Jump to content
JrNasti.PPOW

Crearea unui forum gratuit pe platforma MyBB.

Recommended Posts

Salut,in tutorialul de astazi o sa va arat cum se creaza un forum gratuit pe platforma MyBB cu domeniu gratuit.Acest tutorial este mai multe pentru incepatori.

P.S: Tutorial creat de mine 100%,nimic copiat,nimic fals.

Cuprins:

1.Crearea si activarea domeniului.

2.Gazduire si activarea sa.

3.Conexiunea dintre domeniu si host.

4.Crearea unei baze de date.

5.Configurarea forumului.

Partea 1: Crearea si activarea domeniului.

Pentru inceput deschidem un browser si scriem sus dot.tk si apasam enter.Vom folosi un domeniu gratuit de la dot.tk si forumul va arata sub forma xxxxx.tk.

a.In casuta care ne apare scriem numele pe care dorim sa il aibe forumul nostru.Dupa ce am scris numele si am mers mai departe completam urmatoarele cerinte dupa modelul dat.

RHWqGQb.jpg

Dupa ce am completat tot,apasam pe Sign Up si sub acest buton avem posibilitatea de a ne inregistra cu o adresa de email si apasam pe acest lucru. Dupa urmatoarea poza:

Cxt9MHA.png

Dupa ce am facut acest lucru,completat cerintele si introducem o adresa de email valida pentru ca veti primi un mail cu un cod care trebuie sa il introduceti accesand un link care il primiti tot in mail.

b.Dupa ce am introdus acel cod,ne logam folosind mail-ul si parola care le-am folosit la crearea contului si ne va redirectiona spre alta pagina.(Nu inchideti aceasta pagina pentru ca ne vom intoarce sa introducem nameserverele pentru a face conexiunea dintre domeniu si host.)

Poza: a27e26R.jpg

c.Intram la Domains ---> My Domains si deocamdata lasam asa.

Partea 2: Gazduire si activarea sa.

a. Bun,accesam pagina web care este poza si ne creem un cont cu o adresa valida,il activam si alegem pachetul de gazduire gratuit si completam cerintele dupa urmatorul model:

s4JdMyI.png

Mergem mai departe si la final va trebuii sa primim un mail cum ca ni s-a activat contul si cu toate datele necesare si nameserverele.In mod normal contul este activat dupa 24-48 ore,uneori este instant.

Partea 3: Conexiunea dintre domeniu si host.

a. Dupa ce ne-a fost activat contul,mergem din nou la domeniu mai exact: Domains --> My Domains --> Manage Domain --> Management Tools --> Nameserver si facem urmatoarele configurari ca in poza de mai jos.

Poza: 8xvpUqD.png

Repet: Nameserverele le gasiti pe mail-ul primit,sunt in numar de 4 si trebuie puse in ordinea in care sunt scrise pe mail.Vine srv1,srv2 etc.

Partea 4: Crearea unei baze de date.

a.Bun pentru crearea unei baze de date mergem pe panelul de la firma de hosting,dam scroll in jos si alegem Baze de date dupa alegem Baze de date MYSQL ca in poza de mai jos si faceti exact ca mine,dupa salvati.

LhCO58H.png

Partea 5: Configurarea forumului.

Bun,pentru a configura forumul,trebuie sa descarcam resursele de pe MyBB - Free and Open Source Forum Software si descarcam fisierele si le dezarhivam pe desktop.Acuma avem nevoie de un program pentru a urca fisierele forumului pe host avem nevoie de Filezilla(Un transfer FTP = File Transfer Protocol) https://filezilla-project.org/ descarcam clientul.Si facem urmatoarele setari in Filezilla dupa poza de mai jos.Datele le luati din mail-ul primit de la firma de hosting.

hkkvPKL.png

Daca a avut succes o sa apara asa iQJHTYZ.png

Bun,daca s-a conectat cu succes deschideti folderul Upload ce il gaseati in arhiva cu resursele forumului,copiati tot ce se afla in acel folder si punetile in Filezilla mai exact in public_html.Dupa ce s-a terminat transferul ar trebuii ca in consola sa va apara un mesaj de genul 4l0wIzs.png ,fiind o platforma gratuita,dureaza in jur de 5-10 minute acest transfer.

Dupa transfer deschideti un browser si in casuta de sus scrieti: www.numeleforumului.tk/install nbFp8iv.png si apasati enter. O sa va apara un chit de configurare,dati next pana la FZ7yd7q.png unde introduceti datele bazei de date ce le gasiti pe panel la baze de date MYSQL,daca ati introdus datele bine,o sa va lase sa treceti mai departe dati next pana la lAftyXu.png unde va creati un cont de administrator,dand next ati terminat configurarea si forumul vostru este perfect functional,acuma tot ce ramane de facut este sa il faceti dupa bunul plac.

O sa revin cu mai multe tutoriale:

  1. Crearea unui logo si activarea acestuia.
  2. Setarile de baza unui forum.
  3. Schimbarea temei.

Multumesc pentru timpul acordat!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...