Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/06/22 in all areas

  1. Nu ati inteles voi intrebarea. Fac eu o traducere: La el la scoala, in laboratotul de informatica, cum sa faca el sa stie pe ce site-uri se uita ceilalti elevi/profesori? In reteaua locala sa hackuiasca sa stie ce acceseaza ceilalti useri (parole, siteuri, mesasje, tot, tot) Asa e? Am inteles bine?
    3 points
  2. Nu cred ca ai formulat bine intrebarea... este vorba de vre-un IDS/SIEM? Daca e asa log-urile server-ului WEB nu te-ar ajuta prea mult pentru ca vei avea acces doar la logurile server-ului pe care-l deti... Sunt alternative gratuite (partial), dar trebuie sa sti ce log-uri vrei sa colectezi, vrei doar traficul care trece prin retea? Atunci poti folosi Suricata sau Snort, dar e destul de complex configurarea de retea (eg. port mirroring), apoi trimiterea log-urilor catre o aplicatie care genereaza alerte (nu stiu daca m-am exprimat bine) gen Elasticsearch/Splunk, aici iar trebuie configurat/customizat. BTW: Lucrez la un proiect personal IDS folosind resurse gratuite... poate o sa scriu un tutorial daca-mi permite timpul. Asta cred ca te-ar ajuta sa intelegi idea si complexitatea, bine aici e voarba de un IDS care s-ar putea aplica pentru utilizarea proprie (proiect personal).
    1 point
  3. Serverul web ar trebui sa logheze URL-ul accesat, browser-ul, IP si alte cateva informatii. Aces log se poate modifica din config-ul serverului web pentru a loga mai multe detalii insa daca sunt multe request-uri se poate umple storage-ul. Se pot arhiva automat log-urile, se poate scripta ceva, exista solutii pentru orice.
    1 point
×
×
  • Create New...