Jump to content

SerbanChz

Active Members
  • Posts

    79
  • Joined

  • Last visited

About SerbanChz

  • Birthday 04/10/1992

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SerbanChz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

20

Reputation

  1. Da cu licenta ,am gasit pana la urma salvate intr-un calculator antic niste poze cu licentele calculatoarelor . http://michaeljgirard.com/index.php/230/ am gasit inainte metoda si nu a mers activarea(pe mai multe masini virtuale ). Oricum nu pot sa inteleg de ce pe una dintre masinile virtuale a mers cu o simpla instructiune iar la celelalte nu...dar in fine ,astept niste idei mai bune
  2. Se da urmatoarea problema: Liceul in care lucrez a fost centru de contabilitate , arhive etc Compartimentele in sine au fost desfiintate dar bazele de date au ramas in continuare la noi .Nu pot spune ca unitatile sunt chiar antice pentru institutiile publice romanesti(windows xp ,single core pentium 4 ,512 mb ram) dar problema este urmatoarea:sunt multe rau (cel putin vreo 6 ) , si cel putin o data la luna sunt obligat sa scot una sau doua dintre unitatile din zona de depozitate a liceului (care e la mama dr*cu),sa o/le duc in secretariat ,sa o/le conectez si sa preiau datele care imi sunt necesare.(lucru care dureaza ceva timp) Nu pot sa instalez pe curat si dupa aceea sa preiau programele de baza deoarece unele dintre cd-urile de instalare au fost aruncate de cartre fosta contabila pentru ca ocupau mult spatiu in compartimentul ei iar multe din programe nu mai exista inclusiv cu firmele care le-au aprovizionat etc.. Ca si idee eu am optat pentru conversia sistemelor de operare intr-o masina virtuala . Am folosit vmware center converter si totul a fost ok.Am instalat si vmware player si totul a decurs normal ,sistemul de operare virtual este functional ,am reusit sa fac si internetul sa mearga dupa ce m-am jucat putin cu el(existau niste incompatibilitati cu antivirusul si niste update-uri vechi), toate programele functioneazaz ,totul bun si frumos,pana la activare. Am tot incercat de vreo 2 zile intr-un cu diferite metode sa activez windows-ul dar nu reusesc nici neam,pur si simplu ,cum ii dau restart cum imi apare fereastra de activare.. Ma poate ajuta cineva cu niste idei ,sau cineva care s-a mai intalnit cu o astfel de problema? Singurul lucru la care m-am mai gandit ar fi sa ii dau un repair ,dar acuma e acuma,unde mai gasesc eu o imagine de windows home edition sp2 (am tot cautat pe net si canci seederi,tot stau de 3 zile si doar ce a ajuns la 1%) ,poate are altcineva o alta idee ,ceva? Re:Am gasit o imagine cu windows xp Sp 2 home edition ,am incercat si cu repair ,am introdus cd-key nou dar tot nu se activeaza ,cineva cu alte idei?
  3. Ssd(windows ,programe si poate si un joculet preferat)+hdd(filme ,muzica ,filme (actiune 18+.....etc etc) Nu scade cu nimic performanta ssd-ului ,daca tii hardul doar ca "material" de stocat in masa. SSD Kingston SSDNow V300 120GB SATA-III 2.5 inch - PC Garage Sau mai ai o varianta ,daca vrei sa scapi si de hard (sa-l vinzi ,sa-i dai gauri ,sa-i spargi capul soacrei cu el ) poti sa cumperi un SSHD : Hard disk Seagate Desktop SSHD 1TB 7200RPM 64MB SATA-III - PC Garage Totusi recomand mai mult prima varianta ,avand in vedere ca ai un hdd care merge in parametri normali.
