a facut pamantul, atunci vom afla si cat la % ne folosim creierul

Am citit undeva si mai amuzant ca la peste 80% vom vorbii telepatic :shock:

Link to comment
Share on other sites

Guest Kenpachi

bun bancul ... on the more serious side ... ceea ce ne-a determinat sa folosim doar 10% din creier este tendinta specific umana de LENE. in timp creierul uman a filtrat toate experientele senzoriale mai putin importante lasandu'le active doar pe cele vitale. Daca ne'am fi pastrat si celelalte 90% din capacitati am fi fost capabili de lucruri extraordinare cel mai maret dintre ele ar fi fost controlarea materiei si perceptia proprie a timpului. activarea celorlalte 90% din capacitatile creierului se poate face :

a) intamplator printr'o boala/afectiune a creierului

B) printr'o experienta "near death" ...

din pacate teama si mentalitatea impusa de societate ne impiedica dezvoltarea ... savantii specializati in fizica quantica spun ca omul are capacitatea de a face ORICE ... inclusiv sa mearga pe apa ... pentru cei interesati de aprofundarea subiectului recomand documentarul "What the fuck do we know" aka "What the bleep do we know" aka "What the !@#$ do we know" despre fizica quantica si capacitatile creierului uman.

Link to comment
Share on other sites

sunt de acord cu 206, filmul l-am vazut, e o porcarie.

incearca sa prezinte chestii foarte interesante cunoscute de majoritatea oamenilor care au cultura generala. se transforma intr-o poveste obositoare, si plictisitoare cu o actrita muta. de ce ? doamne, de ce ?

a inceput interesant totusi...

nu cred in Iisus si nu cred in incalcarea legilor fizicii :)

Link to comment
Share on other sites

nu cred in Iisus si nu cred in incalcarea legilor fizicii :)

cineva zicea ori existam noi ori dumnezeu amandoi imposibil :D

pentru cei religiosi de pe acest forum: recomand urmatorul film: http://video.google.com/videoplay?docid=5547481422995115331

[vip]Softkill interesant articolul acela ... ramanem cu 10% dar daca o sa trecem peste acel 10% insemna ca vom fi supermeni toti...la 100% creca doar clipesti si ai intrat la nasa pe server :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

@ moubik : tu esti evreu?

@ xss : tu numa la nasa te gandesti... daca la 100 % am putea face orice am fi atotputernici etc am avea toate cunostintele din univers ... nu am mai avea nevoile din ziua de azi gen masina, bani sa te joci world of warcraft sau sa-ti iei ultimu laptop de pe piata etc

Link to comment
Share on other sites

Guest Kenpachi

si moubik si ala cu nick ciudat sunteti niste ratati si nu stiti despre ce vorbiti ... fizica cuantica studiaza relatia dintre energie si materie si ghici pe ce functioneaza creierul si sistemul nervos ? pe impulsuri electrice ... si ghici ce sunt impulsurile electrice ... energie ... deci una din aplicatiile fizicii cuantice e studiul interactiunii mintii cu materia ... moubik m'as fi asteptat sa te abtii de la subiecte care te depasesc ... cum ar fi ... orice inafara de programare.

Link to comment
Share on other sites

ahahahaha... usor usor.

ti se urca anime-urile la cap.

acum nu spun de tine bankai, dar faza e ca sunt mult prea multi oameni care cred ca stiu fizica doar pentru ca se uita la documentare.

documentarele sunt emisiuni. nu spun ca ce e prezentata acolo e fals, dar trebuie sa admiti faptul ca documentarele sunt facute pentru a se uita oamenii la ele. sunt facute pentru a fi placute, si uneori lucrurile se prezinta putin mai diferit, putin mai user friendly si astfel putin mai departe de adevar sau cu prea multe presupuneri.

nu luati tot ce se prezinta la discovery/other things drept adevarat. filtrati si digerati informatiile mai bine.

astfel rezulta lucruri de genul:

- ne folosim doar x% din creier. si acest procent variaza la fiecare discutie pe care o aud.

nu spun sa nu mai credem nimic din ce auzim. dar este o diferenta mare intre a obtine informatii dintr-un articol si a obtine informatii dintr-un film (care in sine este facut pentru a fi vandut) pe care nu le intelegem destul de bine si totusi le sustinem intr-o discutie cu pustani de 13-15 ani...

