Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/28/22 in all areas

  1. Este dynamic port forwarding. Este diferit fata de local/remote port forwarding, unde specifici portul X pe masina Y ajunge in portul Z pe masina Q. Practic folosesti serverul la care esti conectat prin SSH ca un SOCKS proxy.
    2 points
  2. Da...dar ideea este sa deschizi tunelul acela dinamic si apoi sa routezi traficul prin el. E foarte util pentru retelele corporatiste care blocheaza chestii. Iar cand de obicei blocheaza te si forteaza sa folosesti un proxy intern. Deci Your PC - > SSH -> CNTLM || Px -> SSH Endpoint FREEDOMMMM!!
    1 point
  3. Ce incerc sa explic este o metoda prin care traficul din calculatorul tau este incapsulat intr-o conexiune SSH, astfel incat Fortigate nu iti mai blocheaza aplicatiile/traficul. Pe calculatorul care se afla in reteaua cu Fortigate pornesti o sesiune SSH catre un server linux de-al tau(daca nu ai vezi ca iti poti face gratuit la Oracle - cauta Always Free), care deschide local un port socks. Apoi pun Teamviewer/AnyDesk sau orice aplicatie vrei tu sa foloseasca acel socks. Nu stiu daca pot sa iti fac o diagrama... dar iti scriu pasii pe care i-as face: 1. Pe Windows deschizi PuTTy 2. Completezi in PuTTy conexiunea SSH catre serverul linux 3. Tot in PuTTy te duci la sectiunea SSH -> Tunnels si alegi Dynamic, pui un port, de ex: 1234 si apesi pe Add 4. Deschizi sesiunea SSH 5. Dupa ce s-a stabilit conexiunea SSH, te duci in Teamviewer si il configurezi sa foloseasca Proxy si pui localhost:1234 Acum tot traficul ce trece prin portul 1234 in Windows va iesi in internet din serverul Linux si nu va fi blocat. Ce iti ziceam de CNTLM sau PX sunt in caz ca reteaua nu iti permite conexiuni SSH directe si ar trebui sa le routezi prin proxy-ul corporate. Sper ca am fost mai clar. Daca tot nu este ce ai nevoie, sau daca nu am explicat bine... spune-mi ce nu e clar si incerc sa reiau
    1 point
×
×
  • Create New...