  4. Ssd poti sa cumperi si mai tarziu ,nu e musai acum . Nu te gandi ca un ssd o sa iti faca un joc sa se miste de nspe mii de ori mai bine ca un hard normal . Pentru un utilizator obisnuit ,care nu face randari si alte rahaturi de specialisti,un ssd e bun doar pentru o viteza de boot mai mica si un loading time mai mic in jocuri (dar nu o sa influenteze intr-un mod major frame rate-ul jocului)(si mai "face" si alte lucruri utile ,dar poti sa traiesti si fara ele) !!!Nu zic ca un ssd nu e bun Doamne ajuta!(dar in cazul de fata nu-i vad rostul) Ceva totusi minim ca si ssd(parerea mea) SSD Kingston SSDNow V300 120GB SATA-III 2.5 inch - PC Garage Iar daca nu ai cumparat hard ,si nici nu ai unul mai vechi pe care vrei sa il folosesti poti cumpara ceva de genul: Hard disk Seagate Desktop SSHD 1TB 7200RPM 64MB SATA-III - PC Garage si nu-ti mai trebuie si ssd.
  5. Cu placa video nu prea ai nimerit-o,doar pentru ca are 4 gb nu inseamna ca o sa-i si foloseasca.De ce? Memoria vram ,este "multa" dar este ddr3,adica foarte inceata ,mult mai inceata decat ceva cu 1 gb gddr5. Ceva minim pentru gaming ar fi: o varianta pe ati Placa video Sapphire Radeon R7 260X OC 1GB DDR5 128-bit - PC Garage o varianta pe nvidia Placa video Palit GeForce GTX 750 OC StormX 1GB DDR5 128-bit - PC Garage Astea doua ar reprezenta un minim pentru un gaming decent (cu o rezolutie si detalii decente)
  6. @D3mEnT acum am intrat in modul "balistic " )
  7. Are ,toate scolile sunt obligate ,cel putin in laboratoarele de informatica sa aiba astfel de prize . Mersi mult baieti de raspunsul promt ,parca m-am linistit acum ,chestia este ca de cand sunt eu am avut grije de ele ,rapciugi cum sunt, pentru mine parca e craciunul acolo ,piese din "epoci " diferite ,imbinarea lor pana reusesc sa obtin o unitate functionala ,foarte haios si fun,si imi e mila de toata munca de care am facut-o ,repet ,pentru mine si voi nu este grea ,doar consumatoare de timp ,plus ca a trebuit sa iau pistol de lipit de la mine de acasa( si multe altele) ca directoarea se uita urat la mine ca vreau sa mai salvez ceva din "raciurile alea de pe timpul lui pazvante chioru".
  8. Mai poate sa fie o explicatie ,pot exista pierderi de bani din cauza manegementului defectuos din punct de vedere economic al firmei . Adica daca o duduie de secretara ,nu e atenta cand scrie cate ceva ,sau isi face treaba in dorul lelii ca asa a fost crescuta de masa pe camp ,aveti pierderi ;pe domnul patron nu il doare sa faca el calcule ,ca nu e job-ul lui ,el doar constata cand ceva nu merge dupa cum vrea muschiul lui si probabil si ceafa aia de taur comunal pe care e posibil sa o detina si intretina pe carca voastra . Faza cu "exterminarea" subventiei a inceput dupa ce a fost aprobata si pusa in functiune leagea propusa de Tariceanu ,pentru care si-a luat bobarnace guvernul Boc ,nu ca si conducatorul guv. ar fi fost vreun sfant ,dar cam de atunci a inceput statul sa isi ia mana dupa oameni si angajati . Anyway ,problemele cam de atunci au inceput ,plus ca guvernul mai sunt mentionat s-a luptat si cu o criza politica dar si cu una economica etc etc ,nu intru mai mult in detaliu ,dar daca te intereseaza mai in detaliu dai un mesaj pe privat .(dar e o pierdere de timp ,incurcaturi una peste alta ,tare mila o sa-mi fie de copii din viitor cand o sa trebuiasca sa studieze ce fapte marete au facut conducatorii nostrii din 2000 incoa')
  9. Astazi dupa aproape 12 ore de munca ,am ajuns acasa frumusel ,am mancat ceva ,am sunat-o pe prietena mea sa ma ierte ca am fost nesimtit si i-am inchis telefonul ,plus explicatii parintilor; am fost sunat de o profesoara ca a lasat un calculator aprins in laborator . In laborator sunt 5 randuri de calculatoare ,si duduia mancaiai creierasul ala al ei de proasta ca nici macar nu se descurca sa deschida un calculator a uitat sa il inchida. Astazi de la 8 dimineata pana la 17:00 a trebuit sa fac 10 liste cu profesori ,toate datele ,recorectare tablele din word ,de rezolvat situatia absentelor ,ca deh terminatii de invatatori nu au numarat