Vhaerun Posted February 9, 2008 Report Posted February 9, 2008 As vrea sa-mi fac un program care sa verifice care useri sunt online/offline/invisible pe Yahoo! si as vrea sa verific prin xeeber . Partea nasoala e ajax-ul ala , si nu stiu cum sa fac , ca sursa paginii nu se schimba .Daca aveti ceva idei ar fi beton Quote
proxy Posted February 9, 2008 Report Posted February 9, 2008 Sau o alta intrebare Xeeber ce foloseste pentru a verifica cine e online ? aveti cumva vreun script asemanator ? ca as vrea si eu sa imi fac un site de genul ala Quote
amprenta Posted February 9, 2008 Report Posted February 9, 2008 How does it work?When you make a query, this website connects to a Java backend using PHP and Ajax technology! The backend uses YMSG protocol to connect to Yahoo! Messenger server and logs in multiple Yahoo! bots. Every time you make a query one of those bots sends a special packet to Yahoo! Server which has different responses for Offline and Invisible, and that way our program finds out the user's real status.e destul de clar . Daca stai cu un sniffer cand te scanezi pe site vezi si cam ce pachete primesti de la yahoo.ce-am primit eu au service 00 c1 (YAHOO_SERVICE_PICTURE_UPDATE)sau 00 be (YAHOO_SERVICE_PICTURE) dar nu sunt sigur ca asta-i "miezu" sau is folosite doar ca sa iti ia display image-u (avataru) .Sau poate foloseste la amandoua ca vad ca eu ii raspund cu un link de genu http://f3.yahoofs.com/msgr/idmeu/.friend_icon.png?mslhdsHBVlLLxjAC daca is pe invisibile avand YAHOO_STATUS_BRB daca is online ,nici nu mai trimite nimic probabil ma verifica intai cu linku ala de la yahoo pentru online/offline sau ceva de genu . Quote
Nytro Posted February 9, 2008 Report Posted February 9, 2008 Se poate face o pagina asemanatoare cu xeeber usor cu o combinatie php si javascript si css ... insa loading nu stiu ... Quote
Vhaerun Posted February 9, 2008 Author Report Posted February 9, 2008 Nytro , eu eram curios cum pot folosi pagina xeeber dintr-o aplicatie desktop . Quote
SlicK Posted February 9, 2008 Report Posted February 9, 2008 la prima vedere xeeber merge in felul urmator:-Intai verifica "opi.yahoo.com", daca userul apare online atunci e chiar online si nu mai continua-Daca apare offline atunci logheaza un bot si trimite un pachet astfel:Service=YAHOO_SERVICE_PICTURE_UPDATE (0xC1)"1":"id bot""5":"userul""206":"2"-Daca primeste un reply de genul:"4":"userul""5":"id bot""13":"1"atunci userul e invizibil (acest reply e trimis indiferent daca e available sau invizibil atata timp cat userul este online)-Daca primeste un pachet"66":"1"atunci userul e offline Quote
Nytro Posted February 9, 2008 Report Posted February 9, 2008 Slick , daca dezactivezi din Options de la messenger : allow yahoo websites to view when i'm online , mai functioneaza xeeber ? Mai arata daca esti online ? Quote
Vhaerun Posted February 9, 2008 Author Report Posted February 9, 2008 Da . Xeeber nu se bazeaza pe siturile Yahoo! . In prima faza cauta acolo sa vada daca esti online , si daca apari acolo , atunci esti sigur on .Abia daca acolo nu apari online , xeeber incearca sa vada daca esti invizibil cu ajutorul pachetelor .Daca nu esti nici online , nici invizibil , guess what ? You're offline Quote
ÐÒ& Posted February 9, 2008 Report Posted February 9, 2008 Ar fi interesant sa putem parsa astaMa gandesc daca nu am putea face chiar noi acesti pasi As vrea sa citesc asta http://elitenick.com/pafiledb/index.php?act=view&id=111si am mai gasit o implentare a luiYMSG5 Quote
Vhaerun Posted February 9, 2008 Author Report Posted February 9, 2008 Noroc ca exista tool-uri care convertesc VB in C# . O sa incerc sa inteleg pachetele si daca reusesc postez aici un rezumat . Quote
amprenta Posted February 9, 2008 Report Posted February 9, 2008 De ce sa nu putem / intrebarea e de ce sa mai faci un asemenea tool cand exista solutii online rapide , care nu presupun rularea unui executabil . Quote
Vhaerun Posted February 9, 2008 Author Report Posted February 9, 2008 Pentru ca intelegi cum functioneaza Messenger dupa ? Quote
ÐÒ& Posted February 9, 2008 Report Posted February 9, 2008 Nu a zis nimeni ca facem era doar asa o idee teoretica.In plus daca mai e ce conteaza,ca daca ar fi dupa sintagma asta ar mai fi multe. Quote
amprenta Posted February 9, 2008 Report Posted February 9, 2008 De fapt e destul de stupid ce-am zis , ii ca si cum ai zice de ce sa mai fac Hello World ca oricum nu ajuta la nimic . Nu e vorba neaparat de utilitatea programului , ci de intelegerea functionarii unor anumite "mecanisme" ,de mentinerea in forma scriind cod ..etc Quote
TyrNjord Posted February 10, 2008 Report Posted February 10, 2008 pt ce sa faci o aplicatie dupa xeeber cand exista buddycheck? Quote
oXyGeN Posted February 13, 2008 Report Posted February 13, 2008 pt ce sa faci o aplicatie dupa xeeber cand exista buddycheck? ca sa nu mai fii nevoit sa te loghezi din programu` ala pe idu` tau si in + buddy check nu merge daca nu ai in lista id-ul pe care vrei sa-l verifici(din cate stiu) Quote