Jump to content

Ganav

Active Members
  • Posts

    1374
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    14

Posts posted by Ganav

  1. 1 hour ago, cALcuLatoare said:

    Bine coite, fie cum zici tu, dar nu e normal sa se jigneasca atat pe un forum.Inteleg ca nu am pus unde trebuie acest Topic, dar d-aia am si zis "Sincer,  nu stiu unde sa pun acest Topic, daca este ceva spuneti-mi.", dar vad ca la voi prima data se da cu parul si dupa se dau "explicatii".

     

    In primul rand, puteai arunca o privire pe:

     

    https://rstforums.com/forum/

     

    inainte de a post-a. In al doilea rand codurile respective nu sunt legate de nimic: care este problema si cerinta? Niste siruri arbitrare de caractere nu au vreun sens daca nu sunt puse intr-un context. Oricine poate scrie un sir de caractere ca

     

    ladmeo[aFN#$09)@HE(_WNdsjkfF

     

    si sa ceara o rezolvare. Fara context, nu are niciun sens. In utlimul rand atitudinea pe rst a fost, este si intotdeauna va fi una dura, critica. Obisnuieste-te!

  2. 2 minutes ago, SynTAX said:

    Legat de ce a spus @Ganav si la o adaugare la ideea mea(in Romania nu poti gandi, in afara poti inventa), ganditi-va la cea mai simpla idee posibila care descrie un loc de munca. De ce esti acolo? Sa faci ce au mai facut altii inainte, sau sa inventezi? 

    Problema nu este sa inventezi ci sa vezi daca nu faci ce au facut altii inainte (este extrem de dificil sa vii cu o idee care este cat de cat noua).

     

    • Upvote 2
  3. Ca si absolvent al AC UPT si un program masteral in strainatate (poimaine depun licenta) iti pot spune ca la AC mi-a fost mult dificil decat in afara raportat la cantitatea de materie care trebuie invatata. Dupa cum s-a mentionat mai devreme, da in afara te lasa sa gandesti, poti reinventa roate si sa fii chiar mandru de acest lucru pana ajungi pe piata. In cele din urma, in cele mai frecvente cazuri, tot intr-o multinationala vei lucra atat in Romania cat si in afara. Pentru mine UPT a fost mai mult un loc de pregatire, in care am vazut cat de mult pot duce pe forte proprii si in cele din urma un mijloc prin care am ajuns sa studiez in strainatate. Este mai mult un mijloc de dezvoltare personala, te vei confrunta cu foarte multe nedreptati, munca neevaluata corespunzator, profesori cu o pregatire discutabila, etc. dar cam asta te va astepta dupa ce termini, in toate segmentele de munca din tara si din afara  ei (o data ce se afla ca esti originar din Romania). Cand am inceput, am fost 210 persoane (amfiteatrul in care a avut loc deschiderea era ocupat la capacitate) in anul III, 140 si mai putini in anul IV si la absolvire. Absolventii au un loc de munca garantat in domeniu in multinationalele din Romania, insa nu este foarte recomandat sa incepi sa lucrezi din timpul facultatii (programul este incarcat in toti anii de studiu). Diploma este mai mult un brevet de munca la respectivele concerne. Ai un viitor asigurat cel putin d.p.d.v. al veniturilor (salariile sunt decente pentru economia noastra).

     

    Pentru optiunea 1 nu este recomandat sa incepi business-ul fara a termina studiile apriori; este mult mai probabil sa esueze decat sa reuseasca piata fiind saturata in momentul de fata. Mai mult diploma de la unibuc are o valoare mai redusa ca si cea de la AC; nu iti va garanta un loc de munca.

     

    Optiunea 2 o recomand mai mult. De ce? Ai un loc de munca cu un venit decent garantat la finalizare. Eu am aplicat la studii in strainatate dupa ce am terminat. Am fost acceptat destul de repede si acum ma gandesc sa lucrez aici (in Germania), in domeniu.

    • Upvote 2
  4. Salut,

     

    Au fost cateva cereri referitoare la scrierea unei aplicatii care importa listele cu contactele utilizatorilor de la diverse servicii de email (pana acum acestea includ AOL, Yahoo si Hotmail). Am scris o astfel de aplicatie in Java care se foloseste de selenium pentru a se loga pe conturi la respectivele servicii si pentru a descarca contactele (in format .csv) intr-un fisier specificat de utilizator.