Link to comment
Share on other sites

Guest Kenpachi

n'am zis nimic referitor la documentar ... am zis ca gresesti cand spui ca fizica cuantica nu are treaba cu documentarul si ca nu ai citit bine definitia acestei ramuri a fizicii.

Link to comment
Share on other sites

da, si radio-ul functioneaza pe curent electric si impulsuri electrice dar nu este relevanta fizica cuantica in acest caz.

fizica cuantica are legatura cu documentarul pentru ca se vorbeste despre fizica cuantica, l-am vazut si eu.. ti-am zis.

nu cred ca fizica cuantica are relevanta in studierea creierului uman. daca ma insel spune-mi te rog in ce caz are. nu cer demonstratie de la tine. chiar vreau sa stiu, daca e asa...

Link to comment
Share on other sites

Zaraki esti mai ratat tu.Te gasisi mare maestru mare n fizica cuantica.

Nu stiu daca stiai dar fotonii care vin de la Soare vin in pachete mici numite cuante.Cel putin asta afirma Fizica cuantica.

Cuanta e si n matematica si n finante etc si inseamna o bucata o parte..ceva de genul.

Cat despre stiutul fizicii din documentarele gen Discovery ..mai bine citesti o carte de fizica.(una CU FORMULE)

Link to comment
Share on other sites

Guest Kenpachi

nu m'am gasit eu specialist problema e ca v'ati gasit voi si va apucati sa dati cu capu in niste teoreme facute de niste oameni care au citit carti mai multe decat cate tigari ati fumat voi toata viata.

Link to comment
Share on other sites

"Orice sistem fizic este un sistem cuantic, însã în mod practic, se poate considera cã în cazul obiectelor macroscopice proprietãþile fizice sînt consecinþa unei medieri statistice pe un numãr imens de subsisteme, ceea ce face ca parametrii care descriu sistemele macroscopice sã varieze aparent continuu. Existã cîteva excepþii notabile de la aceastã regulã: supraconductoarele, superfluidele ºi cîmpurile electromagnetice."

Sursa: Wikipedia.

asta de tot vorbi nush care de carti cu formule :D

cat despre subiect, cam 10%, peste in cazuri rare ;)

"A simple look at brain scans will show us that the brain modulates dramatically from one moment to the next in regards to its activity and usage. Here it is then, on the screen of Functional MRI machines and Pet scans, incontrovertible evidence that we do not use all of our brain all of the time.

To say "We use all of our brain all of the time" says nothing about the potential of human intelligence, creativity, and problem solving. Such a skeptical rebuttal of the vast potential of the human think machine implies that we have reached our limits of brain potential- probably the most harmful dead end notion of all. We haven't even gotten close.

Our frontal lobes have been culturally and socially lobotomized. At this stage of evolution, we are simply still Apes With Pencils.

....

So, as it turns out, to say that "We only use 10% of our brain, only 10% of our brain potential"- this is actually an infinitely optimistic, as well as a considerably reasonable and thoughtful perspective of the possibilities that reside inside our craniums.

It is a helpful generalization and observation by and for the lay person, and although not literally precise, it reflects upon the reality that owners of a human think box have an enormous mental potential from which to draw, from which we as individuals and as a human culture, often as not, ignore."

Sursa: Dormant Brain Research and Development Laboratory

sunt bun la copi-paste XD oricum, intrebarea este nu cat folosim, dar cum putem calcula un procentaj dintr-o infinitate ? :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Kenpachi

nu stiu cati dintre voi ati realizat ca NOI OAMENII , persoanele , entitatile , suntem de fapt creierele ... ca de fapt tot ce suntem noi se rezuma la sistemul nervos restul sunt sisteme auxiliare ... eu am realizat de foarte mult timp ca sunt o gramada de neuroni ashezate intr'un corp mecanic pe care il folosesc ca mijloc de propagare si de exprimare ... think about it.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...