si absentele si au plecat in concediu ,de refacut niste scrisori care trebuiau trimise la librarie etc etc (treaba de secretare),plus ca a trebuit sa stau sa lipesc bobine si tranzistori la surse pentru ca o doamna de informatica a decis brusc ca e si specialista in depanat calculatoare ,avand in vedere ca ea nici nu era in stare sa trimita un email de pe adresa scolii. Acum vine problema ,am inchis geamuri ,lumina ,tot ,mai putin acel calculator ,deoarece duduia i-a inchis monitorul ca ea asa a zis ca isi inchide si pc-ul ei ,si pana luni avand in vedere ca scoala e inchisa ,nu pot sa ajung in laborator ca sa sting calculatorul . Calculatoarele de acolo sunt vechi de 10 ani ,cu un pentium e 2160 ,placa video incorporata si un delux 450 w care a rezistat eroic ,avand in vedere ca e un brand "no name". Ca si consum ,nu cred ca depaseste 120 w ,dar va merge 3 zile ,si imi e frica sa nu ia foc ceva pe acolo ,in grijania masii de prost ce sunt ca am uitat si de calculatorul ala ratacit de soarta dupa ce a trebuit sa fac si treaba secretarei ,care de altfel e usoara numai ca manaca timp "kakalau". Sursele au mers fara probleme fara acum ,ar exista riscul sa ia foc ? Nu am mai vazut surse de calculator care sa de-a foc la intreaga unitate dar surse care sa faca flama si sa se defecteze ,da. Daca se strica sursa ,nu e nimic ca am mai facut in 2 surse prajite ieri ,cu niste bobine ,rezistente si profa de fizica cu kirkof si ohm ,si le inlocuiesc ,daca se strica vreo componenta iarasi nimic ,ca am salvat cate ceva din calculatoarele vechi care vroiau sa le arunce la gunoi pe motiv ca era cd-romul defect .... Mai intreb inca o data ,exista riscul ca in trei zile in care merge degeaba sa produca vreun incendiu ceva? Credeti-ma ,nu mi s-a mai intamplat pana acum sa las laboratorul cu vreun calculator pornit ,si d'abia am facut vreo 10 calculatoare sa mearga acceptabil ,office pe ele ,c-ul,visual fox pro ,macromedia dream weaver etc etc . Scuzati-mi greselile de gramatica dar dupa ce m-au futut bine azi secretarele azi la cap nici nu mai stiu de mine.
  10. Cu cwm sau twrp poti sa-ti faci treaba. Citeste aici zte kis pro aka optimus zali/orange zali Roo… | Android Development and Hacking | XDA Forums ,si mai cauta thread-uri asemanatoare pe xda.
  11. In primu rand iti trebuie o facultate ,iti spun din proprie experienta ca la interviuri s-au uitat la mine unii ca si cum as fi fost prostul pamantului ,cu toate ca am avut o medie frumusica de liceu si de bac. In al doilea rand,daca vrei sa faci ceva calumea si sa nu pierzi timpul iti alegi facultatea dupa ce solititi ajutorul profesorilor ,ii intrebi si pe ei unde e cel mai bine ,unde e lumea mai serioasa . In al treilea rand ,daca pornesti cu ideea ca facultatea o sa fie cea mai frumoasa experienta a vietii tale ti se duce dreq cheful de invatat ,da ,combini utilul cu placutul,asta e altceva .Asea s-a spus si despre liceu(cel putin la mine in oras) ,si cativa de la mate-info au plecat la stiinte ca era mai usor sau la alt liceu mai slab si la bac s-au futut. Si acum sa fim seriosi ,ce pla mea e atat de haios la o facultate avand in vedere ca m-ai nou toti ne futem de pe la vreo 13 ani ,toti avem prieteni la care apelam la orice ora ,toti am facut tampenii majore si la liceu (am ars intreaga instalatie electrica dupa ce am incercat niste experimente cu transformatoare ,bobine si tot tacamul de vechituri cu chircuite,am spart vreo 7 geamuri ,neoane in prostie ,am daramat usa de la clasa ,am scos cu colegii un wc in curte ca se plangea o profesoara ca la baie ne pisem numai pe jos ,ca deh nu aveam nevoie de el etc etc )...toti cunoastem persoane din ce in ce mai ciudate pe zi ce trece ,deci nu vad ce pizda masii e asea de superb la facultate. Ma duc acolo cu un scop si imi fac treaba ,nu zice nimeni sa nu faci tampenii ,sa te distrezi ,dar cam la atat rezulta.(Bine ,la cozile de inscriere sa nu dai niciun pumn in fata cuiva ,ca asta cel putin la academia de politie echivaleaza cu un an stat acasa,nu stiu la poli ,dar nu bag mana in foc)
