Jump to content

JIHAD

Active Members
  • Posts

    134
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

JIHAD last won the day on July 8 2014

JIHAD had the most liked content!

4 Followers

About JIHAD

  • Birthday 08/26/1985

Converted

  • Location
    Bucuresti
  • Interests
    bani, bautura si femei
  • Occupation
    Bagator de seama

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JIHAD's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

54

Reputation

  1. JIHAD

    Cisco

    exersezi pana-ti intra in cap
  2. Sunt convins ca in calatoria ta lunga in mediul IT ai avut posibilitatea sa discuti si sa petreci mult timp de calitate cu diversi Project Manageri, Seniori Manageri samd si sa inveti multe chestii utile de la ei. Imi dau seama ca tu fiind destul de inaintat in varsta, experienta si intelepciunea isi spun cuvantul. Anii intregi petrecuti in mediul corporatist ti-au dat un plus de valoare cunostintelor oricum f. vaste in domeniul IT cat si in project management. In fine, project management-ul este o meserie, o cariera, nu un tip de oameni. Nu inteleg de ce spui ca majoritatea sunt cacati, tu neavand nici studiile terminate, probabil cu o experienta de 1 an pe un job entry-level, Pulimea, cum ii spun cacatii de mai sus.
  3. Pai din ce ai spus tu, nu prea e ratat daca te convinge sa faci acelasi lucru pe bani putini si de 10 ori mai repede el predand proiectul final pe f. multi bani. E deja afacerist. :D
  4. Ce guvern sa dea jos? Acelasi guvern care a fost pus acolo de 70% din "cetateni", adica de tarani care au ajuns acasa cu pungi de zahar si sticle de ulei? Nu stiu daca iti aduci aminte ca in 2012 taranii erau in centrele oraselor cu pungi cu USL si strigau "Sa moara, sa moara.." etc.... Problema cu RO e ca populatia e formata in mare parte din tarani nedati la scoala, incuiati, multi batrani cu apucaturi comuniste si alti nenorociti de gen. Ceilalti 30% sunt oameni ca tine, ca mine, ca X, ca Y care isi vad de drum. Ca popor oricum ne meritam soarta. Problema cu Rosia Montana e urmatoarea, n-a fost praduita acum, dar o sa fie praduita mai tarziu, si poate pe bani mai putini. S-a mai intamplat, se va mai intampla...
  5. PPT_ul pus cumva la download sub forma de pdf. Eventual sa completezi ppt-ul cu mai multe informatii. Ai specificat IPC in prezentare, totusi n-ai explicat ce inseamna. Nu toti stiu ce inseamna IPC. Diagramele, data flow-ul sa fie la fel, mai detaliate. In rest f. misto ideea si te felicit pentru rabdare si pentru sesiunea de Q&A. Spor la treaba si abia astept urmatoarea sesiune.
  6. or sa te dezamageasca, toate informatiile de genul sunt eliberate sub ordin judecatoresc, sub forma de mandat samd, in urma unei plangeri la politie
  7. Te-a lovit simtul afacerist, manca-ti-as ochii tai de antreprenor.
  8. Fii tare, si ai grija si de tine. Un prieten are probleme similare cu tatal lui, si acum trei zile l-am dus la urgente. A cedat din cauza stresului, nemancatului, nedormitului, samd. L-au pus repede doctorii pe picioare cu cateva injectii. In fine, tatal tau are nevoie de tine puternic. Spor si sanatate.