     

    Pret:

     

    350$ -- Aplicatia in format .jar

    500$ -- Intregul proiect in intellij

     

    Modalitate de plata: btc.

     

    Detallii: p.m.

     

    Demo(b64): 

     

    aHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vd2F0Y2g/dj0wNnVleG1PMEI1ZyZmZWF0dXJlPXlvdXR1LmJl

     

    @gipsy @doow

    • Upvote 1
  5. *Presupunand ca nu este un challenge legat de stegano*

     

    Crima. De ce?

     

    1. Scaunul este sub masa. Nu avea cum sa ajunga acolo daca persoana era asezata in timpul sinuciderii.

    2. Slapul nu avea cum sa ajunga acolo daca il purta in momentul in care s-a sinucis. Unde este celalalt slap? Nu cred ca sunt oameni care poarta incaltaminte numai pe un singur picior.

    3. Scrisoarea de adio este mult prea scurta. Celelalte coli nu sunt complete. De regula astfel de persoane petrec foarte mult timp inainte de a comite fapta (ar fi trebuit sa fie mai multe ciorne).

    4. Persoana respectiva scria in timpul in care suspectul a intrat in camera, a inceput sa se ridice, a fost impinsa aproape de perete si omorata (nu este sange decat intr-un punct foarte localizat, dosarele si biroul

    sunt uscate).

    5. Criminalul a asezat astfel scaunul, tigara si pistolul dupa care a scos din priza lampa (totul s-a petrecut in cateva secunde).

    6. Slapul a ajuns acolo in momentul in care a intrat (l-a lovit din greseala deoarece persoana respectiva nu avea decat lampa aprinsa in momentul respectiv).

     

    Am nimerit-o? :)

    • Upvote 1
  6. Si deci, daca eu fac un program si vreau sa folosesc tehnica asta anti-disassembly, concret ce "piece of code" sa scriu in programul meu ca sa se comporte ca si malware-ul ?

    Ai putea folosi inline assembly (in C/C++) pentru a declara acel byte E8. Sau ai putea scrie aplicatia in asm dar ar dura prea mult timp. Cel mai simplu ar fi scrierea unei biblioteci in C/C++ si apelarea functiilor dintr-un program scris in asm sau ai putea genera codul asm, dupa care il modifici si dupa aceea il compilezi. In gcc se poate folosi:


    gcc -fverbose-asm codul_meu.c

    care genereaza fisierul in asm.

  7. Stiu ce locatii frecventeaza, ca posteaza absolut tot pe facebook ca boul, stiu ce prieteni de zi cu zi are ... stiu in mare parte si adresa unde locuieste. Cu ce ma ajuta pe mine daca-l bat sau il fac de cacat, pierd si mai mult timp inutil, de asta vroiam sa dau jumatate din bani catre o firma si rezolvau ei.

    Ce rezolvi? Cel mai probabil nu vei mai fi victima (cel putin al persoanei respective), persoana respectiva se va gandi de doua ori inainte de a mai comite o frauda. Deci e win/win :)

  8. Stiri de ultima ora, stiri online | Stirileprotv.ro

    @wildchild

    Cand a mers Zatarra sa scoata banii din bancomat era unu in fata lui care tot incerca sa puna puncte si slashuri in interfata bancomatului. Dupa 5 minute a renuntat. Aia credeau ca acolo e vulnerabilitatea.

    Dupa, a urmat Zatarra, a scanat cardul, a bagat pinul si a introdus sa retraga 20 de lei. A aparut mesajul "...You have hacked the bank..." - ceva de genu.

    Unu din spate a ramas suprins si zicea ceva de genu "ui la asta ca a bagat 20 la suma si a spart. Cum a facut? Ce a facut?" A reusit in 20 sec pe cand ceilalti se chinuiau sa bage caractere ciudate in interfata bancomatului. :))

    tcpdump + grep?

    Toate par a fi plaintext (nu am stat sa vad tot log-ul).

  9. Salut ,

    Sunt curios daca stie cineva raspunsul la urmatoarea intrebare :

    Sunt 25 de innotatori si 5 piste de inot cum determini care sunt primii 3 inotatori cei mai rapizi?

    Nu exista cronometru !!!!

