shinnok Posted June 27, 2008 Report Posted June 27, 2008 Avertismentele vizuale vor intra pe piata, in Romania, la 1 iulie. In Uniunea Europeana doar Belgia mai aplica aceeasi politica antifumat.Romania este a doua tara din Uniunea Europeana care introduce avertismente vizuale pe pachetele de tigari. Reglementarea va intra in vigoare la 1 iulie si are o perioada de tranzitie de 12 luni, perioada in care vor fi comercializate, alaturi de pachetele de tigari cu pictograme, si pachetele fara avertismente produse pina la aceasta data. Incepind de marti, o selectie de 14 avertismente vizuale se vor gasi in mod obligatoriu pe pachetele de tigari. Aceste imagini trebuie sa acopere 40% din fata principala a pachetului de tigari. Legislatia romana stipuleaza ca aceste avertismente vizuale trebuie alternate in mod regulat, astfel incit toate cele 14 imagini agreate sa fie utilizate.Avertismentele vizuale pe produsele din tutun au fost introduse pina in prezent in Australia, Belgia, Brazilia, Canada, India, Singapore, Thailanda, Uruguay, Venezuela si Noua Zeelanda. Canada a fost prima tara din lume care a introdus avertismentele vizuale pe produsele din tutun.Intre motivele care justifica necesitatea informarii fumatorilor prin introducerea de imagini avertisment pe produsele din tutun se numara faptul ca atrag atentia, au caracter informativ adecvat, ofera o motivatie in plus pentru fumatorii care doresc sa renunte la fumat, sint mai putin atractive pentru tineri etc. In Romania, 33.000 de persoane mor, anual, din cauza bolilor provocate de fumat. Alte date statistice arata ca doar trei fumatori din 100 reusesc sa renunte singuri la fumat, in timp ce, daca apeleaza la ajutorul unui medic, procentul celor care reusesc este de 45 la suta.sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/158929.htmlPS: Eu sunt total impotriva acestui lucru...mi se pare o tampenie si rau pentru moralul/buna dispozitie a fumatorilor(chiar daca au ales sa fie fumatori).Este ca si cum ai incerca sa pui poze cu oameni hacuiti la bautura sau cu oameni sfartecati pe sosea din cauza bauturii sau a soferiei care la randul lor pot fi mortale atat pentru protagonisti cat si pentru cei din jur. Quote
kw3rln Posted June 27, 2008 Report Posted June 27, 2008 nu vad cum mar afecta pozele alea in legatura cu fumatu...sa bage copii desfigurati .. macar asa imi fac colectie Quote
Fynnon Posted July 5, 2008 Report Posted July 5, 2008 le sumpesc, pun poze si interzic fumatul in restaurante, discoteci, baruri ...s-ar putea sa aiba efect pt unii dar oricum 5 se lasa de fumat si 10 se apuca de fumat ~ Quote
jigsy18 Posted July 5, 2008 Report Posted July 5, 2008 eu sunt toatal PRO acestei legi deoarece nimeni din familia mea nu fumeaza si doi sunt curios ce poze o sa puna creca o sa fie la moda sa colectiunezi poze si sa faca schimb .Asta o sa fie moda anului 2009. Dar voi a-ti vazut ca suntem pe 5 iulie si eu nu am vazut? Quote
Freakcro Posted July 5, 2008 Report Posted July 5, 2008 Multi fumeaza , multi stiu riscurile , publicitatile astea sunt envain cum zice un francez adik degeaba , nu o sa le schimbe modul lor de gindire... si hai sa fim seriosi cum sa fie pe un pachet de tigari asa ceva , asta e un fel de manipulare ... intelegeti voi 8) Quote
Caracal Posted July 5, 2008 Report Posted July 5, 2008 daca n`as fi fost fumator, as fi cumparat din curiozitate. numai pt pachetu ala. si cu tigarile...ce sa fac? sa le arunc? le fumez...asa deveneam si fumator cred ca o sa ma las cand se vor scumpi putin mai mult Quote
Gonzalez Posted July 6, 2008 Report Posted July 6, 2008 Pentru cei ce au greturi: pastrezi un pachet vechi de tigari si muti tigariile din pachetul nou in cel vechi. Nu va afecta piata aceste poze in nici un caz. Nu ma voi lasa de fumat, pentru ca imi place chiar daca e daunator si costisitor. Nu va apucati de fumat!**- exceptie : iarba-Gonzalez Quote
Caracal Posted July 6, 2008 Report Posted July 6, 2008 he! au dat si la stiri ca a crescut vanzarea la tabachere Quote
Freakcro Posted July 6, 2008 Report Posted July 6, 2008 Vinzatorii astia fac ori ce sa le creasca vanzarea , deci nu e ceva nou ! Quote
Guest Kenpachi Posted July 6, 2008 Report Posted July 6, 2008 de groaza e faptul ca le'au facut 6 RON ... nu niste poze de caca. Quote
VoRTeX Posted July 7, 2008 Report Posted July 7, 2008 Sfatul meu pentru fumatori :Cumparati tigari de la rusi din alea iuti La noi astia mai batrani cumpara de la tarabe. Un pachet de Monte-Carlo e 3.5 LEI Quote
Z.treh Posted July 7, 2008 Report Posted July 7, 2008 De data asta chiar ma las de tigari :!: Infricosator!M-au convins! Quote
zbeng Posted July 7, 2008 Report Posted July 7, 2008 fumatu face rau grasimea face rau colaface rau femeile face rau DACA ESTE DAUNATOR NU INSEAMNA CA TRE SA NE LASAM DE ELE NU Quote
Hertz Posted July 7, 2008 Report Posted July 7, 2008 Si alea fac rau,dar nu ca tigarile se pare ! Quote
loki Posted July 7, 2008 Report Posted July 7, 2008 vorba aianu mai beaunu mai fumeznu_mai femei Quote
nullbyte Posted July 7, 2008 Report Posted July 7, 2008 vorba aianu mai beaunu mai fumeznu_mai femeiEu nu beau... nu fumez... nu vb urat...Phtu bagameash pula iar am scapat tigarea-n bere :evil: Quote