Jump to content

JaJe

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

About JaJe

  • Birthday 06/05/1992

Converted

  • Biography
    I like to live in a safe world. I want to protect my privacy against shitty NSA or other government spy system.
  • Location
    Galati
  • Interests
    Cryptography, Security, Gaming, Networking, Conspiracy
  • Occupation
    Learning..

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JaJe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. Lasand deoparte teoria asta. Scurt pe doi. Este sau nu posibil sa recuperezi fisierele dupa folosirea algoritmului Gutmann-35? Fie el HDD sau SSD?
  2. Daca v-ati uitat pe site-ul care am postat prima data, mai exact aici: Gutmann method - Wikipedia, the free encyclopedia Veti observa urmatoarea:
  3. Sa stii ca are dreptate yoyois, Daca tu formatezi hard-disk-ul folosind doar un rand de "00000..." crezi ca nu poate afla ce a fost inainte de aceasta "formatare"? Pentru criminalisti, e floare la ureche sa recupereze fisierele sterse cu metoda simpla ca aceasta. Dar cu o metoda gen Gutmann-35 buna intrebare...
  4. Tehnic, Hard-disk-ul este "plin" mereu, fie el cu "000000" sau "1111111". Totul tine de codul Binar care dupa o combinatie anume de cifre de genul "100101100" rezulta un text/fisier anume. De exemplu un fisier de 1MB este compus de 8388608 biti. (1MB = 1048576 Bytes inmultit la 8). [1 Byte = 8 bits]
  5. Citisem un articol in care chiar Schneier spunea ca este total inutil sa stergi datele unui SSD folosind metoda Gutmann-35, de asemenea si pentru Hard-disk-urile. Dupa acea declaratie a starnit multe controverse in privinta asta. Multi sunt sceptici in privinta "tehnologiei care cu ajutorul magnetilor si a microscoapelor speciale pot fi totusi recuperat datele. De asemenea mai citisem ca un astfel de proces ar costa milioane de $. (Sau cum mai spunea cineva, circa 1400$ pe 1024 kilobyte). Ca este adevarat sau nu cele spuse nu stiu. Din pacate numai stiu pe ce site-uri am citit asta, ca v-as fi dat si voua sa cititi. Sa presupunem totusi ca este posibil sa recuperezi fisierele chiar si dupa ce se foloseste metoda Gutmann-35. Asta inseamn ca nu se va recupera 100% din datele sterse. Poate un 90%. Daca e asa, inseamna ca cel mai sigur e sa-ti criptezi hard-disk-ul folosind un algoritm complex (Gen TrueCrypt; AES + TWO FISH + SERPENT). Caci daca se recupereaza 90% din hard-disk-ul criptat, va fi imposibil de spart criptarea daca nu este 100% intreaga? sau ma insel?
  6. Buna ziua RST, Am o intrebare pentru voi. Algoritmul Gutmann-35 este un algoritm facut de catre Peter Gutmann si Colin. Acest algoritm sterge datele folosind 35 pasi diferiti (mai multe info aici: Gutmann method - Wikipedia, the free encyclopedia). Recent am citit un articol ca metoda Gutmann-35 este total inutila. Caci chiar daca re-scris peste acea zona unde se afla un fisier de 35x, aceasta poate fi totusi recuperata folosind magnetii speciali de care numai CIA sau FBI-ul il detine. Intrebarea mea este, daca intr-adevar exista o astfel de tehnologie care sa ajuta la recuperarea fisierelor chiar daca ai folosit inclusiv metoda Gutmann-35. Inseamna ca nu exista absolut nici o metoda care sa fie datele tale 100% sterse? Totusi, ce am prezentat mai sus am vorbit pentru un simplu Hard-Disk care foloseste platane. Cum ar functiona in cazul unui SSD? Se sterg mai usor si mai sigur datele de pe un SSD decat de pe un HDD? cum sta treaba? Multumesc! EDIT: Am uitat sa precizez, O metoda 100% de a sterge datele asta inseamnand Fara distrugerea fizica a HDD-ului/SSD-ului. Si ca sa fie clar, nu am intentii rele. Nu am de ce sa ma tem, sunt doar curios. Cu bine!
  7. Am o intrebare. Daca encryptez hard-disk-ul cu truecrypt, inseamna ca la primul bad am pierdut toate datele? adevarat?
  8. Intrade-var, nu prea stiu cum functioneaza moneda Bitcoin. Totusi, daca este Open source, si e moneda ne-bancara...asta nu ar putea permite oamenilor sa-si "multiplice" banii?!
  9. BTC = Bitcoin? Daca da, "noua moneda" inca este la inceput, ceea ce inseamna ca inca nu exista legislatii in privinta "monitorizarii" transferurilor de bani. Parca si vad ca maine-poimaine, baga guvernul alta lege speciala pentru Bitcoin sa stie mereu cine face tranzactia, la ce ora si cu cine tranzactioneaza..
  10. Y U SPY ME huSKY? :))

  11. Tot ce vreau e sa am garantia 100% ca sunt anonimat. Nu ma intereseaza "magariile" gen hacking unui site etc.. De unde stiu eu ca peste x ani nu va fi folosit impotriva mea informatia ca am vizitat site-ul cutare sau ca am vb cu cutarescu? Noi stim de Big Brother ca stocheaza datele timp de 6 luni. Insa, de unde stim noi ca de fapt nu stocheaza informatia....pe viata?
  12. Ma gandesc, daca un site iti ofera VPN "securizat" contracost, dar pastreaza logs. Daca te-ar cauta cineva, s-ar duce direct de unde provine IP-ul acela, mai exact hostul VPN-ului, si cere din acele logs, cine e in spatele IP-ului "anonim" de la data/ora respectiva cine s-a conectat pe site-ul X. Afla IP-ul tau real, cu care se duce la ISP si gata. Insa, daca ai face o conexiune VPN over VPN over VPN? Exact cum spuneam inainte, din spatele IP-ului "anomim" ar afla (dupa cum ar crede ei) IP-ul tau real, dar de fapt vor da peste un alt VPN care la al 2lea VPN sunt conectati mai multi userii, tot asa.. Oare ar fi asta cel mai safe?! EDIT: Se pare ca da, Hidemyass nu-i chiar 100% safe, am gasit acest articol scris chiar de ei: http://blog.hidemyass.com/2011/09/23/lulzsec-fiasco/
  13. Ciudat, tocmai Hidemyass am gasit ca fiind top1 pe google.. Daca ar vinde logs, deja din start numai e bun. Deja ma batea gandul sa cumpar un pachet de 59,99$/an. BTW: Ai dovezi care atesta teoria ta ca Hidemyass vinde logs?
×
×
  • Create New...