Jump to content

dimss

Active Members
 • Posts

  172
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

dimss last won the day on December 13 2021

dimss had the most liked content!

Reputation

84 Excellent

About dimss

 • Rank
  Registered user
  Apprentice

Recent Profile Visitors

2987 profile views
 1. Hmm... suna a ceva ce ar spune un iubit gelos.­čśů Daca problema este grava de ce nu apelezi la politie?
 2. Care nu a fost cuminte? Trebuie strigat catalogul Un hacker din Craiova a spart re╚Ťelele mai multor companii mari din Rom├ónia ╚Öi str─âin─âtate ╚Öi a cerut recompense ├«n Bitcoin | Digi24
 3. Salut! Pentru cine este interesat Oracle Cloud ofera gratuit o instanta de VPS cu 4 vCPU, 24 GB RAM. Downside, trebuie sa faceti o autentificare cu cardul, adica vi se retrage o suma de 4 lei care apoi se va inapoia. Un tutorial pentru incepatori AICI
 4. Structura bazei o faci in functie de datele pe care vrei sa le stochezi. Nu as sti sa iti spun exact o structura fara sa imi dai un exemplu concret al modelului de date care urmeaza a fi stocate.
 5. Salut! La volumetria pe care o zici 350k + 38k zilnic, as zice ca MariaDB s-ar misca foarte bine. Bineinteles conteaza cum creezi structura bazei si cum extragi datele. Sa te asiguri ca ai performanta o tabela partitionata pe timp si niste query-uri care sa foloseasca windows functions merg foarte bine. Pot sa garantez ca functioneaza pentru ca am creat o solutie asemanatoare care se afla in productie iar baza are 2.5 TB cu milioane de inserturi pe ora.
 6. Lucrez in IT de aproape 16 ani, cu experienta in dev, dba, virtualizare, *nix admin, retelistica si ocazional pentesting. In tot acest timp, impreuna cu toate persoanele pe care le-am cunoscut de-a lungul experientei profesionale nu am auzit de salariu de 10k $, ca ANGAJAT in ROMANIA. Nu zic ca poate nu ar exista, dar unde se afla mai exact? Si oricum nu exceptia face regula! Bineinteles, daca vrei salarii de 10k $ sau chiar si mai mult sunt usor accesibile, dar nu in RO, ci in UE (Benelux, DACH etc). Deci ce treaba are Maria cu palaria? In afara de forta de munca ieftina, as zice ca este si calificata!
 7. Nu la asta ma refeream cand am zis ca nu stiu unde se duc. Evident ca se duc la bugetul de stat, acelasi buget care plateste si acele pensii speciale; deci cum pot fi de acord cu impozitarea muncii mele si donarea banilor unor oameni "speciali". Daca suntem egali, sa fim egali pana la capat, nu? Cand am zis ca nu stiu unde se duc ma refeream ca nu am vizibilitate sau control asupra lor, cum ar fi cu acei 3.5% pe care poti sa ii redirectionezi. PS. in afara de impozit mai ai si CAS 25% si CASS 10%, care la un salariu net de 10000, ajung sa fie sume considerabile, deci sub nici o forma nu poti fi considerat asistat social!
 8. Daca mai adaugati zerouri... vedeti ca impactul ar fi destul de major pentru salariat. La un salariu lunar de 10.000 , acel 10% se transforma in 1000 de lei. Cum v-ati simti sa pierdeti 1000 de lei din venitul lunar? Eu nu sunt de acord, mai ales ca nu stiu unde se vor duce acei bani. La un nivel teoretic, si eu as fi de acord cu voi, DACA totul ar fi corect in RO. Eu muncesc pentru salariul meu si nu am venituri "necuvenite" cum sunt altii cu pensii "speciale". Deci pana sa imi ia 10% pentru care muncesc, ce ar fi mai intai sa elimine banii nemunciti pe care ii dau altora?
 9. A mai avut Orban idei de genul.. dar le-a lasat balta. Acum iar a aparut vreo "minte luminata" si s-a apucat sa recicleze idei de crescut veniturile la buget pe termen scurt. Sper ca vor abandona totusi, pentru ca pe termen lung e dezastruos.
 10. Ca idee... ce e pe Steam merge si pe Linux. Personal am jucat CS1.6, CS:GO si Dota2 pe linux fara probleme. Tot pe Linux, prin WINE am jucat WoW. Din cate am vazut in ultimul timp au aparut mai multe platforme care permit instalarea de jocuri. League of Legends iar este jucat pe Linux, fie prin Snap fie prin Lutris. Depinde de joc
 11. CLI: sed, awk, vim, nano GUI: sublime, atom, vscodium
 12. Eu folosesc Manjaro pt workstation si Debian || FreeBSD pentru servere. Manjaro pentru ca este tinut constant up 2 date iar pe server ma intereseaza update-urile de securitate, nu neaparat cele mai noi versiuni ale tuturor soft-urilor. De Windows as mai avea nevoie pentru jocuri care nu se gasesc pe Steam(adica pt cele de pe torenti) si au nevoie de WINE sa functioneze; problema cu WINE este ca jocurile noi aparute au nevoie de ceva timp pana sa fie compatibile. Daca nu te joci constant... si nu vrei sa te joci imediat ultimul joc aparut pe torenti, cam tot ce se face pe Windows se poate fara probleme si pe Linux. Depinde foarte mult de ce faci tu pe calculator... cu ce soft-uri lucrezi.
 13. Vezi ca faci confuzie intre distributie de Linux si mediul grafic. Peste Fedora(cat si restul distributiilor) poti sa pui Gnome, KDE, Deepin etc sau orice alt mediu grafic doresti. Un alt lucru la care esti un pic confuz este vorba de comenzile din terminal. La toate distibutiile sunt aceleasi comenzi, si cred ca ce voiai tu sa zici este ca package managerul este diferit (deb, rpm etc) si de aici diferentele dintre comenzile deb: apt install si rpm: dnf install; dar in ziua de azi nu mai este o problema, ca mai toate distibutiile au un fel de AppStore de unde poti sa iti instalezi aplicatii din GUI (adica clicka clicka) Linuxul este gratuit datorita licentei sub care este publicat si nici o companie nu are voie sa vanda software-ul(deci nu exista versiune PRO care sa contina chestii in plus). Toate companiile(RedHat(care mai nou e IBM), Canonical, SuSE etc care au subscription) ofera de fapt suport de banii aceia sau licenta se aplica altor module pe care le adauga ei peste distributia lor de Linux care este gratuita.
├Ś
×
 • Create New...