State Posted January 5, 2015 Report Posted January 5, 2015 N'aseara. In primul rand, sper ca am postat unde trebuie... nu eram sigur daca trebuie la ajutor sau aici... Sa trecem la subiect...Am de facut un priect, iar titlul suna cam asa: Montaj electric intr-o scara de bloc, cu senzori de miscare.Intrebarea mea este: De unde as putea sa incep cu schema circuitului? Chiar nu am nici o idee. Proiectul va fi realizat pe o macheta de 1,5m x 0,8m. Dar pana la lucrarea practica, am nevoie de schema. As fi recunoscator daca as primii un sfat de unde si cum sa incep.Multumesc anticipat ! Quote
daNNy.bv Posted January 5, 2015 Report Posted January 5, 2015 (edited) E foarte simplu de facut: FotorezistorReleusenzor PIReventual microcontroller, daca nu te chinui mai mult.More on google.https://www.google.ro/#q=automatic+motion+lights+schematicca si idee generala fotorezistor pus in baza la tranzistorul care alimenteaza pir ( eventual cu un potentiometru sa schimbi tresholdul ) si pir legat la releu Edited January 5, 2015 by daNNy.bv 1 Quote
Birkoff Posted January 5, 2015 Report Posted January 5, 2015 http://www.robofun.ro/senzori/pir/senzor_pirai acolo schema si codul de folosire pentru arduino...in functie de cati senzori vrei sa folosesti, e posibil sa mai ai nevoie si de multiplexor pentru porturi (si desigur in cazul asta va trebui sa rescrii codul) Quote
akadns Posted January 6, 2015 Report Posted January 6, 2015 (edited) ce inseamna 1,5m x 0,8m?scopul montajului? sa aprinda iluminarea?ce tensiune de alimentare ?iti trebuie schema in proteus isis sau ce mai folositi?am o schema unica dar iti trebuie ceva cunostinte la realizarea practica (realizarea fizica a cablajului imprimat PCB)P.S: daNNy.bv o sa ii trebuiasca si schema pirului daca e proiect, se accepta doar traductorul pus dar montajul traductorului (PIR-ul) trebuie reprezentat... Edited January 6, 2015 by akadns Quote
State Posted January 6, 2015 Author Report Posted January 6, 2015 ce inseamna 1,5m x 0,8m?Salut, cum am scris si in primul post, macheta are acea dimensiune.Va multumesc tuturor ! Mi-am facut o idee. Quote