    Eu personal nu stiu raspunsul si nici tovarasu' care a dat testul.

    Aveti vreo idee?

    Scuze, solutia de mai devreme nu este valida deoarece nu trateaza cazul in care intr-un grup de inotatori se gasesc inotatori mai inceti ca si cel mai rapid din grup, dar care este si cel mai rapid dintre toti din toate grupele. Ceilalti inotatori mai lenti pot fi totusi mai rapizi ca si cei mai rapizi din celelalte. Prin grup ma refer la un grup de cinci inotatori care concureaza simultan.

    O metoda simpla ar fi selectarea primilor trei din fiecare grupa si compararea acestora. Selectarea doar a unui singur nu este suficienta din cauza problemei de mai sus.

  10. Cum as fi rezolvat eu problema :

    1. Generam toate submultimele de 5 inotatori din cei 25. (Backtracking )

    2. Avem un vector de frecventa inotatori[25] = {0,0, ... , 0} , unde indicii vectorului reprezinta fiecare inotator.

    3. Pentru fiecare submultime adun pozitia pe care a terminat in vectorul de frecventa si o sa avem astfel:

    Cel care va fi primul, inseamna ca va castiga toate cursele din toate submultimele si o sa aiba cel mai mic numar in vectorul de frecventa (Se aduna 1 de fiecare data cand castiga).

    Cel care va fi al doilea, inseamna ca va castiga toate cursele din toate submultimele cu exceptia curselor in care va fi alaturi de cel de pe primul loc (Se aduna 1 de fiecare data cand castiga, 2 se aduna atunci cand va iesi pe locul 2)

    Cel care va fi al treilea, inseamna ca va castiga toate cursele din toate submultimele cu exceptia cursei in care va fi alaturi de cel de pe primul loc, cel de pe al doilea loc, si ambii. (Se aduna 1 de fiecare data cand castiga, 2 se aduna de doua ori, atunci cand va fi in cursa cu primul si atunci cand va fi in cursa cu al doilea, iar 3 se aduna o singura data atunci cand 1 si 2 sunt in aceeasi cursa cu el).

    Dupa ne uitam in vectorul de frecventa si luam indicele pentru minim (1 loc) si tot asa pana obtinem toate locurile.

    Nu ai nevoie de toate combinatiile deoarece esti interesat de un maxim. Practic, problema poate fi asociata cu sortarea unei multimi de numere folosind metoda divide et impera. Fiecare inotator are aceiasi viteza maxima cu inoata de fiecare data, indiferent din ce multime face parte (cu cine concureaza).

  11. Salut ,

    Sunt curios daca stie cineva raspunsul la urmatoarea intrebare :

    Sunt 25 de innotatori si 5 piste de inot cum determini care sunt primii 3 inotatori cei mai rapizi?

    Nu exista cronometru !!!!

    Eu personal nu stiu raspunsul si nici tovarasu' care a dat testul.

    Aveti vreo idee?

    Este o problema similara cu determinarea maximului unui numar, in acest caz a trei. Impart inotatorii in 5 multimi de cate cinici, determini pe cel mai rapid din fiecare submultime. Vei obtine 5 inotatori (cate un castigator pe submultime) dupa care determini maximul pentru submultimea formata din cei 5. Se presupune ca fiecare inoata o singura data si fiecare are aceiasi capacitate (adica inoata la fel de repede oricand). Ai nevoie in total de 25 / 5 + 1 = 6 curse.

  12. nu exista 'solutia este'. exista doar 'solutia la care m-am gandit eu' este.

    demonstreaza-mi ca o posibila solutie nu este

    sir dat: 0,2,-1,0,0,1

    Ai dreptate, in cazul in care ai incerca sa aplici algoritmul pentru aceasta problema la altele, in diferite contexte, nu ai ajunge la rezultatul dorit intrucat este foarte strans legat de cerinta (depinde de o functie a consoanelor si a vocalelor din fiecare cuvant al cerintei. Exista o solutie unica la respectiva cerinta). Este oarecum gresita abordarea "solutia la care m-am gandit eu" deoarece este aplicabila oricarui tip de problema (orice problema, presupune un enunt, o perspectiva de abordare, un algoritm in baza ei si un rezultat care sa respecte enuntul).

    continuare sir (gandindu-ne ca sirul se reia cu elemente inversate cap-coada): 1,0,0,-1,2,0 ; deci urmatoarele doua elemente sunt 1 si 0

    Dar aceasta ar contravine enuntului initial care se bazeaza pe o ordine stricta a seriei.

    atata timp cat nu se prezinta o metoda de verificare a rezultatului, continuarea seriei poate fi orice. tu imi explici viziunea ta, eu pe am mea. astfel de teste dezvolta mintea sa gaseasca solutii la o problema intr-un anumit sistem. insa problema respectiva nu exista in alte sisteme.

