Jump to content
Fi8sVrs

Cofondatorul Wikipedia lansează o reţea de socializare să rivalizeze cu Facebook şi Twitter

Recommended Posts

  • Active Members

Cofondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, a lansat o noua retea de socializare online care spera sa rivalizeze cu Facebook si Twitter pentru a combate "vanatoarea de click-uri" si "titlurile inselatoare", relateaza Financial Times.

WT:Social, site-ul noii sale retele sociale, permite utilizatorilor sa distribuie link-uri cu articole de presa care apoi sa fie dezbatute pe modelul news feed-ului de la Facebook. Subiectele variaza de la politica si tehnologie la heavy metal si apicultura.

Desi compania nu are nicio legatura cu Wikipedia, Wales a imprumutat modelul de business al enciclopediei online. WT:Social se va baza pe donatii de la o mica subcategorie de utilizatori pentru a permite retelei sa functioneze fara reclame pe care acesta le blameaza pentru ca incurajeaza un tip gresit de implicare pe retelele sociale.

 

"Modelul de busimess al companiilor din social media, de publicitate pura, este problematic", a declarat Wales.

 

"Se pare ca marele castigator este un continut de calitate scazuta", a adaugat acesta.

In timp ce algoritmii Facebook si Twitter asigura ca postarile cu cele mai multe comentarii sau aprecieri apar primele, in timp ce WT:Social afiseaza mai intai link-urile noi.

Cu toate acestea, WT:Social spera sa adauge un buton cu "sageata in sus" care sa permita utilizatorilor sa recomande postarile de calitate.

 

De la lansarea sa de luna trecuta, WT:Social se apropie de 50.000 de utilizatori, potrivit lui Wales, numarul lor dublandu-se in ultima saptamana. Totusi, asta este departe de audienta Facebook de peste 2 miliarde. "Evident, ambitia nu este de 50.000 sau 500.000, ci 50 de milioane si 500 de milioane", a spus Wales.

Peste 200 de persoane au donat pentru a sprijini site-ul, a spus el, aratand succesul abonamentelor la Netflix, Spotify si New York Times ca dovada ca o noua generatie de consumatori sunt pregatiti sa plateasca pentru continutul online "relevant".

 

Via: http://www.ziare.com/facebook/utilizatori/cofondatorul-wikipedia-lanseaza-o-retea-de-socializare-sa-rivalizeze-cu-facebook-si-twitter-1585839


 

Link to comment
Share on other sites

  • Active Members
On 11/16/2019 at 9:42 PM, Gushterul said:

E gratis, dar deafpt e pe bani 12.99$/luna ;)

 

"Now users can open a social network only by invitation or by making a donation to support the project: $ 12.99 per month or $ 100 per year."

 

 

 

Poti intra si cu invitatie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...