  12. Sa spunem ca ai dreptate ,cu toate ca intru pe facebook din an in pasti si rahatelu ala de joc nu m-am jucat niciodata (scuze dar nu pot sa ma cobor de la crysis 3 la o aberatie facuta de un prescolar ,plus ca am destui tarani in blocul unde locuiesc ),daca noi ne luam dupa teoriile tale conspirationiste ,ce rezolvam? Iti dai seama ca in comparatie cu ei tu esti un mic rahat cu ochi, inexistent . Hai sa o luam altfel ,sa gandim putin ca eminescu,numai ca modificam putin esenta . O sa facem o aluzie directa la Scrisoarea 1: Cia,FBI,Pentagon ,toate astea sunt organizatii mari rau ,si ele vor constitui macrouniversul nostru .(adica terra, ) Noi ,oamenii de rand ,muncitori ,pupincuristi ,mincinosi ,prosti ,cretini formam microuniresul adica sfera noastra de influenta care este mult mai restransa ,deoarece se bazeaza numai pe relatii interumane ,precum prietenia ,falsa/adevarata etc. Cert este ca aceste organizatii sunt mult mai mari din cauza ca ele cauta sa elimine acest "defect" uman care este ancorat direct invidiei ,impunand o anumita etica fiecarui angajat important distrugand astfel multe din piedicile care ar putea sa apara ,tocmai din cauza asta am spus ca formeaza un macrounivers.(nu vreau sa fie gandit cu sensul propriu ,ci cu sens figurat ) Gandestete ,ca sa-ti fie mai usor la Luceafar sau hyperion, si alaturati in minte imaginea cia ca si o entitate cu o influenta ca e zeitatii eminesciene ,(care a calatorit pana la ab initio ,si a asistat la momentul cosmogoniei si al escatologiei .adica a vazut tot ,a auzit tot ,dar a titnut totul pentru el ,nu trebuiau sa stie muritorii cu ce se confrunta el ) (Facem pe p?mântul nostru mu?unoaie de furnici; Microscopice popoare, regi, o?teni ?i înv??a?i) Sa spunem ca versurile astea fac aluzie la noi ,pentru ca si uni regi ,si unele persoane importante nu fac parte din mega gruparile noastre precum cia sau ce iti mai debiteaza tie mintea ,ei fiind intr-un sfarsit niste oameni normali. Si mai e inca o categorie de oameni de rand ,aia care vor sa fie mai cu mot si sa spuna ca au inteles circa 2% din ceea ce face Entitatea Suprema ,adica mai mult nimic ,dar eh ,el crede ca are habar .(Ne succedem genera?ii ?i ne credem minuna?i) . Sa-ti spun ceva dragul meu ,mintea incearca sa gaseaca un tipar si intr-un anumit lucru ce nu poseda o astfel de calitate ,adica ea cauta raspunsuri si intr-un nimic. Si chiar daca ,printr-o minune a lui hitler tu ai avea dreptate ,nu ai puterea necesara sa schimbi nimic ,ai fi decat un kkt cu mot in frunte care ar induce decat panica si atata ,nimic mai mult ,nimic mai putin .
  13. Scrie Isrel acolo ? OMG , ALLAHU AKBAR !!!! http://www.youtube.com/watch?v=5VDSv9Wp9hs
  14. Caruia ii plac filmele horor si teoriile conspirationista MK-ultra sa se uite la Banshee Chapter (2013) - IMDb . Nu e filmul de oscar da e bun de vazut cu prietena ,sau singur si cu mana dreapta, acum depinde de fiecare in parte ,nu vreau sa se inteleaga ca am ceva cu stangacii ,si ei sunt bine-veniti in club.
  15. Bha ponta tata ,nu am citit primul post din thread ,ala in care povestesti tu frumos acolo despre ceva si doar am dat mai departe ca sa vad posturi ca ale lui nytro ,dar brusc am vazut ceva de 10 miliarde....pana ajungem la 10 miliarde ca si populatie , tu esti mort de mult asea ca chill .
×
×
  • Create New...