Jump to content

aurelL

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

aurelL last won the day on November 17

aurelL had the most liked content!

Community Reputation

23 Excellent

About aurelL

 • Rank
  Member
 • Birthday 04/23/2004

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

568 profile views
 1. aurelL

  Cont filelist gratuit

  Aurel83 e nebun. Nu ştie să folosească invitaţia, am făcut.o degeaba. O să o las aici : 22ea5307a345df5175ff5b8fb90be040 http://prntscr.com/lt3xct
 2. aurelL

  Cont filelist gratuit

  OFF : N-ai pic de respect faţă de mama ta care ţi.a dat numele ăsta frumos, şi vii aici să ceri invitaţie pe tracker. Îmi faci numele de ruşine. ON : Ai cod în PM.
 3. aurelL

  Ce carti mai cititi?

  Dan Brown - Digital Fortress Yuval Noah Harari - Sapiens. Scurta istorie a omenirii. - Homo Deus. Scurta istorie a viitorului.
 4. aurelL

  High School

  I got it. Thanks!
 5. aurelL

  High School

  Mersi mult de tot. Nici nu aveam de gând să merg la un liceu militar. O să merg pe mate info. E important să mergi la un liceu de prestigiu dacă vrei să rămâi cu ceva? Sau ţine doar de mine şi cât de mult o să învăţ?
 6. aurelL

  High School

  Bună. Sunt Aurel şi am nişte întrebări. Dacă nu aveţi nici o tangenţă cu topicul, sau sunteţi răutăcioşi, nu comentaţi aiurea. Pentru cei care aţi făcut un liceu militar : Cât de mare e concurenţa, şi pe o scară de la 1 la 10, cât de bine trebuie să te pregăteşti ca să iei proba sportivă? Cât la sută contează proba sportivă? Spre ce carieră te poţi îndrepta în momentul în care termini? Se merită ? Pentru cei care aţi făcut un liceu mate-info intensiv : Ce învăţ la info o să mă ajute pe viitor? Din câte ştiu eu faci doar c++ ( poate mănânc căcat ) Engleza e importantă? Dacă ştiu engleză, se merită să fac testul ala pe nivele A1,A2,B1,B2,C1,C2 ? ( Majoritatea informaţiilor sunt în engleză şi de ăia intreb. Vreau să merg pe ceva ce implică mult matematica, şi din căte am văzut la "băieţii ăştia mari, de la liceu" tind să cred că liceul e suprasimplificat, şi nu se învaţă multe chestii noi. Pe voi cum v-a influenţat liceul? P.S: Da, sunt pe clasa a 8-a, şi mi-am luat-o "in gură" de la "băieţii mari", da am trecut peste faza asta. Nu vă obosiţi să faceţi mişto.
 7. aurelL

  Carti Kindle

  "Supported file types : pdf,txt,doc,ppt,xls,docx and more."
 8. aurelL

  Inginer automatist

  Cele mai cautate abilitati : 1. Printre cele mai cerute tehnologii la momentul actual se numara si AutoCAD-ul si este folosita in proiectarea planurilor diverselor constructii in doua sau trei dimensiuni. Acest soft este cel mai raspandit mediu de grafica si proiectare asistata pe calculator, datorita posibilitatii automatizarii si pretului scazut comparativ cu alte programe. 2. O puternica gandire analitica este mereu apreciata in acest domeniu! Majoritatea companiilor cauta persoane capabile de calcule matematice, cu o cunoastere amanuntita a pachetului MS Office, mai ales programul Excel. Toate acestea sunt necesare pentru monitorizarea si imbunatatirea liniei de productie. 3. Procesare si productie – orice inginer trebuie sa cunoasca foarte bine proprietatile materiilor prime care sunt folosite in linia de productie. In acelasi timp, acesta are nevoie sa stie care sunt procesele de productie, cum se realizeaza controlul calitatii si care sunt pasii ce trebuie parcursi pentru a eficientiza crearea si distributia de bunuri. Pentru toate acestea, un inginer trebuie sa aiba bune deprinderi in design. Ce face el : Programare PC in Lab View pentru echipamente de testare. Programare PLC (Beckho_ – Siemens) pentru masini de productie si echipamente de testare. Programare HMI si TestStand (NI). Parametrizarea sistemelor de automatizare si realizarea conexiunilor intre PLC-urile liniei si HMI . Verificarea programelor si selectarea echipamentelor in vederea realizarii proiectelor conform cerintelor impuse. Analiza rezultatelor si adoptarea/ propunerea de solutii pentru imbunatatirea proiectelor. Realizarea documentatiei programelor executate, crearea schemelor electrice Nu mă întreba ce înseamnă că nu am idee. Am găsit la prima căutare. Poţi să cauţi pe google, şi vezi cu ce se mănâncă.
 9. aurelL

