Jump to content

bognix

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Converted

  • Interests
    Mobile security

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bognix's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

20

Reputation

  1. @daatdraqq: ah ok, daca ai un astfel de dispozitiv atunci de acord. Credeam ca ne referim la cazul folosirii unui telefon.
  2. @Oust: se pot folosi dispozitive mult mai stabile: Hardware OpenBTS can be run a variety of hardware. You must first note the specific hardware being used. There are three distinct types: @daatdraqq: nicaieri in tutorialul de build,install,run nu iti cere sa instalezi GNU Radio @BogdanNBV: mai uita-te inca odata la video inainte sa ma injuri si ai sa observi ca n-am zis ca s-ar folosi orice telefon @awnly3jhc2g: tocmai din acest motiv nu e de joaca. Este foarte posibil sa perturbi buna functionare a retelei exact in momentul in care viata cuiva e in pericol si are nevoie sa sune la numarul de urgenta. Eu l-am limitat la max 10 cm dupa teste facute in asa ceva http://www.lbagroup.com/images/faraday_cage_fiber_optic.jpg Mai bine nu va riscati
  3. Nu merge chiar asa: alte frecvente, alte componente hardware Da, pentru ca pe ele merge mult mai bine decit pe un telefon. Folosirea telefonului e doar un POC, un Poor Man's kit si nu e la fel de stabil. Stiu ca poate nu va place raspunsul asta, insa fiind pe aria RST prefer sa nu dau chiar toate detaliile. Oricum cine a citit in articol ce soft si echipament am folosit isi poate da usor seama despre ceea ce lipseste.
  4. @thepro: este la fel de ilegal ca un post radio pirat. Din pacate in Romania nu poti obtine o licenta de test, pe cind in Germania o licenta de test poate fi acordata oricui, pe perioada de 1 an pentru fabuloasa suma de 150 EUR. Pe de alta parte o intrebare la care nu am primit raspuns: daca eu pot garanta ca nu emit decit pe o raza de 2m spre exemplu, intr-un spatiu propriu, de ce ar fi mai putin legal ca un modulator FM pe care il folosesti in masina pentru a asculta mp3-uri?
  5. Salut, am sa raspund la o parte din aceste intrebari ce duc intr-o zona gri totusi Nu, pentru ca reteaua asta de telefonie nou facuta este proprie si nu ai inter-conectare cu altii. Ai putea aloca numere scurte in retea, insa nu va plati nimeni nimic:) Ideea e nu de a avea tu astea ci autoritatile. Victimele vor trebui sa aiba doar telefonul mobil pornit si atit. DA! Gindeste-te ce se intimpla daca ai 2 retele wireless cu acelasi SSID. Telefonul se conecteaza la reteaua cea mai puternica. In orice caz, sistemul functioneaza cel mai bine in cazul in care retelele operatorilor oficiali sunt picate. Din moment ce practic e o retea de telefonie noua, de urgenta, tu decizi ce se intimpla in reteaua ta. Poti sa nu ma crezi, insa asta a fost scopul meu. Ca orice lucru, il poti folosi si in alte scopuri. Exemplu: solutie de protectie smartphone ce iti permite sa afli locatia telefonului, apelurile, SMS-urile pentru cazurile de pierdere/furt. Ah ca il poti instala FARA acordul persoanei pe un alt telefon e alta treaba si cadem in cealalta extrema. 200-300m in camp deschis
  6. hackedss: am citit foarte atent dar nestiind exact ce s-a intimplat, este la fel de posibil ca cineva (amic, familie, etc) sa te fi inscris. Verifica online contul si vezi exact pentru ce ai fost tarifat, data, ora - pune si un printscreen si atunci ne lamurim.
  7. hackedss: sunt curios ce telefon ai de nu stie sa acceseze Internetul. Mai vechi de 1998? Nu oricine poate sa inscrie pe oricine, este nevoie mai intai de o confirmare venita de la user sub forma unui SMS sau fara confirmare, prin accesarea paginii wap de pe telefon. Eu am testat atit de pe prepay cat si abonament cu vreo 2 luni in urma cind am citit ca cineva se plingea pe Softpedia. Rezultatul: nu am fost tarifat deloc cu cei 3 EUR. Nu inteleg de ce nu ai verificat in contul tau Orange sa vezi exact pentru ce ai fost taxat, data, ora. Pune un printscreen aici. Spunea cineva de prezentarea de la Iasi - nu e posibil intrucat utilizatorul trebuie sa trimita "Da" prin SMS Singurii care te-ar putea abona abuziv sunt acei parteneri Orange, insa ma cam indoiesc ca au facut asa ceva - clauzele sunt destul de dure. Astept printscreen-ul sa vedem si noi exact cind ai fost tarifat si pentru ce (destinatia).
  8. De acord cu tine Andrei, dar cati sunt dispusi sa: isi ia abonament la toti operatorii, cumpere echipamente, aiba cost suplimentar, faca totul legal? (cel putin asta e o parte din ce am investit eu, fara a avea pe nimeni in spate) Pe Romania cea mai buna metoda (dupa parerea mea) e realizarea de articole pentru publicul larg in care sa explicam in termeni cat mai simpli riscurile la care se expun cind cumpara cu cardul pe net, cum sa foloseasca telefonul, ce date trebuie sa dea si ce nu, intr-un cuvint cum sa se protejeze dar explicat la nivel basic.
  9. A aparut si prima mentionare in mass media: Hackerii din Romania se intalnesc la Iasi | Buna Ziua Iasi Joi, 08 Decembrie 2011
  10. Multumesc de felicitari. Daca sunt persoane ce vor veni, voi prezenta si la DefCamp Iasi aceasta vulnerabilitate. Pentru blogul in limba romana vedeti http://ro.m-sec.net (puteti sterge daca se considera reclama).
×
×
  • Create New...