narcis.nica Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 Salut RST!Am o problema cu un stick usb. nu il pot formata, iar la disk management imi apare ca ar fi RAW file system. presupun ca schimbarea in NTFS ar solutiona problema. are careva vreo idee? sau macar sa-l pot formata. am incercat si cu cateva programe de pe internet sa-l formatez, dar nu merge. multumesc anticipat! Quote
blech Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 ia un utilitar care il manipuleaza mai low level...nu incerca sa-l formatezi din windows cu click dreapta si format.incearca cu asta: HP USB Disk Storage Format Tool Download - Softpediadaca nu functioneaza probabil este stricat...la urma urmei si memoriile flash se pot strica sau macar cristalul ala de quartz de pe placa. Quote
narcis.nica Posted July 17, 2015 Author Report Posted July 17, 2015 am incercat cu acel utilitar. din pacate nu merge. am incercat si cu USB Disk Storage Format Tool. acelasi deznodamant. Quote
jojo123 Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 Am reparat cu succes cateva stick-uri cu utilitarele de pe Flash Drive Repair Quote
blech Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 jojo nu mai are nici o importanta...daca nu merge e clar stricat stick-ul... Quote
jojo123 Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 Ultimul reparat ( Kingston_ Data_traveler_ Elite_ USB3.0_ 32G) nu ii dadeam nici o sansa. Prezenta aceleasi simptome--Raw--si nu puteam formata. Am gasit pe acel site un tool cu care am identificat producatorul (SID, VID) si am decarcat softul recomandat (Skymedi_USB3.0 PDT_20130425-MPtool in cazul acestui stick) cu care am rezolvat problema Quote
narcis.nica Posted July 24, 2015 Author Report Posted July 24, 2015 da, am incercat, dar imi dadea eroare Quote