    Ai dreptate. Dar gandeste-te putin, chiar trebuie sa existe in alte sisteme? De ce nu ar putea fi o problema unica raportata la un sistem? Exista o metoda clara de verificare a seriei. Intotdeauna vei obtine aceleasi doua valori, ori de cate ori, ai face diferenta dintre numarul de consoane si numarul de vocale din cuvintele 7 si 8 numarand de la stanga incepand numerotarea cu 1 a primului cuvant din cerinta.

    ce elemente urmeaza in seria: 2,4,6,8,10?

    pai evident: 12,14,16 etc daca numaram din 2 in 2

    SAU 2,4,6,8,10 daca sirul se repeta

    SAU 10,8,6,4,2 daca sirul se inverseaza

    SAU 1,3,5,7 daca la sfarsitul sirului de nr pare vin nr impare

    etc etc

    deci atata timp cat nu se prezinta o metoda de verificare a rezultatului, acesta este DOAR imaginatie!

    este pacat ca inca vorbim de corect si gresit fara a avea o metoda de verificare :(

    Cazul de mai sus este corect dar numai in respectivul context (adica pentru respectivele serii). In enuntul acestui challenge valorile numerice nu erau corelate unele cu altele ci doar cu literele cuvintelor din cerinta. Exista o metoda unica si clara de verificare care returneaza aceleasi valori de fiecare data.

  13. Care sunt urmatoarele doua elemente din seria de mai jos?


    0
    2
    -1
    0
    0
    1

    Solutia este:


    -1
    0

    Fiecare numar din serie este realizat din numarul de consoane minus numarul de vocale din fiecare cuvant consecutiv din enunt, cuvintele fiind considerate incepand cu primul. S-au dat 6 numere care corespund a 6 cuvinte consecutive de la inceput din enunt. Urmatoarele doua sunt:

    -1 pentru "seria" care are doua consoane {s,r} si trei vocale {e,i,a} deci 2 - 3 = -1

    0 pentru "de" care contine o vocala si o consoana deci 1 - 1 = 0

    @Byte-ul

  14. Anyway daca vrei sa controlezi reteaua TOR trebuie sa controlezi un chain intreg. (Right?)

    Wrong. Trebuie sa controlezi toate chain-urile, adica toate exit node-urile, input node-urile si nodurile intermediare. Stiind doar exit node-ul nu te ajuta deosebit de mult daca traficul este criptat (TLS, SSH). Fiecare conexiune are un ID propriu (sunt multe conexiuni(chain-uri) ce se desfasoara in paralel pe un nod de intrare, unul intermediar si unul de iesire (acelasi pentru conexiune pe ambele noduri). Cu alte cuvinte daca le detii poti identifica sursa. Sigur, ca poti lansa un MITM dar cel mai probabil ca utilizatorul va fi notificat (cand certificatele nu vor fi valide in cazul TLS, SSH cu toate ca nu m-ar surprinde ca NSA sa aiba acces la certificate generate de autoritati de certificare valide si astfel utilizatorul nemaifiind notificat). Daca nu ai toate nodurile din reteaua tor poti folosi atacuri de tip timing monitorizand traficul de la un ISP si coreland conexiunile la reteaua tor cu cele de la nodurile de iesire (cu alte cuvinte pot afla relativ usor daca in momentul in care te conectezi la tor folosesti imediat (dupa un interval scurt de timp cateva ms) un serviciu la care se ajunge printr-un nod de iesire).

    Doar cu exit-node poti sa contorizezi accesarile si datele transmise (fara sa stii identitatea unilizatorului initial).