  9. Nu stiu daca s-a mai discutat despre asta dar aici este exemplul meu. Asa cum stiti PHP este server-side si JS este client-side. PHP nu are cum sa stie ce este pe PC-ul vostru decat daca-i spuneti voi. Dar daca JS este dezactivat din browser, cum ii spuneti? In fine, am pus cap la cap un exemplu, pe care-l voi folosi in productie. Exemplul consta in doi pasi, unu, pagina de login, unde userul se autentifica si tot aici aflam si daca JS este activat. Al doilea pas consta in verificarea raspunsului dat din prima pagina, cea de login. Daca raspunsul exista, inseamna ca JS este activat si putem afisa pagini generate dinamic cu suport JS, altfel afisam pagini exclusiv PHP. Pagina de login are url index.php?page=login din care trimitem un ajax request. Daca JS este activ, atunci requestul va functiona si stocam in sesiune o variabila JS. Pagina de continut are url index.php?page=content. Aici verificam daca variabila din sesiune exista. Daca exista inseamna ca ajax-ul a functionat corect, deci afisam raspunsul corespunzator. Sper ca va este de folos. <?php session_start (); if (isset ( $_GET ['page'] )) { if ($_GET ['page'] == "login") { echo <<<EOT <!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="utf-8"> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> <meta name="description" content=""> <meta name="author" content="fgdfgsdfgsd"> <link rel="icon" href="images/logo.ico"> <title>dfgsdfgsdf</title> <script src="external/jquery/jquery.js"></script> </head> <body> <script> $.ajax({ type: "POST", dataType: "html", url: "index.php", async: true, data: { JS: 'true', }, success: function(response) { }, error: function() { } }); </script> </body> EOT; } else if ($_GET ['page'] == "content") { if (isset ( $_SESSION ['JS'] )) { echo "JS enabled"; } else { echo "JS not enabled"; } } } if (isset ( $_POST ['JS'] )) { $_SESSION ['JS'] = "true"; } ?>
  10. Mi-ai facut ziua. ))) Mersi.
  11. Ai avut cateva minute de glorie, lucrai la google, erai program manager. Acum ai revenit la viata de zi cu zi. M-as fi bucurat ptr. tine, pentru ca tocmai citisem de o romanca in Zf, care a ajuns la Google Singapore. Oricum nu stiu care a fost rostul acestui SE, mai ales ca n-am fi ajuns niciunul sa-ti imprumutam bani sau sa-ti mutam mobila prin casa. Tu stii... Spor.
  12. banuiesc ca o stii pe Doina Costache, mai ales ca sunteti amandoi romani.
  13. prima intrebare nu prea isi are rostul, tinand cont ca fiecare experienta este particularizata, interviator si intervievat. Trecand la a doua, in primul rand trebuie sa iti pregatesti cateva cunostinte despre angajator, cu ce se ocupa, ce face, de cand face, etc. Una dintre intrebarile de inceput este: Stiti despre compania noastra? Faptul ca stii denota ca esti interesat. Complexitatea intrebarilor vine odata cu domeniul de activitate in care te pregatesti sa te angajezi. Interviul are de obicei 2-3 faze, prima faza fiind exclusiv cu Resursele umane, unde intrebarile tehnice nu sunt aprofundate. A doua faza de obicei se tine cu managerul de proiect, aici complexitatea poate creste exponential. Pe scurt, primul interviu este prima impresie, al doilea este practic ca sa vada ce stii. Facultatea este destul de importanta la noi in tara. Nimeni nu prea vrea sa angajeze semi-agramati, sau oameni cu cunostinte exclusiv dobandite de pe google. De multe ori, nici nu prea conteaza cat stii, daca nu poti trece de prima faza cu Resursele Umane, care iti cer facultatea ori in curs, ori finalizata. Putine companii trec peste lipsa facultatii, si trec peste numai daca intr-adevar iti poti demonstra experienta(vasta) in domeniul respectiv. In zilele noastre exista cursuri specializate recunoscute de Ministerul Muncii, Invatamantului, samd, care pot inlocui oarecum anii de pregatire pe bancile scolii, vezi Cisco CCNA, CCNP, etc. Parerea mea proprie si personala este sa te inscrii la facultate si eventual sa-ti gasesti un job part-time, sau chiar full-time daca e o facultate mai amanet. Tine cont ca nu conteaza ce facultate, conteaza patalamaua.
  14. nu conteaza limbajul de programare. Cat timpul programatorul e prost sau neexperimentat, rezultatul o sa fie la fel de haotic, indiferent de limbaj.
×
×
  • Create New...