milianus Posted April 12, 2016 Report Posted April 12, 2016 (edited) Salut. Am tot cautat pe forum si nu am gasit nimic concret, poate nu am inteles eu, dar sper sa gasesc aici raspunsul de care am nevoie. Eu sunt din provincie, urmez o facultate si stau la un camin in chirie. Toate bune si frumoase, doar ca acest camin nu are internet. Caminul e pozitionat pe langa o benzinarie, Mcdonald's etc. Foarte multe retele wireless gratuite. Am gasit pe forum informatii despre antene wireless Alfa, Tp-link etc. Am vazut si pe emag modele de antene, etc. Intrebarea mea este: Cum pot face sa prind wifi de pe laptopul meu ? Pe mine ma intereseaza sa am wireless in camera, nu sa ma conectez prin usb prin acele adaptopare,sau daca merge sa conectez mai multe device-uri din router prin cablu de internet . Mai exact, cum functioneaza toate astea, sper sa se inteleaga.Va multumesc! Edited April 12, 2016 by milianus Quote
CD-RAY Posted April 12, 2016 Report Posted April 12, 2016 ,,,poti sa folosesti asta...Ultimate Mint Live V1.5...!!! 1 Quote
konstantine Posted April 12, 2016 Report Posted April 12, 2016 Daca ai semnal cat de cat,cea mai ieftina varianta,e un ruter tenda care are functie de wi-fi repeater/extender.De exemplu TENDA N301. Preia semnalul wi-fi,il amplifica si-l redistribuie si pe wi-fi si pe cablu.Varianta mai scumpa dar net superioara,e un acces point de exterior de exemplu TP Link TL-WA7210N. 1 Quote
CD-RAY Posted April 13, 2016 Report Posted April 13, 2016 ,,,daca vrei s-arunci cu bani ,arunca-i barem cu folos... 2 Quote
milianus Posted April 13, 2016 Author Report Posted April 13, 2016 (edited) @konstantineDeci sa inteleg, ca sa am wifi imi trebuie un acces point ca sa il pot conecta la router. Sau un router cu functie wifi repeater. Apropo, wifi prind daca stau cu laptopul pe geam, daca stau la o distanta de 3 m de geam numai prind. deci ar fi bun un router de care spui tu ? @CD-RAY explica-mi te rog ce face mai exact ultimate mint live v1.5 Edited April 13, 2016 by milianus Quote
konstantine Posted April 13, 2016 Report Posted April 13, 2016 Daca ai semnal la fereastra,mergi pe varianta tenda n301 sau altul care "stie" repeater/extender.( router cu functie wifi repeater) Tenda costa maxim 70 de ron 2 Quote
fusername Posted April 14, 2016 Report Posted April 14, 2016 (edited) 16 hours ago, konstantine said: Daca ai semnal la fereastra,mergi pe varianta tenda n301 sau altul care "stie" repeater/extender.( router cu functie wifi repeater) Tenda costa maxim 70 de ron Cea mai buna solutie. Merge orice router care "știe" WDS. Uite de exemplu cum se face cu un tp-link. Edited April 14, 2016 by fusername 1 Quote
Mircea88 Posted April 14, 2016 Report Posted April 14, 2016 1 hour ago, fusername said: Cea mai buna solutie. Merge orice router care "știe" WDS. Uite de exemplu cum se face cu un tp-link. Face si tenda wds... Quote
fusername Posted April 14, 2016 Report Posted April 14, 2016 2 hours ago, Mircea88 said: Face si tenda wds... Și eu ce am zis? Quote
milianus Posted April 19, 2016 Author Report Posted April 19, 2016 (edited) Intrebare, de unde pot cumpara adaptor wireless pentru antena ? De exemplu ca cel din imaginea pusa de CD-RAY in ultimul post ? Sau pot cumpara un router wireless cu mufa detasabila care sa il pot conecta la antena nu ? Dar routerul trebuie sa aiba ineaparat functia de wds ca sa mearga antena nu ? Edited April 19, 2016 by milianus Quote