    Si cum spunea si amicul ^ asta nu inceamna ca e chiar NSA (probabil NSA nu e asa prost sa-si puna numele la reverse DNS)

    Da, poti insa daca ataci la nivel criptografic utilizatorul este notificat. Ar fi fain ca site-ul sa fi fost compromis si unii sa instaleze un tor exit node pe el :))

    • Upvote 1
  15. @giv

    @ Si toti cei care se mai pricep la crackuitul de programe.

    1. Stiti cumva vreo carte in care sa fie prezentata fiecare metoda de protectie folosita de programatorii de software, cu exemple concrete, iar la fiecare dintre aceste metode prezentate sa fie prezentate si metodele folosite de catre crackeri si apoi la metodele folosite de catre crackeri sa fie metodele folosite impotriva acestor metode de catre programatorii de software, si tot asa ?
    2. In caz ca nu exista o astfel de carte, cam care ar fi pretul daca ati scrie chiar voi o astfel de carte, dar sa fie completa, sa nu scape vreo metoda, ca adica daca vrei sa faci un program imposibil de crackuit sa poti face folosind cartea asta ? Cam cat timp v-ar lua ?
    3. Inca ceva, stiu ca este o metoda in care iti protejezi o anumita functie ca sa nu fie patchuita chiar din codul sursa, cu ajorul altei functii. Cum poti evita metoda asta anticracking ? Dar cand programul isi verifica propriul checksum (si daca aceste este modificat atunci inseamna ca este crackuit), cum faci ca sa eludezi metoda asta ?

    Multumesc !

    http://www.foo.be/cours/dess-20122013/b/Eldad_Eilam-Reversing__Secrets_of_Reverse_Engineering-Wiley%282005%29.pdf

    What is the best book or guide to learn reverse engineering? - EXETOOLS FORUM

    Windows Wiki : Books and Tutorials - Reverse Engineering Stack Exchange

  16. Presupunand ca esti fata, sau scrii in numele uneia:

    Stau si ma intreb, de ce sunteti atat de superficiali si misogini?

    Cand vedeti un nume de fata inregistrat, sariti ca niste pustani, de parca aveti ceva cu fetele.

    Sincer, fetele nu au capacitatile intelectuale pentru a se remarca sau a tine pasul cu tehnologiile emergente in domeniul securitatii de calcul. Incurajarea sau investirea de resurse indeosebi, timp, in a invata astfel de persoane este detrimentala atat persoanei respective, care nu poate intelege, cat si a celei care incearca sa ii explice care pierde, in esenta, timp.

    S-a tot spus ca nu va pasa de cei nou inregistrati, ca urmare a banarii pe conturile principale.

    Multi utilizatori noi inregistrati pot fi inclusi in urmatoarele categorii: persoane care cer invitatii pe track-ere si nimic altceva (au in jur de doua, trei post-uri), persoane care cer emailuri pentru spam (multe din Africa, sunt oarecum mai perseverente si ajung cateodata si la douazeci, treizeci de post-uri), persoane care cer vreun utilitar, ajutor pentru a "sparge" un site, persoane care instiga, fie direct sau indirect la comiterea unor actiuni fraudulente (acestea au o sedere extrem de temporara) si in sfarsit avem categoria de persoane dornice sa invete si sa contribuie comuntatii pe masura ce progreseaza. Cea din urma este cea care reda valoarea acestei comunitati. Din pacate, numarul de persoane dintr-aceasta lasa, (foarte) mult, de dorit.

    Daca e asa, de ce le tot dati atentie?Lasa-ti-i frate in pace sa isi vada de prostia lor.

    Este extrem de probabil ca vor incalca regulamentul. Uneori e mai bine sa previi decat sa repari.

    In cazul in care apare un homosexual/gay/travestit, lasa-ti-l sa moara in prostia lui, nu ii mai dati atentie.

    Daca consideri ca, fiind un degenerat(homosexual/gay/travestit), iti confera vreun statut aparte pe forum, te inseli amarnic.

    Personal, stiu 5 persoane de sex feminin care au cunostinte mult mai multe decat o parte foarte mare din membrii acestei comunitati care nu fac altceva decat sa pupe in fund pe cei mai vechi, sa faca spam si sa caute atentie, care au vrut sa activeze aici.

    Eu am frecventat cursuri si seminarii la facultate. La primele trei, patru au fost cateva fete. Nu au facut fata, au lasat respectivele cursuri si seminarii si nici nu au participat la evaluarea finala. In cele mai multe cazuri o fata nu isi are locul intr-o astfel de comunitate.

