Jump to content

MihaiHHH

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

MihaiHHH last won the day on February 11 2020

MihaiHHH had the most liked content!

Recent Profile Visitors

855 profile views

MihaiHHH's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Reputation

  1. Ce sincronizare, de ieri m-au pus la munca sa invat grafana Pana acum nu am nimic de obiectat.
  2. In crypto: am portofoliul 50% BTC 50% ADA si fac investitii (mici) in fiecare luna. Chiar am incredere in cardano si proiectul lor.
  3. Multumesc de raspunsuri, am reusit in final prin a configura un WSUS server si sa conectez toate masinile la el. O zi buna in continuare.
  4. Multumesc, nu sunt legate la un AD sau WSUS. Ai dreptate, cam toate au ceva in comun (am incercat sa le fac un simplu ping si daca TTL=128 inseamna ca teoretic e windows, asa zice stackoverflow). treccusem la psexec, dar acum lucrez sa instalez un WSUS si sa conectez toate masinile la el. (pare mult mai bine, si mai bun pentru viitor).
  5. Am o problema de ma cam bate de ieri. Se da un environment cu sute de masini virtuale. Trebuie sa fac un script (il scriu in bash) care sa verifice toate masinile astea, sa vada care ruleaza pe Windows, si dupa sa verifice daca sunt updateuri de facut la OS. Am reusit sa fac o lista cu masinile virtuale cu nmap, si am folosit " nmap -O " sa fac grep la "OS details" pentru windows si versiunea care ruleaza. Intrebarea mea este, se poate face un check (chiar daca trebuie sa fac ssh in fiecare vm) sa vad daca sunt windows updates care asteapta? Multumesc.
  6. Ahh, nu pot sa iti raspund direct la intrebare. Si inteleg ca vrei certificare neaparat? In opinia mea, daca gasesti un proiect open-source sau ai tu o idee de un proiect (ceva ce te atrage pentru a te motiva), si incepi sa lucrezi fix la a aduce idea aia la realitate. O sa inveti si programare si o sa ai si ceva la care ai lucrat, practic, pentru a discuta despre la interviuri s.a.m.d. Dar da, o certificare/diploma te ajuta sa ajungi la interviurile alea. (P.S. opinia mea e formata pentru joburile din Anglia, nu stiu daca se aplica si in Romania)
  7. SMTP-uri ? (Simple Mail Transfer Protocol) ??
  8. Mersi de explicatie, trebuie totusi sa explic ca nu de acolo e problema pentru ca faceam export la variabile. Ce am reusit sa fac ulterior e sa vad ca in .bashrc aveam linia asta inainte de declararea variabilelor mele " [[ "$-" != *i* ]] && return " care din cate inteleg, daca sesiunea e non-interactive opreste scriptul. Am sters statementul ala si vad ca ce incercam eu sa fac merge acum. Acum ma documentez sa vad cat de important este acest check (din cate inteleg are de a face cu scp transferand fisier pe ssh) Din nou, mersi mult totusi.
  9. Problema: 1. Se dau cateva masini virtuale (centOS) conectate la cate un server extern windows. (problema apare dupa ultimul widows update). 2. In serverul extern am un .bashrc care defineste niste variabile. 3. Daca fac ssh din masina virtuala si dau echo la variabilele de acolo. totul e ok. (Ex: 1. ssh user@dom 2. (in server) echo $X. 4. Am nevoie sa pornesc niste scripturi care fac ssh din masina virtuala in server si din pacate nu gasesc acele variabile. (Ex: 1. ssh user@dom perl - e 'echo $X' [X o sa fie undefined aici desi e in bashrc]. Ce am incercat pana acum: Am citit despre diferitele tipuri de shell pe care ssh le deschide (interactive/non-interactive) si am intelese ca in functie de ce tip este, unele initializeaza .bashrc si altele .bash_profile insa in bash_profile am setat ca in cazul in care ajunge acolo sa faca source la .bashrc Idei ?
  10. Ma gandeam ca cineva o sa se prinda dupa detaliul asta. E ok, lucrez in echipa lor de DLP/NDLP pe mai multe produse de ale lor (nu antivirusul, toata lumea uraste ala). Pana acum m-am familiarizat cu sistemul lor, am invatat mult linux, bash, perl, python si ceva C. Am scris si ceva cod (vreo 200 linii) care a intrat in release-ul de acum ceva saptamani. In principiu e ok, invat mult, am de la cine insa nu am un termen de comparatie inca fiind prima mea companie la care lucrez in domeniul asta.
  11. Am mai fost pe aici acum vreo 3 ani, inainte sa incep facultatea aveam multe curiozitati. Acum sunt in anul meu de practica la McAfee (dupa mai am 1 an de facultate) si totul merge ok. Am zis sa ma reintorc incat curiozitatile mele au devenit mult mai vaste, si am zis ca poate pot sa ajut si eu la randul meu alti pustani. (am uitat contul cel vechi). Multumesc celor care m-au ajutat atunci si sper ca aia de m-au descurajat (au fost si astfel de oameni) sa-si fii schimbat atitudinea. Sa aveti o seara buna.
×
×
  • Create New...