tavi1985 Posted June 27, 2018 Report Share Posted June 27, 2018 Salut rst, sunt nou pe aici. Mi-am facut cont pentru a vedea si a lua aminte la programele si solutiile gasite de aceasta comunitate. Dar sa ma prezint: ma cheama tavi , si am 32 de ani. Ca experienta in materie de programare am prea putina. Insa daca am vazut topicul cu sfaturile , atunci m-am gandit sa scriu cateva chestii din experienta unui script kiddie pentru ca altceva nu am fost niciodata. Incepi undeva in jurul a 14 ani. Provii dintr-o familie mai mult destramata decat normala. Certuri , reprosuri , facturi, bani bla bla nu e cazul sa explic in detaliu ce si cum ,cunoasteti genul. Pe langa stresul de acasa, la scoala ca si copil mai inteligent esti marginalizat. Bagabontii se iau de tine, unii iti iau pachetul de mancare, altii te controleaza la buzunar, de cateva ori te-au provocat la bataie si tu speriat ti-ai luat-o desi poate ca respectivii habarnau sa se bata in fapt. Fetele , nu prea te baga in seama, oricum la tine in oraselul de provincie umbla vorba ca mai toate vor protectie si bani. Ba unele mai si rad de tine. Ca atare esti cu moralul la pamant. Depresat, fricos, nu indraznesti macar sa ridici 2 degete la tabla sa te afirmi de frica esecului. Esti coltul vesel al clasei sau chiar al scolii. Cam asta e tabloul ce te descrie. Insa ai o pasiune. Inteligenta. Fie ca e mate, fizica, sau info geek-ul din tine nu poate sa stea locului. Si uite asa incep problemele. Pentru ca la tine toate depresiile si emotiile se combina cu nevoia de a arata ca esti inteligent si ca esti bun. Spiritul tau haituit refuleaza. Si uite asa ajungi sa devii "hacar". Ai auzit din filme sau de la cunoscuti care se ocupa pe bune cu asa ceva. Te intriga. E exact domeniul in care ti-ai permite sa excelezi dar sa si te razbuni. Deja iti faci planuri in cap gen cum ar fi sa "spargi" situ lu cutare sau cutare institutie ale unei mari puteri. Desi tu nu faci diferenta intre virus si atac asupra unui site. Ba mai mult de frica iesitului la tabla , ajungi sa fugi la scoala de mate si info. Ca esti depresat. Si alegi alte cai. Mai tarziu vei regreta. Toate astea nu reprezinta de fapt decat drumul cel mai scurt catre a ajunge la puscarie si a intra in probleme. Descarci ca prostul de pe net (pentru ca in anii 90,de care vorbim , internetul nu e reglementat) tot felul de programe despre care habarn-ai ce fac si cum functioneaza. Le testezi la intamplare. Ataci sala de net din apropiere. Si mai tarziu ataci cine stie ce institutie. Fara protectii , folosind programe care de unele singure nu rezolva nimic si care au buguri. Te trezesti saltat de baietii veseli de pe la SRI sau mai stiu eu ce institutie. Maicata iti da o tigaie in cap, te trage de ureche si te viziteaza plangand printre gratiile inchisorii. Sau daca esti minor bagi consiliere psihologica la greu. Ti se dau pastile si tratamente. Oricum ineficiente. Trec anii si te ratezi. In privinta scolii si mai ales a fetei aleia de care vroiai si tu sa te apropii. la final ajungi aproape un ratat. Personal nu am ajuns pana acolo insa am inceput ca un script kiddie. Exact in situatia expusa. Depresiv (si acum iau tratamente) si cu pata pusa , m-am aruncat spre ceva ce nu stiam. Am descarcat ceva programe. Noroc ca nu aveam bani de calculator asa ca n-am putut decat sa descarc la sala de jocuri si cum nu puteam sa descarc mai multe n-am intrat in belele prea mari. Dincolo de asta m-am oprit la timp. Si cineva mai istet decat mine care se pricepea la treburi din astea mi-a spus ca ar fi cazul sa ma opresc pentru ca nu prea stiu ce fac. Si ca mai bine as face ceva pozitiv. Acum nu ca vreau sa o dau in bla blauri cu pozitivitate & etc insa daca nu stii ce faci poate ca asta e calea. Calmeaza-te. Si intelege ca adevaratii hacheri nu mai au de mult ura marunta pe sala de jocuri sau pe persoane private. Ci ei se ocupa fie cu hactivism, fie cu descoperirea unor secrete mari , in orice caz ei lucreaza pentru o lume mai libera si buna. Si ca in spatele a ceea ce fac ei sta multa MUNCA. Citit , invatat, testat programe si rastestat, cautat de buguri si erori. Iti trebuie timp si experienta. Sa crezi tu ca poti sa gasesti asa one time bug/program cu care dai lovitura asupra intregului internet si gata....Esti naiv daca crezi asta. Sau visator. Oricum ai fi trebuie sa stii ca nu e ca in filme. Si ca , macar asta sa intelegi, nu esti superman sa le faci si stii pe toate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuoVadis Posted June 27, 2018 Report Share Posted June 27, 2018 Ne confunzi bre! Incearca aici. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavi1985 Posted June 27, 2018 Author Report Share Posted June 27, 2018 (edited) Nici nu vorbeam despre voi. Vorbeam in principiu despre acei script kiddie care ajung din ce in ce mai jos pentru ca s-au bagat in ceva pe care nu il inteleg. Purtati doar de dorinta de razbunare si ura. Se vrea a fi un post , asa cu niscaiva sfaturi pentru cine vrea si el sa incerce sa fie "hacar". Spre binele lor mai bine ar sta cuminti. Nu ca plang de mila lor dar am zis na, hai sa imi rup un 10 minute sa le scriu un sfat. Daca pricep bine, daca nu, eu nu sunt bona nimanui, eu doar incerc sa pricep ceea ce se scrie pe acest site. Si asta e doar un topic de sfaturi nimic mai mult. Edited June 27, 2018 by tavi1985 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIKE.01 Posted June 27, 2018 Report Share Posted June 27, 2018 Nu stiu dc cand citesc simt o senzatie asa de minciuna Te pricepi cat de cat la povestit dar ai dat-o mult in filme.Eu am fost genul ala de tip rau si in generala si in liceu si nu am mancat pachetul la nimeni si nici nu le am luat banii din buzunar de batut ii mai bateam si ii pacaleam cu telefoane si alte chestii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavi1985 Posted June 27, 2018 Author Report Share Posted June 27, 2018 Asta e, tu ai fost mai stapan pe tine si mai sigur. Si te-ai integrat in za dark side mai bine. Eu vorbesc mai mult , dupa cum ti-ai dat seama, de script kiddie care nu stiu ce vor , sunt frustrati si usor de impresionat, dar evident fara cine stie ce curaj. Pentru ei mai bine ar fi sa stea acasa. Pentru aia care sunt stapani pe sine si fac fata stresului sa fie chiar si participanti in vreun grup din asta de hacktivisti la nivel international , cu serviciile pe cap si alte chestii...well, n-am ce sa zic, stiu ei si singuri ce au de facut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuoVadis Posted June 27, 2018 Report Share Posted June 27, 2018 1 hour ago, tavi1985 said: Nici nu vorbeam despre voi. Vorbeam in principiu despre acei script kiddie care ajung din ce in ce mai jos pentru ca s-au bagat in ceva pe care nu il inteleg. Purtati doar de dorinta de razbunare si ura. Se vrea a fi un post , asa cu niscaiva sfaturi pentru cine vrea si el sa incerce sa fie "hacar". Spre binele lor mai bine ar sta cuminti. Nu ca plang de mila lor dar am zis na, hai sa imi rup un 10 minute sa le scriu un sfat. Daca pricep bine, daca nu, eu nu sunt bona nimanui, eu doar incerc sa pricep ceea ce se scrie pe acest site. Si asta e doar un topic de sfaturi nimic mai mult. Pardon me, but you're mistaking us for people who give a fuck! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaddafi Posted June 27, 2018 Report Share Posted June 27, 2018 https://www.reddit.com/r/SuicideWatch/ http://www.antisuicid.com/ https://www.reddit.com/r/depression/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavi1985 Posted June 27, 2018 Author Report Share Posted June 27, 2018 (edited) 6 minutes ago, QuoVadis said: Pardon me, but you're mistaking us for people who give a fuck! Evident, daca nu te supara topicul meu, care se adreseaza celor care sunt prea naivi, poti sa ma ignori ca nu caut atentie sau ceva. Si daca nu supara topicul meu poate fi lasat just in case vreun pierdut in spatiu se inscrie pe aici. Daca nu, se poate sterge, personal mi-am expus parerea asupra problemelor si nimic mai mult. Oricum intentionez sa il las asa ca sfat iar cine ia aminte bine cine nu, oricum eu o sa trec la privit pe aici pe topicuri si la luat aminte la programe, nu stau sa fac babysitting Edited June 27, 2018 by tavi1985 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavi1985 Posted June 27, 2018 Author Report Share Posted June 27, 2018 6 minutes ago, gaddafi said: https://www.reddit.com/r/SuicideWatch/ http://www.antisuicid.com/ https://www.reddit.com/r/depression/ Mersi de sfaturi , sunt deja pe tratamente de ceva si timp si iau acum lucrurile mai in serios. Nu 100% inca dar sunt pe calea cea buna. Oricum topicul nu e despre mine. Am precizat ca eu era sa o apuc pe calea asta dar m-a oprit cineva la timp. Altfel cine stie cum ajungeam. Si asa chiar bine n-am ajuns. Dar ma rog, enough despre mine ca si asa lumea e plictisita. Topicul e destinat celor naivi si daca se vrea a ramane ca exemplu bine, daca nu , se poate sterge ca mi-e totuna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImiDucCuMandrieSteagul Posted June 27, 2018 Report Share Posted June 27, 2018 eu sunt hecar bombardier manelist. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavi1985 Posted June 27, 2018 Author Report Share Posted June 27, 2018 Da, imi amintesc de melodia aia a lu minune "pentru toti hacarii de pe mirc". Ma indoiesc ca individul macar intelegea ce e ala mirc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuoVadis Posted June 27, 2018 Report Share Posted June 27, 2018 22 minutes ago, tavi1985 said: Da, imi amintesc de melodia aia a lu minune Tocmai ai scazut cateva sute de nivele in consideratia multora.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImiDucCuMandrieSteagul Posted June 27, 2018 Report Share Posted June 27, 2018 30 minutes ago, tavi1985 said: Da, imi amintesc de melodia aia a lu minune "pentru toti hacarii de pe mirc". Ma indoiesc ca individul macar intelegea ce e ala mirc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavi1985 Posted June 27, 2018 Author Report Share Posted June 27, 2018 (edited) Imi amintesc pentru ca intamplator un cretin o asculta pe la o sala de net acum multi multi ani si tin minte ca era sa ma bufneasca rasul cand am auzit-o, pentru ca pe atunci desi eu nu stiam vreun limbaj de programare aveam cunostiinta faptului ca mirc-ul era doar un soft printre multe altele si a fi hacker nu se rezuma numai la asta. Cel putin in mintea unora poate se rezuma. Dar ma rog , eu nu postez cu ura pe script kiddie si nici cu superioritate fata de ei. Toti am fost novici candva in orice domeniu si am invatat de la altii, nu e nevoie sa devenim aroganti. Acuma ca script kiddie-ul face prostia sa ajunga usor pe mana politiei...mai mult de un sfat scris pe internet n-am ce sa ii fac. Si-o face cu mana lui. Edited June 27, 2018 by tavi1985 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImiDucCuMandrieSteagul Posted June 27, 2018 Report Share Posted June 27, 2018 (edited) 1 minute ago, tavi1985 said: Imi amintesc pentru ca intamplator un cretin o asculta pe la o sala de net acum multi multi ani si tin minte ca era sa ma bufneasca rasul cand am auzit-o, pentru ca pe atunci desi eu nu stiam vreun limbaj de programare aveam cunostiinta faptului ca mirc-ul era doar un soft printre multe altele si a fi hacker nu se rezuma numai la asta. Cel putin in mintea unora poate se rezuma. Dar ma rog , eu nu postez cu ura pe script kiddie si nici cu superioritate fata de ei. Toti am fost novici candva in orice domeniu si am invatat de la altii, nu e nevoie sa devenim aroganti. Acuma ca script kiddie-ul face prostia sa ajunga usor pe mana politiei...mai mult d eun s fat scris pe internet n-am ce sa ii fac. Si-o face cu mana lui. Deci a venit ala cu cyborgi Ai venit tu cu skiddie Ce urmeaza? Edited June 27, 2018 by ImiDucCuMandrieSteagul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavi1985 Posted June 27, 2018 Author Report Share Posted June 27, 2018 2 minutes ago, ImiDucCuMandrieSteagul said: bleah ce mizerie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImiDucCuMandrieSteagul Posted June 27, 2018 Report Share Posted June 27, 2018 Just now, tavi1985 said: bleah ce mizerie de ce nu vine razboiul ala odata sa scapam de astia ca tine? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavi1985 Posted June 27, 2018 Author Report Share Posted June 27, 2018 Care razboi bre? Sunt un script kiddie , sau mai bine zis am fost, dar crezi ca imi plac manelele? Daca n-ai observat eu nu scriu cu "b0$$", "smeker" , "tz" etc etc...si nici nu ma afisez. Da recunosc acum multi multi ani poate eram atras de chestii din astea. Dar anii au trecut si treci singur la alt nivel, intelegi altfel lucrurile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavi1985 Posted June 27, 2018 Author Report Share Posted June 27, 2018 Daca eram vreun script kiddie pus pe smenareala va ceream din prima "root" sau mai stiu eu ce altceva... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...