    De ce sa activeze cu nume de baiat?

    Pentru a "supravietui" mai mult pe forum. Cu cat petrece mai mult timp aici cu atat sunt sansele mai ridicate pentru a primi ajutor sau a invata unele notiuni (posibil la nivel elementar), in ritmul ei, fara a perturba prea mult comunitatea.

    Nu e corect sa ii includeti pe toti in aceeasi oala cum se zice.Nu mai fiti superficiali.Va meritati statutul de ciudati ai societatii cum se spune.

    Nu, corpul moderator gandeste analitic: cu cat observam mai multe fete care nu pot tine pasul cu ceea ce se discuta in thread-urile de natura tehnica cu atat suntem mai dispusi sa sanctionam. Ne vom schimba activitatea la proba contrarie.

    All the best,

    .......

    O zi buna

  17. @Ganav

    Probabil ca m-ai inteles gresit.

    Eu nu vreau ca stautl sa imi ofere nimic. Nimic. In romania sunt cateva categorii de oameni.

    1.Tigani

    2.Parlamentari

    3.Oameni simpli

    Da, ai dreptate desi a doua categorie as defini-o ca si politicineni pentru a fi mai cuprinzatoare.

    Primele doua categorii sunt cele mai bine privite.

    Prima nu. Adica tiganii au ca sursa de venit principala cersitul si gainariile in strainatate. In Romania nu este profitabil sa isi desfasoare activitatile. Occidentalii nu ii prea au la inima; era si o miscare care avea ca scop trimiterea lor inapoi si oferirea fiecaruia o suma de 3000 de euro.

    Oamenii simplii, ca mine, ca tine, ca parintii mei, ca toata lumea care plateste taxe, sunt privite ca si pleava societatii.

    Nu, cei de la putere depind de oamenii simplii, este in interesul lor ca aceastia sa munceasca, sa-si plateasca taxele si sa nu aiba impresia ca muncesc pentru altcineva. In caz contrar se pot intampla revolutii ca si aceasta:

    execution-marie-antionette.jpg

    Eu nu vreau sa ne ofere nimic. Noi trebuie sa oferim statului dar nu mi se pare normal ca parintii meu, care muncesc 12 luni pe an sa se gandeasca daca nu cumva cu banii pe care-i dau pe concediu m-ar fi putut ajuta pe mine. Sau daca nu cumva cand se intorc, vor mai pleca undeva, macar un weekend, urmatoarele 2-3 luni. Si tata este inginer iar mama economist.

    Si parintii mei au aceleasi locuri de munca si banuiesc ca si varste asemanatoare. Aceste probleme au aparut in urma privatizarii Romaniei in 1989 cand parintii nostrii aveau in jur de treizeci de ani. Practic toata pregatirea si experienta lor de lucru era profilata pe o ramura a industriei care s-a desfiintat. Investitorii nu au aparut decat prin anii '98 - 2000. Acum, la firma Continental te angajeaza daca ai politehnica terminata si trei ani de experienta. Adica, parintii ar fi trebuit in anul 2000 sa se apuce de facultate, sa termine, sa ia diploma si sa se angajeze trei ani in timp ce trebuiau sa ma creasca pe mine. Fireste ca nu era realista.

    Statul nu respecta valorile. Uite-te putin la televizor. De unde vrei sa vina grupul acela de oameni, semnificativ, care sa schimbe Romania prin vot? Cei care se uita la Leo de la Strehaia si Florin Salam sigur nu vor face o schimbare in bine si ei sunt majoritatea.

    Categoric ca nu le respecta dar trebuie sa stii un lucru, ca presa si media nu mai sunt controlate de stat la noi si in Europa occidentala. Scopul televiziunii este sa cretinizeze masele si se dovedeste a fii extrem de eficace. Grupul acela de oameni nu vor schimba lucrurile prin vot. O lovitura de stat, din partea acelui grup, in Romania ar aduce cu sine o interventie militara din partea fortelor natiunilor unite si NATO sub pretextul eliberarii tarii de grupul fascist/nazist/comunist care s-a instalat la putere. Fireste ca multimea tembelizata va sustine fortele invadatoare si, cel mai probabil, acel grup va fi executat iar canalele de stiri vor anunta o noua victorie asupra terorismului ce va justifica astfel de actiuni militare in viitorul apropiat.

