aurelL Posted December 26, 2018 Report Posted December 26, 2018 Salut. Am o problema, şi nu m.am descurcat prea bine. Sună cam aşa : Se dă o matrice cu N linii și M coloane, și un număr natural K. Să se ștearga linia K din matrice. 1 < K <= N,M < 500 ( Restrictii ). *!!!* Coloanele / Liniile incep de la 1. Ce am făcut eu : ( C ++ ) #include <iostream> using namespace std; int main() { int N, M, matrice[500][500], K; cin >> N >> M >> K; int i, j; int j_copy = 1; for ( i = 1; i <= N; ++i ) for ( j = 1; j <= M; ++j ) cin >> matrice[i][j]; for ( i = 1; i <= N; ++i ) { for ( j = 1; j <= M; ++j ) { while ( j_copy <= j ) { cout << matrice[i][j] - matrice[K][j_copy]; cout << "\n"; ++j_copy; } } } return 0; } E praf codul stiu, la output nu-mi da nimic bun. M-am gandit la ceva de genu : http://prntscr.com/lzqfm0 Help? 1 Quote
FoxBlood Posted December 26, 2018 Report Posted December 26, 2018 for(int i=k;i<n;i++) for(int j=1;j<=m;j++) matrice[i][j]= matrice[i+1][j]; n--; 1 Quote
aurelL Posted December 26, 2018 Author Report Posted December 26, 2018 (edited) Nu înţeleg codul tău. Date de intrare Pe prima linie se citesc la tastatură numerele N, M, respectiv K, cu semnificațiile din enunț. Pe următoarele N linii se citesc M numere naturale. Date de ieșire Programul va afișa pe ecran matricea cu a K-a linie ștearsă. Edited December 26, 2018 by aurelL Quote
FoxBlood Posted December 26, 2018 Report Posted December 26, 2018 Se muta liniile cu o pozitie in spate, dar mai bine iei un pix si o foaie si urmaresti codul linie cu linie 1 Quote
aurelL Posted December 26, 2018 Author Report Posted December 26, 2018 (edited) Aham. La fel ca şi la şiruri. Dar în codul meu, am făcut bine ca să şterg linia K ? http://prntscr.com/lzra8n Cu fosta linie 4, care devine linie 3, ce se întămplă? Edited December 26, 2018 by aurelL Quote
FoxBlood Posted December 26, 2018 Report Posted December 26, 2018 in memorie, linia 4 va ramane exact ca inainte cu aceleasi elemente, nu degeaba se da un n--; 1 Quote
Che Posted December 27, 2018 Report Posted December 27, 2018 @aurelLDe python nu ai nevoie ca te-as putea ajuta cu cea mai mare placere dar in C++ nu am mai programat de ceva vreme si mi-e cam greu acuma, plus ca am si ceva vin la bord ? 1 Quote
aurelL Posted December 27, 2018 Author Report Posted December 27, 2018 Am rezolvat până la urmă problema. Ca să mă asigur că am înţeles am şters şi o coloană din matrice, şi a mers bine . Python nu ştiu deloc :=(. Quote