  Problem Of The Day

  Cu puţin ajutor, i-am dat de cap :=) : Ştim ca funcţia cosinus e cuprinsă între -1 şi 1 . De aici, şi din formula de mai sus : Radical din 24 - 24 * cos2(alfa+beta/2), cel mai convenabil ar fi ca 24 * cos2(alfa+beta/2) sa fie 0. Din tabel, cos 90 = 0 şi cos2 90 = 0. Înseamnă că (alfa + beta) = 180/2 = 90. Din moment ce formula (relaţia) lui Bretschneider e validă doar dacă alfa şi beta sunt 2 unghiuri opuse în patrulater, înseamnă că patrulaterul e inscriptibil. ( adică putem construi un cerc tangent cu toate varfurile sale < ex : Avem un patrulater ABCD si un cerc C(O,r). Daca A, B, C si D sunt incluse in C(O,r) atunci patrulaterul ABCD este inscriptibil. > ).( Alfa şi beta sunt 2 unghiuri opuse cu măsura unghiurilor 180o, deci patrulaterul e inscriptibil ). Dacă e inscriptibil, putem folosi formula lui Brahmagupta care zice : Aria unui patrulater inscriptibil este egală cu radical din (p-a)(p-b)(p-c)(p-d); unde p = (a + b + c + d)/2 si a, b, c, d laturile patrulaterului. Si avem p = (1 + 2 + 3 + 4)/2 = 10/2 = 5. Radical din (5-1)(5-2)(5-3)(5-4) e chiar a*b*c*d. Cum a, b, c, d consecutive, aria e egală cu radical din 4! = radical din 24. * Formula lui Brahmagupta e doar o generalizare a lui Heron. Iar formula lui Bretschneider e generalizare a lui Brahmagupta. https://ro.wikipedia.org/wiki/Tabelul_valorilor_funcțiilor_sinus_și_cosinus https://www.geogebra.org/m/pcycqNEb https://ro.wikipedia.org/wiki/Formula_lui_Bretschneider https://ro.wikipedia.org/wiki/Formula_lui_Heron
 10. aurelL

  Problem Of The Day

  Despre ce vorbeşti ? @catch.
 11. aurelL

  Problem Of The Day

  TL ; DR ? - cititi textul si incercati sa rezolvati. ( daca vreti si aveti timp ) Salut. Ieri dimineaţă am dat de o problemă de matematică ce îmi dă bătăi de cap. Sună cam aşa : " Avem un patrulater convex, despre care ştim că are lungimile laturilor 1, 2 ,3 ,4, nu contează în ce ordine. Unghiurile dintre laturi sunt arbitrare, le putem alege cum vrem noi. Care este aria maximă pe care o poate avea un asemenea patrulater? " Ce am reuşit eu să fac : 1. Din formula lui Bretschneider avem : Alfa şi Beta sunt 2 unghiuri opuse ale patrulaterului. K reprezintă aria s semiperimetrul, iar a, b, c si d sunt cele 4 laturi. 2. Am notat (s-a)(s-b)(s-c)(s-d) cu x şi l.am rezolvat deoparte : (5-1)(5-2)(5-3)(5-4) = 4! = 24 3. Cum aria trebuie să aibă valoare pozitivă = > 24 > abcd * cos2 [ ( alfa + beta )/2 ] 4. Am observat ca nu poate fi paralelogram. In cazul in care as fi luat m ( < alfa ) = m ( < beta ) mi-ar fi iesit paralelogram. ( contradictie cu ipoteza, laturile au lungimi diferite ). Am luat m ( < y ) = m ( < teta + 1 ). Pentru beta si alfa maxime avem : y = 1, teta = 2. => alfa + beta = 360-1-2 = 357 grade. 5. Relatia devine : A = https://prnt.sc/lisu8m 6. Cum cos2(357/2) * 24 > 24 = > imposibil. Idei?? Nu veniţi cu hieroglife pentru că nu o să înţeleg. 😢
 12. aurelL

  Samsung vs Huawei

  De ce nu ai incredere? Pentru ca sunt chinezarii? Si Huawei sunt la fel : " Huawei este o companie producătoare de echipamente de telecomunicații din Republica Populară Chineză "
 13. aurelL

  Samsung vs Huawei

  +1 pentru Xiaomi A2. E tzuc.
 14. Are u sure about that? https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10 Descarci media creation tool, iei un stick, si pui windows-ul cu rufus. Pui la Partition Scheme : MBR, o sa-ti puna automat BIOS (UEFI-CSM), si la File System NTFS. Deci se poate free. Sau daca esti in bani si vrei musai sa-ti schimbi culoarea de la taskbar, poti sa-ti iei licenta.
 15. Intrii in boot manager, in general e pe tasta F9, si dai acolo USB Stick. Nu din bios. Daca tot nu il vede, booteaza cu rufus si seteaza la Partition Scheme : MBR. Astfel, o sa ti se puna automat BIOS ( UEFI-CSM ). Si la File System : NTFS
×