Mypass2007 Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 Stiu ca e o intrebare banala dar Dev-C++ e nou pt mine. Cand scriu urmatorul programel banal NU-mi apare suma la sfarsit pur si simplu se termina brusc... De ce? :?: #include<iostream.h>main(){int a,b;cout<<"a=";cin>>a;cout<<"b=";cin>>b;cout<<a+b;} Quote
Grunt Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 Standardele C++.1. iostream.h -> iostream2. Adauga "using namespace std", sau pune std::cin, std::cout;3. Signatura pentru main e:a) int main() { ...; return 0; } int main(int argc, char** argv) { ...; return 0; } Quote
go_sword Posted April 25, 2008 Report Posted April 25, 2008 facut in dev.#include<stdio.h>#include<conio.h>int main(){ int a=0,b=0; printf("Primul numar : "); scanf("%i",&a); printf("\nAl 2-lea numar : "); scanf("%i",&; printf("\nSuma numerelor este : %i",a+; getche();} Quote
tw8 Posted April 25, 2008 Report Posted April 25, 2008 Standardele C++.1. iostream.h -> iostreamMerge si iostream.h .2. Adauga "using namespace std", sau pune std::cin, std::cout;Merge si fara.3. Signatura pentru main e:a) int main() { ...; return 0; }Poate sa declare main-ul ca void, si atunci nu trebuie sa mai intoarca nicio valoare. int main(int argc, char** argv) { ...; return 0; }La ce dracu iti mai trebuie argumente ? Nu o lua in nume de rau dar nu prea ai fost on-topic.@Mypass2007: Ruleaza codul initial din CMD si o sa vezi ca o sa iti apara rezultatul. Tie nu iti aparea pentru ca imediat ce aparea, programul era terminat. Pentru a face sa se opreasca dupa afisarea rezultatului, ii adaugi un getch(aka getchar), care nu face altceva decat sa citeasca un caracter.Pentru a folosi functia, ai nevoie sa incluzi si conio.h .Bafta . Quote
Grunt Posted April 25, 2008 Report Posted April 25, 2008 Oh... am interpretat gresit chestia cu "se termina brusc". :roll: Quote
Mypass2007 Posted April 26, 2008 Author Report Posted April 26, 2008 Multumesc enorm baieti pana la urma am reusit Quote