    Vreau ca statul sa nu ii ia 15% lunar din pensie bunicii mele pentru ca un functionar a gresit cu calcularea pensiei. O pensie de 320 de lei lunar. Ce crezi tu ca poate face o femeie cu 270 de lei? Singura?

    De ce trebuie mereu sa traiesc un frica? Eu luna asta am iesit cu prietena de 3 ori. De 3 ori am iesit intr-o nenorocita de luna. Si nu pentru ca nu am timp ci pentru ca daca ieseam la restaurant+film de mai multe ori, se duceau pe pula banii de chirie. De ce statul trebuie sa ma sacrifice cat sunt tanar pentru ca sunt la "inceput de drum", cat sunt de pe la vreo 30 pana la 50 de ani, pentru ca am un copil de crescut si dupa 50 de ani pentru ca sunt deja batran?

    Pur si simplu imi e frica de frica. Nu vreau sa traiesc cu stresu ca daca nu muncesc o saptamana pe luna, platesc doar chiria si atat. O sa mananc cartofi. Si castig decent, nu minimul pe economie sau macar apropiat.

    Ai dreptate ca statul nu asigura un minim necesar corespunzator unui trai decent. Practic ajungi intr-o situatie in care trebuie sa recurgi la frauda doar pentru a supravietui de la o luna la alta.

    Am un prieten cu care am lucrat pe cateva proiecte din Danemarca care mi-a spus ca el cat era in facultate muncea 18 zile sa-si plateasca taxa. Eu munceam 3 luni.

    Daca voi asa vedeti respectul, eu imi bag pula in ea de tara.

    Tara te obliga faci mai mult chiar daca limitele legii sunt incalcate.

    Probabil ca asa cum copii din Africa cer mancare, adica prea mult, asa cer si eu in Romania. Cer sa nu traiesc cu grija zilei de maine. Prea mult.

    Comparatia aceasta nu este intocmai potrivita deoarece in Africa, acei oameni nu lucreaza, se asteapta sa primeasca totul de UE.

    Voua chiar va place ca in tara voastra, cineva isi bate joc de voi asa cum nimeni nu o mai face altundeva? Adica pula mea, eu imi cumpar laptop in rate(si nu Apple) si altii isi cumpara papion de 8000 de Euro? Care bineinteles, sunt parlamentari sau tigani. Uitati-va putin in jurul vostru si ganditi-va daca sunteti respectati. Lasand la o parte stereotipurile gen frate eu castig bine pentru Romania, nu am nevoie sa plec, va simtiti bine gandidu-va pe termen putin mai lung, la viitor?

    Sunt multe de spus, dar pe scurt asta este esenta.

    Nu, nimeni intreg la cap nu este multumit dar exista un echilibru in care sunt mai multi oameni care traiesc prost dar sunt multumiti decat care traiesc prost si sunt intr-o situatie atat de disperata incat ar fi dispusi sa-si dea viata intr-o lovitura de stat.

  18. @SynTAX O conceptie gresita pe care mute persoane o au este ca statul le reprezinta interesele. In realitate esti singur, cu totii suntem singuri si pe cont propriu in orice democratie contemporana. Nu ar trebui sa te bazezi pe stat sau pe vreo persoana anume, iti traiesti viata si numai tu esti responsabil de cat de bine. Romania nu a avut vreun proiect semnificativ realizat cu succes care sa aduca vreo imbunatatire infrastructurii (comunicatii, retele rutiere si feroviare), invatamantul a decazul prapastios doar un ultimii sase ani. Manualele de liceu care sunt folosite in prezent sunt un fel de rezumte a celor folosite de generatia mea si cea a parintilor mei pana la punctul in care parintii elevilor de astazi sunt obligati sa-i trimita la meditatii contracost pentru a avea o sansa redusa de a promova BAC-ul si examenul de admitere cu note decente.

    Statul nu te respecta, nu te va respecta; respectul trebuie sa-l impui pe cont propriu. Sistemul politic actual din Romania este structurat intr-un fel incat numai cei care comit frauda (luare/dare de mita) au sanse reale sa ocupe vreo pozitie (de primar, prefect, primministru si chiar si presedinte), adica persoane santajabile care pot fi usor inlocuite.

×
×
  • Create New...