Jump to content
TheOne

41% dintre utilizatori nu si-au recuperat bani pierduti in urma fraudelor cibernetice

Recommended Posts

Posted

Conform rezultatelor unui studiu Kaspersky Lab si B2B International, aproape jumatate dintre respondentii care au pierdut bani in tranzactii online frauduloase nu si-au recapatat integral sumele de bani furate. Astfel, Kaspersky Lab sfatuieste utilizatorii sa isi securizeze toate tranzactiile online.

Desi multe institutii financiare sustin o politica de rambursare a banilor pierduti in urma unor infractiuni cibernetice, doar 59% dintre respondenti au afirmat ca si-au recapatat fondurile integral. 14% dintre victime au primit doar o compensatie partiala, iar 27% dintre utilizatori nu au recuperat niciun ban. Aceste pierderi pot fi semnificative: in medie, suma sustrasa de infractorii cibernetici a fost de 313 dolari, iar 16% dintre respondenti au raportat o pierdere de peste 1.000 de dolari.

In plus, nu toti utilizatorii sunt constienti de pericolele fraudelor cibernetice: 16% dintre respondenti considera ca infractiunile cibernetice care implica furt de bani sunt rare si putin probabile. Doar 22% dintre utilizatori considera ca ar putea fi victime ale unui atac cibernetic. Totusi, statisticile arata ca aproximativ 52% dintre utilizatori s-au confruntat cu amenintari cibernetice financiare cel putin o data pe parcursul anului 2014.

2w4efcy.jpg

„Chiar daca esti sigur ca institutia financiara sau magazinul online iti va returna banii sustrasi ca urmare a unei fraude online, este recomandat sa fii precaut,” spune Elena Kharchenko, Director Consumer Product Management in cadrul Kaspersky Lab. „Intr-adevar, este posibil sa iti recuperezi toti banii, desi cifrele arata ca asta se intampla in aproximativ jumatate dintre cazuri, insa stresul cauzat si timpul pierdut sunt imposibil de compensat. De aceea, este important sa acorzi o atentie suplimentara protectiei informatiilor confidentiale, inclusiv a datelor financiare,” incheie Elena Kharchenko.

De exemplu, Kaspersky Total Security – multi-device 2015 include, in plus fata de instrumente de baza care combat amenintarile cibernetice, tehnologia Safe Money pentru Windows OS. Aceasta tehnologie a fost dezvoltata special pentru a oferi protectie suplimentara tranzactiilor online. Cand un utilizator acceseaza un serviciu de plata sau este pe punctul de a face o achizitie de la un magazin online, Safe Money autentifica certificatul website-ului in baza de date cloud si securizeaza orice informatie introdusa prin tastatura virtuala de potentiale interceptari ale keylogger-ilor.

-> Sursa: 41% dintre utilizatori nu si-au recuperat banii pierduti in urma fraudelor cibernetice

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...