Jump to content
andrewplus

web development

Recommended Posts

Posted

salutare as dori sa va adresez o intrebare.Daca va uitati in postariile mele puteti deduce ca doresc o viitoare cariera in programarea web,insa am o problema,recent am auzit de CMS uri si aplicatii de facut websitu ri si web apps.Asadar  intrebarea mea este :vor inlocui pe viitor aplicatii de facut websiteuri si web apps uri  munca unui web development,va disparea aceasta meserie pe viitor?

Indiferent de raspuns m as bucura daca mi ati daca si niste argumente pro contra!!multumesc anticipat!

• Downvote 1
Posted

Cineva trebuie sa dezvolte acele CMS-uri, cine le foloseste trebuie sa le configureze, sa integreze mai multe tehnologii, sa rezolve probleme care apar ulterior. Nu e un lucru rau sa apara tehnologii care iti usureaza munca. Asta inseamna evolutia.

E greu sa speculezi cand vine vorba de tehnologie, pentru ca evolueaza asa rapid, dar daca ne uitam in urma, se migreaza spre web. E mai usor sa accesezi un URL decat sa tot instalezi aplicatii si programe, si sa le si updatezi constant.

Uita-te la site-urile gigant din ziua de azi cat sunt de complexe si cate tehnologii folosesc in spate. Nu se poate face asa ceva folosind doar niste CMS-uri out of the box. Invata tehnologiile folosite la ora actuala.

Tehnologia se schimba si evolueaza, ceea ce e normal. Ceea ce faci acum in cateva zile, in viitor o sa poti face in cateva minute. Tot timpul apar alte layere peste cele deja existente, cu care o sa trebuiasca sa lucrezi.

Cel mai important e sa stapanesti ceea ce exista acum, ca sa te poti adapta la ceea ce urmeaza. Totul este intr-o continua schimbare, si nimic nu ramane permanent.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
  • Moderators
Posted

Dupa cum ziceau rsn mai sus, programarea in sine nu o sa dispara, pentru ca cineva trebuie sa dezvolte CMS-urile.

Iti recomand sa inveti sa folosesti CMS-urile populare, gen Wordpress sau Joomla, sa intelegi cum functioneaza, ce teme sa folosesti si cand, cand trebuie sa folosesti plugin-uri si cand trebuie sa le dezvolti tu. Fiecare client are necesitatile sale si de multe ori am ajuns sa dezvolt un plugin de la zero decat sa instalez 5 si sa-i fac instructaj cand sa foloseasca unul si cand sa foloseasca altul.

In unele cazuri, precum site-uri simple de prezentare, am preferat sa folosesc un CMS deja existent pe care am adaugat o tema si cateva plugin-uri. Atata timp cat arata bine, pe vizitator nu-l intereseaza daca e Wordpress sau de la zero. Cand vorbim de o infrastructura mai mare, gen ERP, am preferat sa-l dezvolt de la zero pentru a acoperi cat mai bine necesitatile clientului.

Asadar, aplicatiile de creat site-uri, ca vorbim de Dreamweaver sau de un CMS, usureaza munca unui web developer sau web designer, nicidecum nu o inlocuieste. 

• Thanks 1
Posted
On 2/6/2018 at 12:38 PM, caffe123 said:

Salut ptoiectul a fost dat, multumesc celor interesati am salvat Id-urile, iar pt urmatoarele proiecte va voi contacta cu incredere,o zi buna .

mi se rupe pula de tine si de proiectele tale.

• Upvote 2
  • Downvote 2