Jump to content
SerbanChz

Problema mare

Recommended Posts

Astazi dupa aproape 12 ore de munca ,am ajuns acasa frumusel ,am mancat ceva ,am sunat-o pe prietena mea sa ma ierte ca am fost nesimtit si i-am inchis telefonul ,plus explicatii parintilor; am fost sunat de o profesoara ca a lasat un calculator aprins in laborator .

In laborator sunt 5 randuri de calculatoare ,si duduia mancaiai creierasul ala al ei de proasta ca nici macar nu se descurca sa deschida un calculator a uitat sa il inchida.

Astazi de la 8 dimineata pana la 17:00 a trebuit sa fac 10 liste cu profesori ,toate datele ,recorectare tablele din word ,de rezolvat situatia absentelor ,ca deh terminatii de invatatori nu au numarat si absentele si au plecat in concediu ,de refacut niste scrisori care trebuiau trimise la librarie etc etc (treaba de secretare),plus ca a trebuit sa stau sa lipesc bobine si tranzistori la surse pentru ca o doamna de informatica a decis brusc ca e si specialista in depanat calculatoare ,avand in vedere ca ea nici nu era in stare sa trimita un email de pe adresa scolii.

Acum vine problema ,am inchis geamuri ,lumina ,tot ,mai putin acel calculator ,deoarece duduia i-a inchis monitorul ca ea asa a zis ca isi inchide si pc-ul ei ,si pana luni avand in vedere ca scoala e inchisa ,nu pot sa ajung in laborator ca sa sting calculatorul .

Calculatoarele de acolo sunt vechi de 10 ani ,cu un pentium e 2160 ,placa video incorporata si un delux 450 w care a rezistat eroic ,avand in vedere ca e un brand "no name".

Ca si consum ,nu cred ca depaseste 120 w ,dar va merge 3 zile ,si imi e frica sa nu ia foc ceva pe acolo ,in grijania masii de prost ce sunt ca am uitat si de calculatorul ala ratacit de soarta dupa ce a trebuit sa fac si treaba secretarei ,care de altfel e usoara numai ca manaca timp "kakalau".

Sursele au mers fara probleme fara acum ,ar exista riscul sa ia foc ?

Nu am mai vazut surse de calculator care sa de-a foc la intreaga unitate dar surse care sa faca flama si sa se defecteze ,da.

Daca se strica sursa ,nu e nimic ca am mai facut in 2 surse prajite ieri ,cu niste bobine ,rezistente si profa de fizica cu kirkof si ohm ,si le inlocuiesc ,daca se strica vreo componenta iarasi nimic ,ca am salvat cate ceva din calculatoarele vechi care vroiau sa le arunce la gunoi pe motiv ca era cd-romul defect ....

Mai intreb inca o data ,exista riscul ca in trei zile in care merge degeaba sa produca vreun incendiu ceva?

Credeti-ma ,nu mi s-a mai intamplat pana acum sa las laboratorul cu vreun calculator pornit ,si d'abia am facut vreo 10 calculatoare sa mearga acceptabil ,office pe ele ,c-ul,visual fox pro ,macromedia dream weaver etc etc .

Scuzati-mi greselile de gramatica dar dupa ce m-au futut bine azi secretarele azi la cap nici nu mai stiu de mine.

Link to comment
Share on other sites

Daca intra in sleep, pc-ul ala va consuma sub 40W, putere disipata si mai putina.

Pe perioada facultatii, aveam un PC asemanator: delux 450w, e2180, video 7900gs, hdd, cooler cpu si un ventilator (astea erau consumatoarele de curent). PC-ul il tineam pornit si cate o saptamana. A si picat de cateva ori curentul in camin, PC-ul tot nu a avut nimic.

Daca nu aveti probleme mari pe reteaua electrica si daca nu da vreun fulger fix in reteaua electrica a laboratorului, atunci nu ar trebui sa ai probleme. E week-end, apuca o bere si nu-ti mai face atatea probleme.

Link to comment
Share on other sites

Are ,toate scolile sunt obligate ,cel putin in laboratoarele de informatica sa aiba astfel de prize .

Mersi mult baieti de raspunsul promt ,parca m-am linistit acum ,chestia este ca de cand sunt eu am avut grije de ele ,rapciugi cum sunt, pentru mine parca e craciunul acolo ,piese din "epoci " diferite ,imbinarea lor pana reusesc sa obtin o unitate functionala ,foarte haios si fun,si imi e mila de toata munca de care am facut-o ,repet ,pentru mine si voi nu este grea ,doar consumatoare de timp ,plus ca a trebuit sa iau pistol de lipit de la mine de acasa( si multe altele) ca directoarea se uita urat la mine ca vreau sa mai salvez ceva din "raciurile alea de pe timpul lui pazvante chioru".

Edited by SerbanChz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...