fusername Posted April 19, 2016 Report Posted April 19, 2016 Te-ai ratacit in idei. Cumperi routerul asta, il pui pe geam, bagi in priza (merge mai bine daca are curent) si il configurezi ca wireless repeater (extender). Gasesti tutoriale pe net. Unul il ai intr-un post al mai sus. Totul costa 68 de lei si nu ai bataie de cap. Semnal maxim la tine in camera (chiar si mai mult). 2 Quote
milianus Posted April 19, 2016 Author Report Posted April 19, 2016 @fusername am inteles ce spui tu, eram doar curios cum trebuie procedat si pentru router daca vreau sa prind wifi de la o distanta mai mare si routerul singur fara antena nu prinde wifi. @CD-RAY multumesc! Quote
Adriano2 Posted April 19, 2016 Report Posted April 19, 2016 (edited) @CD-RAY Salut. Am posibilitatea să transmit wireless pe o distanta de aproximativ 6 km? Dacă da, ce antene (inclusiv recepție) trebuie să cumpăr? Edited April 19, 2016 by Adriano2 Quote
CD-RAY Posted April 19, 2016 Report Posted April 19, 2016 (edited) 36 minutes ago, Adriano2 said: @CD-RAY Salut. Am posibilitatea să transmit wireless pe o distanta de aproximativ 6 km? Dacă da, ce antene (inclusiv recepție) trebuie să cumpăr? Adriano ,,,daca vrei sa-ti golesti portofelu' ,eu iti pot arata ce trebuie sa cumperi,daca nu, este mai bine sa gasesti un offset de aprox.600mm si sa-i atasezi o antena patch(selfmade)...!!! ,,,cam asa ceva... Edited April 19, 2016 by CD-RAY 1 Quote
Adriano2 Posted April 19, 2016 Report Posted April 19, 2016 Arata-mi ce sa cumpăr, să văd aproximativ, cât costă. Am vizibilitate directă între cele 2 locații. Nu mă pricep să fac antene. Tu faci antene si contracost? Quote
CD-RAY Posted April 19, 2016 Report Posted April 19, 2016 (edited) 8 minutes ago, Adriano2 said: Arata-mi ce sa cumpăr, să văd aproximativ, cât costă. Am vizibilitate directă între cele 2 locații. Nu mă pricep să fac antene. Tu faci antene si contracost? ,,,ce aparatura exista la cele doua locatii...?? ,,,oricum pentru 6km, trebuie cite o parabola offset la fiecare locatie...!!! Edited April 19, 2016 by CD-RAY Quote
Adriano2 Posted April 19, 2016 Report Posted April 19, 2016 (edited) În prima locație există un router tp-link (conexiune pppoe de la Rds) si 5 notebook-uri si in a doua locație 3 notebook-uri (fără conexiune la internet). Cumpăr în ambele locații. Dar zi-mi un preț aproximativ si ce trebuie sa cumpăr Îmi poți spune de unde să iau offset-urile? Edited April 19, 2016 by Adriano2 Quote
CD-RAY Posted April 19, 2016 Report Posted April 19, 2016 (edited) 26 minutes ago, Adriano2 said: În prima locație există un router tp-link (conexiune pppoe de la Rds) si 5 notebook-uri si in a doua locație 3 notebook-uri (fără conexiune la internet). ,,,bine atunci,deci doua offset-uri si doua de astea...http://www.tp-link.ro/products/details/TL-WA5210G.html Edited April 19, 2016 by CD-RAY 1 Quote
gogusan Posted April 19, 2016 Report Posted April 19, 2016 1 hour ago, CD-RAY said: ,,,bine atunci,deci doua offset-uri si doua de astea...http://www.tp-link.ro/products/details/TL-WA5210G.html perfect si ieftin! si eu folosesc TL-WA5210G, foarte multumit! 1 Quote